Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Életrevalók a mese világábanAz Életrevalók a mese világában című, különálló, családi sorozatunkat idén is folytatjuk, melynek célja, hogy a gyerekek a szülőkkel együtt mozizzanak, a film után közösen dolgozzuk fel az élményt. 2019 második felében a versengés áll a középpontban. A vetítések után állandó vendégünk, Milbik Zsuzsa gyermekpszichológus segít az élményfeldolgozásban.
Időpont: 2019. október 26. ♦ szombat ♦ 10.00 óra – Csocsó-sztori (2013).
Helyszín: Budapesti Művelődési Központban  (XI., Etele út 55/A.). A belépés ingyenes.

Havi egy szombaton a családi mesenézésé a főszerep, ahol a gyermek a szüleivel, apukájával, anyukájával közösen merülhet el a képzelet világában. A mese az ismeretátadás  és a jó–rossz szembeállításának eszköze, ezért fontos, hogy beszéljünk az üzenetéről, mondanivalójáról.

Csocsó-sztori (2013) – – spanyol-argentin családi animációs film, rendező: Juan José Campanella (6 éven aluliak számára nem ajánlott)

Amadeo egy kicsi faluban él, amit senki sem ismert. Napjait, gyerekkora óta a helyi társadalmi élet központjában, egy kis vendéglőben töltötte, ahol féltve dédelgetett csocsó-asztalán való játék, és titkos szerelme, Lara utáni vágyakozás tette ki a mindennapjait. Megszokott kis élete hirtelen darabokra hullott, amikor a falubéli Ász, mint a világ legjobb labdarúgója visszatér, hogy egy gyermekkori csocsóvereségéért elégtételt vegyen, nem csak Amadeón, hanem az egész falucskán. Ász bosszúja kegyetlen. A falucska lerombolását a vendéglővel kezdi, azon belül is a csocsó asztallal. Amadeo összeomlott világát siratja, amikor hirtelen valami varázslatos történik: csocsóasztalának egyetlen általa megmentett játékosa, CséKá életre kel. A csapat gólvágója bátorságot önt Amadeóba és együtt indulnak útra, hogy megtalálják a csapat többi játékosát Betót, Öcsit, Lisandrót és a többieket. A veszélyes, varázslatos és persze szórakoztató kalandok során, újra összeáll a legendás csapat, hogy megmentsék falujukat, visszahódítsák Larát, és igazi, ütőképes focicsapattá válva egy "igazi" labdarúgó mérkőzésen is legyőzzék Ászt és csapatát.

port.hu

Életrevalók a mese világában 2019. második évad tervezett filmje:

 • szeptember 28. – Énekelj! (2016) – amerikai családi animációs film, rendezők: Garth Jennings, Christophe Lourdelet (6 éven aluliak számára nem ajánlott)
 • október 26. – Csocsó-sztori (2013) – spanyol-argentin családi animációs film, rendező: Juan José Campanella (6 éven aluliak számára nem ajánlott)
 • november 23. – Verdák (2006) – amerikai animációs film, rendezők: John Lasseter, Joe Ranft (6 éven aluliak számára nem ajánlott)
 • december 14. – Space Jam – Zűr az űrben (1996) – amerikai vígjáték, rendező: Joe Pytka (korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető)

Információ: Oláh Sándor, telefon: 371-2760, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Életrevalók a mese világában lezajlott programjai:

2019. második évad

 • szeptember 28. – Énekelj! (2016) – amerikai családi animációs film, rendezők: Garth Jennings, Christophe Lourdelet

 

2019. első évad

 • 2019 január 26. – Nyúl Péter (2018) – ausztrál-amerikai-angol családi animációs film, rendező: Will Gluck
 • 2019 február 28. – Bűbáj herceg és a nagy varázslat (2017)  – kanadai családi animációs film, rendező: Ross Venokur
 • 2019 március 30. – Az elrabolt hercegnő (2018) – ukrán családi animációs film, rendező: Oleh Malamuzh
 • 2019 május 4. – Salamon király kalandjai (2017) – izraeli-magyar animációs film, rendező: Albert Hanan Kaminski
 • 2019. május 25. – Luis és a Zűrlények (2018) – német animációs vígjáték, kalandfilm, rendező: Christoph Lauenstein, Wolfgang Lauenstein, Sean McCormack
 • 2019. június 29. – Ralph lezúzza a netet (2018) –  amerikai családi animációs film, (2018) rendező: Phil Johnston, Rich Moore

2018. második évad

 • szeptember 29. – Maja a méhecske: Mézcsata (2018) – német-ausztrál családi animációs film, rendező: Noel Cleary, Sergio Delfino, Alexs Stadermann
 • október 27. – Hihetetlen történet az óriás körtéről (2017) – dán animációs film, rendező: Jorgen Lerdam, Philip Einstein Lipski
 • november 24. – Ősember – Kicsi az ős, de hős!  (2018) – angol–francia családi animációs film, rendező: Nick Park
 • december 15. – Óriásláb fia (2017) – belga–francia családi animációs film, rendező: Jeremy Degruson, Ben Stassen

2018. első évad

 • január 27. – Bébi úr (2017) – amerikai családi animációs film, rendező: Tom McGrath
 • február 10. – Állati csetepata (2016) – orosz családi animációs film, rendező: Andrey Galat és Maxim Volkov
 • március 24. – Nyuszi Suli (2017) – német családi animációs film, rendező: Ute von Münchow-Pohl
 • április 21. – Coco (2017) – amerikai családi animációs film, rendező: Lee Unkrich
 • május 26. – Fantasztikus utazás Óz birodalmába (2017) –orosz családi animációs film, rendező: Fyodor Dmitriev Darina Shmidt
 • június 9. – Ferdinand (2017) – amerikai animációs vígjáték, rendező: Carlos Saldanha – akadálymentes vetítés

*************************** 

Életrevalók filmklub bemutatása: a fogyatékos emberek esélyegyenlőségének elősegítése, rehabilitációjának folyamata csak komplex szemlélettel, a különböző szakterületek együttműködésével lehetséges, amelynek egyik lényeges eleme egyben kulturális kérdés is. A társadalom felkészítése az akadályozott emberek elfogadására, még inkább a befogadására, teret nyitva annak a szemléletváltozásnak, amely a fogyatékos ember aktív, alkotó részvételét teszi lehetővé a társadalomban, csökkentve az előítéletes gondolkodást, a diszkriminációt és a társadalmi kirekesztést.
E téren kiemelkedő szerepe van a kulturális intézményeknek, ezen belül is a közösségi – művelődési intézményhálózatnak. A közösségi és tartalmas szabadidős lehetőségek jó alkalmat teremtenek a tolerancia fejlesztésére, hiszen számos eshetőséget nyújtanak az egészséges és fogyatékos emberek együttlétének, egymás tudásának, értékeinek kölcsönös megtapasztalására.

Szerepeltünk M1 tévécsatorna Esély című műsorában. A műsor az alábbi linken érhető el: nava.hu, a filmklub bemutatása 14:34-től látható.

A 2015-ös évet Sára Sándor: Feldobott kő című alkotásával zártuk, amit élő audionarráció kíséretében nézhettünk meg. A vetítésen és az azt követő beszélgetésen részt vett a rendező, Sára Sándor is.

Egy rövid kis bemutató a beszélgetésről:

A vetítéseket követően Oláh Sándor filmszakos szabad-bölcsész kötetlen filmelemzést és baráti filmvitát tart, amelybe alkalmanként filmes szakemberek is becsatlakoznak.

 

***************************

A programsorozatot támogatja az Nemzeti Kulturális Alap.

 A programsorozatot támogatja a Nemzeti Kulturális Alap és a Pc 24 Kft.

 

 

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Etele út 55/a.
GPS koordináták:
N47.464206, E19.03141

Intézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető:  az M4-es metróval (akadálymentes), az 1-es villamossal, a 7, 103, 107, 114, 213, 214-es autóbusszal, Bikás park (előzőleg Kelenföld városközpont) megállónál kell leszállni. Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: BMK Facebook oldal
Szeresse Ön is elkapott pillanatképeinket: BMK az Instán
Kövesse szösszeneteinket a Twitteren!
Látogasson el Youtube oldalunkra is: BMK Youtube csatorna
Lapozzon bele kiadványainkba: a BMK kiadványai az Issuun.

Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj 2012

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760