Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English
Városligeti Gyereknap 2011A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) a Fővárosi Önkormányzattal közösen immár huszonegyedik éve rendezte meg kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvénysorozatát a budapesti Városligetben, idén 2011. május 28–29-én, szombat–vasárnap került sor rá.

A rendezvényre kilátogatókat idén is arcfestéssel, zenés-, táncbemutatókkal, kézműves foglalkozással, gyurmázással, rajz- és poszter-kiállítással, kvízjátékkal és sok-sok ajándékkal várták.

 
Városliget Gyereknap 2011A Budapesti Művelődési Központ a BIZTONSÁGOS INTERNET SÁTOR-ban a Kisnapozóréten foglalta el immár megszokott helyét. 

Itt számítógépes játékok, kvízjátékok, vetélkedők várták a kis látogatókat. Részvételünk fő célkitűzése volt, hogy egyszerre hívjuk fel a figyelmet az interneten leselkedő veszélyekre, és teremtsük meg azok orvoslásának, illetve a segítségnyújtásnak a lehetőségét.

A gyerekek internet-biztonsági kvízeket, teszteket tölthettek ki, vetélkedőkön vehettek részt, és megajándékoztuk őket az internet használatát tanító színes, játékokkal teli foglalkoztató füzettel.

Megoldás születik a Városligeti GyereknaponA Játékos tanulás – az internet használata című könyvecske 30 oldalnyi játékos fel adaton keresztül vezeti rá a 4–10 éveseket arra, milyen hatással lehetnek a modern technológiák a mindennapi életükre, és hogyan lehetnek biztonságban az online környezetben.  

Emellett ahhoz is hozzásegíti a kisgyermekeket, hogy fejlesszék alapvető nyelvi, matematikai, társadalmi és kulturális készségeiket.

A kiadvány a szülőknek is alkalmat ad arra, hogy beszélgessenek a gyerekekkel olyan fontos kérdésekről, mint a személyes adatok védelme, biztonsága. Továbbá szeretnénk elérni, hogy Magyarországon is minél több internethasználó böngészhessen biztonságos körülmények között, illetve, hogy probléma esetén az érintettek tudják, kihez forduljanak.
  
 
A program támogatója:
UPC
Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760