Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Egészség Világnapja 2021 – online rajzpályázatAz Egészség Világnapját április 7-én ünnepeljük. E jeles nap alkalmából a Budapesti Művelődési Központ immáron második alkalommal online rajzpályázatot hirdet „Középpontban az egészség címmel. A pályázatra várjuk a budapesti óvodások és általános iskolások alkotásait, akik közül a legjobbakat oklevélben részesítjük. Az eredményhirdetést követően a beérkezett munkákat virtuális sétán tekinthetik meg honlapunkon. Beérkezési határidő: 2021. április 18. szerda éjfél pályázati feltételek » ♦ Eredményhirdetés: április 28. Inspirálódásként tekintsétek meg tavalyi egészségnapi rajzpályázatunk eredményét »

Az Egészség Világnapja – 2021. április 7.

Key messages – A 2021. év legfontosabb üzenetei

 1. Join the campaign for a fairer, healthier worldCsatlakozz a kampányunkhoz egy egészségesebb és jobb világért!
 2. Work together to end health inequitiesDolgozzunk együtt az egészségügyi egyenlőtlenségek megszűnéséért!
 3. Support health for all: nobody is safe until everyone is safeFigyeljünk egymás egészségére: senki sincs biztonságban, amíg mindannyian nem leszünk biztonságban!

Forrás: WHO

Egészség Világnapja 2021 – online rajzpályázatMinden évben április 7-én ünnepeljük az Egészség Világnapját, idén pedig már a 73. évfordulóját. Az Egészség Világnapja egy globális gondolatébresztő nap, amelyet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) alapított, egy igazán egyszerű irányelv alapján – megfelelő és alanyi jogon járó egészségügyi ellátást mindenkinek világszerte. Hihetetlen, hogy pénzügyi nehézségek miatt szinte a Föld lakosságának fele nem jut megfelelő egészségügyi ellátáshoz. A WHO célja nagyon egyértelmű – „az univerzális egészségügyi ellátásra összpontosítani: mindenki esetében, bárhol is tartózkodjon”, tehát mindenki minőségi egészségügyi szolgáltatásban részesülhessen világszerte, a pénzügyi terhektől való félelemtől mentesen. Az Egészség Világnapja keretében a WHO eltökélt szándéka, hogy az UHC (Universal Health Coverage) partnereit inspirálja, motiválja és vezesse az ezzel kapcsolatos kötelezettségvállalás terén. Ezen bámulatos célok mellett a WHO igyekszik megvédeni az országokat a járványoktól, csökkenti az éhség és szegénység kockázatát, emellett pedig a nemi egyenjogúságot is erősíti. Ezek igen komoly céloknak számítanak, így ezt a napot a jelenleginél jobban érdemes lenne megbecsülni!
Forrás: eyerim.hu

A pályázat témája: „Középpontban az egészség

Pályázati feltételek

 • Korosztály:budapesti 6–14 éveseknek hirdetjük meg.
 • Technika: ceruza, akvarell, tempera, zsírkréta vagy ezek kombinálása
 • Méret:A/4-es méret (rajzlap)
 • Egyéni vagy csoportos munkával, egy pályázó egy alkotással pályázhat
 • Nevezési díj nincs!

Fontos tudnivalók a kép beküldésével kapcsolatban

Díjazás

 • a legjobb rajzok alkotói oklevélben részesülnek,
 • a rajzok kiállításra kerülnek a Budapesti Művelődéi Központ Virtuális Galériájában,
 • a rajzokat rajztanárokból álló zsűri bírálja el.

Eredményhirdetés: 2021. április 28.

A résztvevők e-mailben kapnak értesítést az eredményekről. Minden résztvevő alkotása megjelenésre kerül a BMK online felületein.

Bővebb információ:Pongrácz Éva, (061) 371-2787, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 *******

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Szervező a pályázat során ezúton birtokába kerülő személyes adatokat kizárólag a pályázat keretein belül, a jelenlegi és a jövőbeni pályázatokkal összefüggő kommunikáció céljából kezeli kizárólag az erre vonatkozó hozzájáruló nyilatkozat visszavonásáig, vagy a pályázati cél megvalósulását követő legfeljebb 1 évig. Az adatkezeléshez kapcsolódó a jogokról és jogorvoslatokról az online Adatkezelési Tájékoztató nyújt útmutatást, mely elérhető a http://www.bmknet.hu/bmknet-adatvedelem címen.

A beküldött alkotások nem minősülnek szerzői jog védelme alá tartozó alkotásoknak, a pályázat elküldésével a Pályázó lemond arról, hogy a felhasználóktól szellemi alkotáshoz kötődő jogcímen bármilyen további díjazásban részesüljön. Az eredményhirdetést követően a Szervező a későbbi pályázatok népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaműveket kiállítani, bemutatni a Pályázó nevének feltüntetésével (pl. internetes felületen, programfüzetben, közösségi médiában hivatalos profiljain) a pályázati cél megvalósulását követő legfeljebb 1 évig. A Szervező jogosult a pályázati nyertes alkotásokat fotókon, illetve cikkekben, valamint egyéb audiovizuális anyagokban bemutatni. A művek fenti felhasználásához a pályamű beküldésével a résztvevők automatikusan hozzájárulnak.

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Bikás park, Etele út 55/a.
GPS koordináták:
N47.464206, E19.03141

Intézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető:  az M4-es metróval (akadálymentes), az 1-es villamossal, a 7, 103, 107, 114, 213, 214-es autóbusszal, Bikás park (előzőleg Kelenföld városközpont) megállónál kell leszállni. Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.

 Egészség Világnapja 2021 – online rajzpályázatCsatlakozzon Facebook oldalunkhoz: BMK Facebook oldal
Szeresse Ön is elkapott pillanatképeinket: BMK az Instán
Kövesse szösszeneteinket a Twitteren!
Látogasson el Youtube oldalunkra is: BMK Youtube csatorna
Lapozzon bele kiadványainkba: a BMK kiadványai az Issuun.

 Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj 2012

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760