Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

TSzínes séta - Online letölthető feladatlappalisztelt Pedagógusok! Már a tavaszi koronavírus-vészhelyzet ideje alatt igyekeztünk segíteni a munkájukat, így a helyszíni látogatás helyett online letölthető módszertani feladatlapok formájában osztottuk meg egy-egy múzeumpedagógiai foglalkozásunk tematikáját részletes magyarázattal, javaslatokkal, ezeket igény szerint alkalmazni tudják tanulóikkal. A foglalkozások aktuális kiállításainkhoz kapcsolódtak, amelyek a BMK honlapján, Virtuális Galériánkban tekinthetők meg. Az őszi évadban is tervezzük majd a folytatást.

Reméljük, amíg nem találkozunk személyesen önökkel és a diákokkal a BMK Galériában, könnyebbé tesszük kicsit ezt az időszakot mindenki számára a tanulás mellett, vagy azt kiegészítve játékos foglalkozásainkkal. A feladatok alkalmazhatóak rajzórák, kézműves tevékenységek, illetve szabad foglalkozások keretén belül is.

A múzeumpedagógia módszere fejleszti a forma-, és színérzéket, a kreativitást, hozzásegít a művészet világának és összefüggéseinek mélyebb megértéséhez a tanulók korához és tudásszintjéhez igazodva. Örömtelivé teszi a csapatban való gondolkodást és alkotást. A foglalkozások során a hozzánk ellátogató diákok és kísérő tanáraik az iskola falai közül kicsit kilépve, a BMK Galéria terében közös gondolatébresztő beszélgetésekkel, és kreatív, játékos módszerekkel kerülnek közelebb egy-egy alkotó stílusához, értelmezéséhez. 

  • A foglalkozások menete: ismerkedés és közös séta a kiállításon, játékos feladatok, majd ezt követően szabad alkotás.Online színes séta plakát
  • Időtartam: kb. 60 perc
  • Csoportlétszám: 10–15 fő
  • Javasolt korosztály: 6–12 évesek
  • Helyszín: BMK Galéria - Budapesti Művelődési Központ (1119 Budapest, Etele út 55.)

A foglalkozásokat ingyenesen biztosítjuk az iskoláknak!  A feladatlapok letölthetőek, és tematikái folyamatosan bővülnek!

 Fotózás téma: Darab Zsuzsa || Már megint ♦ Letöltés ♦ Kapcsolodó virtuális galéria »

Festészet téma: 35. VMH festészet–grafikapályázat díjazottainak kiállítása feladatlap ♦ Letöltés ♦ Kapcsolodó virtuális galéria »

Bővebb információ: Sarnyai Rita,  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Színes séta – nyisd tágra a szemed! – a BMK múzeumpedagógiai foglalkozásai

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.
A Budapesti Művelődési Központ által szervezett számos programon a részvétel ingyenes. A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó-/videofelvétel készül, amelyet az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán közzé tehet. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Etele út 55/a.
GPS koordináták: 
N47.464206, E19.03141
Intézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető:  az M4-es metróval (akadálymentes), az 1-es villamossal, a 7103107114213214-es autóbusszal, Bikás park (előzőleg Kelenföld városközpont) megállónál kell leszállni. Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.

Színes séta - Online letölthető feladatlappalCsatlakozzon Facebook oldalunkhoz: BMK Facebook oldal
Szeresse Ön is elkapott pillanatképeinket: BMK az Instán
Kövesse szösszeneteinket a Twitteren!
Látogasson el Youtube oldalunkra is: BMK Youtube csatorna
Lapozzon bele kiadványainkba: a BMK kiadványai az Issuun.

Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj 2012

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760