Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Újra hallgathatjátok Oli bácsi meséit!A „Kinn a farkas, benn a bárány” fogócskát mindenki ismeri: a koronavírus idején kinn a vírus, korán benn a gyerek. Az aprónép még nem érti igazán, miért változott meg egyik pillanatról a másikra az ő jól megszokott kis világa. A kortárs meseszerzők, hivatásos és vizuális mesélők, sőt az óvónők és óvóbácsik, tanítók tisztában vannak vele, milyen fontos szerep jut most a kisgyerekesek életében a meséknek. Tudják, hiszen mesékkel foglalkoznak, melyek segítenek élni és túlélni. Tudja ezt kollégánk is, aki őszi évadunkban a koronavírus-vészhelyzet korlátozásai mellett hétköznap esténként 18.30 órától nyitja ki a kincsesládáját – Hallgassátok szeretettel Oli bácsi meséit!

A kisgyerekek ebben az „új” világban nem is csoda, ha nehezen viselik az új szabályokat, a társaiktól való elszakadást. A szülők sincsenek ezzel másképpen, és ez is teljesen természetes állapot. Az „óriászsáknyi” türelemre most igen nagy szükségük lenne, de ez gyakran egyetlen pillanat alatt elillan… Szerencsére a mesék már ősidők óta támaszai az emberiségnek, összesűrűsödött bennük az évezredes tudás, ennek köszönhetően most is tudják, mi a feladatuk: békét, szeretet és megnyugvást hozni a mindennapokba.

Mesélő: Balázs Olivér
A tizenkét táncoló hercegnő ♦ A békakirályfi ♦ Hamupipőke ♦ Hófehér és Rózsapiros ♦ Borsószem királykisasszony
A Grimm fivérek meséi nyomán

 A csillaglány és a lenvirág (ausztrál tündérmese) ♦ Bodri a holdra megy (angol mese) ♦ A fiú, aki elment az Északi szélhez (George Webbe Dasent mesegyűjteménye nyomán) ♦ Kaatje kincse (holland mese)

 Varázsló és boszorkányok, óriások és dzsinnek: Jancsi és Juliska ♦ Amal és a Dzsinn (perzsa tündérmese) ♦ Hófehérke és a hét törpe (A Grimm fivérek meséi nyomán) A répákat számláló óriás (német tündérmese)

Rongylábmanó ♦ A suszter manói (Grimm fivérek meséi nyomán) ♦ A három kívánság (angol népmese) Az oroszlán és a kisegér (Ezópus fabulája nyomán) ♦ A Hó-leány és a Tű-fiú (német mese)

A hét holló (lengyel tündérmese) ♦ A tizenkét ablak  (Walter de la Mare meséje)  Csipkerózsika  (Charles Perrault meséje nyomán)   Incike-pincike (angol népmese)

 

 

Az oroszlán és a kisegér (Ezópus fabulája nyomán) ♦ Miért nincs a Manx macskának farka? (Man szigeti legenda) ♦ A három kismalac (angol népmese) ♦ Miért hord mellényt a vörösbegy? (inuit mese) ♦ Androklész és az oroszlán (Phaedrus fabulája nyomán) 

A varázslóinas (német mese) ♦ Aranyhaj és a három medve (Anrew Lang meséje nyomán) ♦ Péter és a farkas (Szegej Prokofjev librettója nyomán) ♦ Dick Whittington (angol legenda) ♦ A kincset érőkályha (osztrák mese)

A rút kiskacsa (Hans Christian Andersen meséje nyomán) ♦ A három szilaj kecskegida (európai mese) ♦  A mohó kutya (angol mese) ♦ A macska meg az egér (a Grimm fivérek meséje nyomán) ♦ A csodálatos pudingos fazék  (Svéd népmese) 

Kapcsolódó cikkünk:

 Hallgassátok meg Oli bácsi anyák napi verscsokrát is :)

 

  

Információ: Balázs Olivér és Oláh Sándor, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  

Az újra nyitással kapcsolatban, kérjük, hogy folyamatosan figyeljék honlapunkat és hivatalos Facebook oldalunkat». Megértésüket köszönjük! ♦ Keresse további virtuális kulturális ajánlókat »

Intézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető:  az M4-es metróval, 7103107114213214-es autóbusszal, Bikás park megállónál kell leszállni. 
Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.
 

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: BMK Facebook oldal
Pillantson rá Ön is elkapott pillanatképeinkre: BMK az Instán
Kövesse szösszeneteinket a Twitteren!
Látogasson el Youtube oldalunkra is: BMK Youtube csatorna
Lapozzon bele kiadványainkba: a BMK kiadványai az Issuun.

Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj 2012

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760