Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Szünidei Guzsalyas Kézműves Műhely a BMK-banA Budapesti Művelődési Központ 2010. június 21-i kezdettel öt napon át napi három órás kézműves foglalkozás megtartásával segítette a nyári szünidejüket megkezdő 6–14 éves gyermekek szabadidejének eltöltését.

A tizenöt órás foglalkozássorozaton a résztvevők a kézműves- és hobbitechnikák elsajátításának eszközeivel, kisebb használati tárgyak elkészítésének fortélyaival ismerkedhettek meg.

Az első napon saját gyöngyökből, termésekből, fonalakból gyöngysorokat fűztek, emellett egy régi gyermekjáték, a similabda elkészítése is lehetséges volt. Az utóbbit nagy érdeklődéssel, több példányban készítették a gyerekek, gondolva a barátikra, testvérekre is.

A második napon fonott kosárka elkészítése tette próbára a résztvevők kézügyességét, a szép kivitelezéshez ugyancsak szükség volt a vezetők, szülők segítségére. Könnyebb feladatot jelentett a különleges technikával festett képeslapok kivitelezése.

A gyerekek élvezettel használják a táskára vagy kulcsra szerelhető, vagy a szobában függő díszeket. A harmadik napi foglalkozáson filcből, csengővel, gyöngyökkel, flitterekkel díszített tárgyakat készíthettek, és a kavicsfestés fortélyaival is megismerkedtek. Az elkészült tárgyakat is hazavihették, meglephették családtagjaikat, barátaikat.

A negyedik napi foglalkozáson részt vevő gyerekek egy különleges ötlettel találkoztak; ritmushangszert – kasztanyettát – készítettek fakanalak levágott fejéből. A hangszereket szépen ki is festették, és hogy jobban mutasson kezükben, japán technikával, körmöcskézéssel karkötőt is fonhattak maguknak.

Az utolsó napi programon vászon neszesszert sablonok vagy saját ötletük alapján festettek textilfestéssel, mellette – különösen a lányok örömére – ékszertartó fácskák elkészítésére volt lehetőségük.  

Foglalkozásvezető: Roskóné Mogyorósi Mária

A program támogatója:

Szünidödő

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760