Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Metamorphoses alkotó-fejlesztő meseterápiás programsorozatA Budapesti Művelődési Központ Metamorphoses alkotó-fejlesztő meseterápiás programsorozatot indít „Cigány mesék tükrében – diákoknak” címmel, amelynek keretén belül cigány népmeséken keresztül romákkal kapcsolatos meseterápiás érzékenyítő foglalkozásokat tartunk általános iskolás felső tagozatos diákok számára.
Időpont- és helyszín-egyeztetés a következő telefonszámon 0613712760 lehetséges.

Metamorphoses alkotó–fejlesztő meseterápia

 A világot többek között a meséken keresztül is megismerhetjük, mert a mesék az emberi tapasztalatok élvezetes gyűjteményeinek tekinthetők. − Minden élethelyzetnek megvan a saját mese-párja. − A mesék saját életünkre vonatkoztatható viszonyítási alapként szolgálhatnak. − A mesék ismernek minden élethelyzetet, éppen ezért képesek tükröt tartani számunkra, az élet főbb kérdéseire választ kaphatunk a népmesékből (születés, házasság, gyermekvállalás, gyász stb.). − A mesékben a rend nem magától értetődő, láthatjuk, hogy meg kell dolgozni érte. (Boldizsár, 2019)

A Metamorphoses alkotó–fejlesztő meseterápiás módszer lényege, hogy a foglalkozásainkon a meséket a fejlesztés szolgálatába állítjuk, mindeközben a cigány kultúrába is betekintést nyernek a diákok. Az alkalmakon azért dolgozunk cigány népmesékkel, hogy átadhassunk a diákoknak azokat a mesékben fennmaradt tudást, tapasztalatot, amely a cigányság kulturális örökségének egy szeletét mutatja be. Vezetőfonalat kínálunk, a cigány népmesékben rejlő gondolkodásmód megértéséhez, mely a roma és nem roma tanulók számára is univerzálisan kamatoztatható. 

Helyszín: igény szerinti intézmény.

A program 45 percben zajlik.

A tanulók egy-egy választott cigány népmese segítségével megismerkedhetnek a roma kultúrával, ugyanakkor az adott cigány népmesét fejlesztési céllal is használjuk (pl.: empátia, tolerancia), illetve a diákok önismereti élménnyel is gazdagodhatnak az alkalmakon. Egyszerre egy osztállyal tudunk dolgozni.

A foglalkozásokat vezetik: Godó Irén roma pedagógus, meseterapeuta és Simonné Nagy Ágnes kulturális rendezvényszervező, Nemzetiségi Kulturális Mozaik szerkesztő.Metamorphoses alkotó-fejlesztő meseterápiás programsorozat

Időpont- és helyszín-egyeztetés az alábbi telefonszámon: 0613712760

A program térítésmentes, azonban regisztrációhoz kötött!

Információ és jelentkezés: Simonné Nagy Ágnes, 0613712760, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

További információ: Godó Irén, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

A Budapesti Művelődési Központ által szervezett számos programon a részvétel ingyenes. A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó-/videofelvétel készül, amelyet az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán közzé tehet. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Etele út 55/a.
GPS koordináták: 
N47.464206, E19.03141

Intézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető:  az M4-es metróval (akadálymentes), az 1-es villamossal, a 7114213214-es autóbusszal, Bikás park (előzőleg Kelenföld városközpont) megállónál kell leszállni. Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: BMK Facebook oldal
Szeresse Ön is elkapott pillanatképeinket: BMK az Instán
Kövesse szösszeneteinket a Twitteren!
Látogasson el Youtube oldalunkra is: BMK Youtube csatorna
Lapozzon bele kiadványainkba: a BMK kiadványai az Issuun.

Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj 2012

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760