Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Pályaválasztási börze a BMK-ban – beszámoló Újbuda.huNegyvenkét középiskola mutatkozott be a Budapesti Művelődési Központ pályaválasztási börzéjén. Az intézmények profiljukról és képzéseikről tájékoztatták az általános iskolából hamarosan kilépő tanulókat. A pedagógusok úgy vélik, minél több pályaorientációs programra van szükség, mivel a végzősök többsége tanácstalan és nem tudja, milyen szakmát válasszon.

A fővárosi fenntartású Budapesti Művelődési Központ pályaválasztási börzéje azoknak az általános iskolásoknak szólt, akik még nem döntötték el, hol folytassák tanulmányaikat a nyolcadik osztály után. A nagyszabású rendezvényre Budapest összes középiskolája meghívást kapott, a börzén főként azok az intézmények jelentek meg, amelyeknél nem jellemző a többszörös túljelentkezés.

Az iskolák igyekeztek érdekesen és figyelemfelkeltően bemutatni képzéseiket és oktatott szakmáikat. Az érdeklődők több vendéglátó ipari, műszaki és egészségügyi szakközépiskola kínálatát is megismerhették.

A Kaesz Gyula Faipari Szakközépiskola egy díjnyertes szekrényt is kiállított, azt amivel diákjai az asztalos Európa Bajnokságra neveztek. - A gyerekek 8 óra alatt készítették el a bútort, a versenyről pedig egy arany- és két ezüstéremmel tértek haza - mondta büszkén az iskola tanára.

A Telepy Károly Testnevelési Általános Iskola és Gimnázium nem szokványos képzési kínálatot mutatott be. Az intézményben ugyanis sportiskolai és rendvédelmi képzés is van. A Telepy suli a Ferencvárosi Torna Club akadémiai iskolája, ahová a Magyar Tornász Szövetségből is járnak válogatott tornászok.

Fülöp Melinda, a BMK ifjúsági programokért felelős osztályvezetője elmondta, a megváltozott oktatási rendszer és a széles képzési kínálat miatt nehéz tanácsot adni. Szerinte a szülők azt várják, hogy a jól tanuló gyerekek jó nevű, főként budapesti gimnáziumokban menjenek, olyan helyekre ahol több nyelvet is lehet tanulni, a szakképzésben pedig új szakmai trend, hogy a szülők a hiányszakmák felé próbálják terelni gyermekeiket. Hozzátette: a diákok többsége érettségi után is bizonytalan a pályaválasztásban, ezért ezeket a fiatalokat személyes információszerzési lehetőségekkel és pályaorientációs foglalkozásokkal segítik.

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760