Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

HomeCamp – online nyári tábor kicsiknekA koronavírus „időszámítása idején nem minden szülő engedi el szívesen gyermekét táborozni, előfordulhat, hogy elfogyott a szabadsága, esetleg szűkösebbek a keretek, így elmarad a közös nyaralás. Éppen ezért egy kis segítségre nyáron is igen nagy szükségük lenne... Online táborunkkal az otthon maradt családoknak szeretnénk segíteni, s egy kis időre lekötni a lurkók figyelmét: minden napra egy-egy tervezett programmal hétfőn Oli bácsi meséi» kedden Zene-bona»♦  szerdán Természeti kisokos»♦  csütörtökön Mesefilmvarázs» ♦  pénteken Mancsocska nyári kézművesműhely»    Alapanyagok, eszközök »  Inspirálódj velünk! »

HomeCamp – online nyári tábor kicsiknek Az aprónép még nem érti igazán, miért változott meg egyik pillanatról a másikra a világ. A kisgyerekek ebben az „új” világban nehezen viselik az új szabályokat, s a szülők sincsenek ezzel másképpen, ami szintén teljesen természetes állapot. Programsorozatunkban minden napra jut egy játékos foglalkozás és egy kora délutáni mese a szieszta idejére.
– Hétfőnként a meséké és a képzeleté a nap,
– keddenként zenélünk, hangszerekkel ismerkedünk,
– szerdánként eljutunk a Vácrátóti Botanikus kertbe, a Budakeszi Vadasparkba, az Állat- és Növénykertbe, a Tropicáriumba és a Hérosz Állatotthonba.
Csütörtökönként félórás, kortárs meseválogatások varázsolják el a gyerkőcöket.
– Péntekenként a Mancsocska nyári kézműves műhelyben emojikat, tigrist, elefántot, papagájt és barátaidnak meglepetést készíthetsz. 

Következzék egy kis könnyebbség az otthon töltött napokra...

 

 

Hétfőn meghallgathatjátok:

HomeCamp – Oli bácsi déli meséi, Pál utcai fiúk
Oli bácsi déli meséit

 A meséket felolvassa Balázs Olivér.

 A tizenkét táncoló hercegnő ♦ A békakirályfi ♦ Hamupipőke ♦ Hófehér és Rózsapiros ♦ Borsószem királykisasszony A Grimm fivérek meséi nyomán

 

Kedden a harmonikával és a bandoneónnal ismerkedhettek meg:

HomeCamp – Zene-bona: ismerkedj hangszerekkel!Hangszerbemutató Kárász Eszterrel – A harmonika és a bandoneón
A hangszerbemutatón Wagner-Puskás Péter a harmonikát és Vörös Eszter a bandoneónt mutatja be nekünk Kárász Eszter segítségével.
Tartsanak velünk, kattintson a linkre!

 
A harmonika az aerofon hangszerek családjába tartozik. A szabad nyelvsípokba a harmonika közepén található lamellás kialakítású légszekrény húzásával és tolásával lehet levegőt juttatni. Hogy mely sípba jusson levegő, az – a harmonika típusától függően – gombokkal vagy billentyűkkel szabályozható. Megszólaltatásához és a helyes hangszerkezeléshez egyaránt szükség van a teljes felsőtest, a karok és ujjak összehangolt mozgására. A hangszer széles körben elterjedt a világon, számos ország és nép kultúrájában megjelenik. Bővebben »

A bandoneón (a feltaláló, Heinrich Band nevéből) szabad nyelvsípokkal működő billentyűs aerofon hangszer, harmonikaszerű légszekrénnyel. Elsősorban Argentínában és Uruguayban népszerű, a hagyományos tangózenekar fontos hangszere. Nem azonos a köznyelvben „tangóharmonika” névvel jelzett hangszerrel. Bővebben »

 

 Köszönjük a videót Wesselényi17 csapatának.

A csillaglány és a lenvirág (ausztrál tündérmese) ♦ Bodri a holdra megy (angol mese) ♦ A fiú, aki elment az Északi szélhez (George Webbe Dasent mesegyűjteménye nyomán) ♦ Kaatje kincse (holland mese)

 

Szerdán sétát teszünk a Vácrátóti Botanikus kertben, kvíz kérdésekre várjuk válaszotokat:

HomeCamp – Ternészeti kisokos: irány a Vácrátóti Botanikuskert!Gyere és csatlakozz Oakley bagoly utazásához (kattints a linkre) , ahol közösen fedezzük fel a botanikus kert növény- és állatvilágának rejtelmeit.

Ne feledjétek, minden állomásunk végén egy játék vár rátok! Nagyon szemfülesnek kell lennünk, mert a játék során vissza kell emlékezni mindarra, amit tapasztaltunk és tanultunk!

 A játék a Kahoot! kvízoldal segítségével zajlik, ahová az óvodások és a kisiskolások csatlakozhatnak. A videóban szereplő kód és becenév megadása után kezdetét veheti a verseny!

Induljon a kaland!

Jancsi és Juliska (A Grimm testvérek meséje nyomán) ♦ Amal és a Dzsinn (perzsa tündérmese) ♦ Hófehérke és a hét törpe (A Grimm testvérek meséje nyomán) ♦ A répákat számláló óriás (német tündérmese)

 

  E hét csütörtöki félórás mesefilm válogatásunk: Animáció a köbön!

HomeCamp – Mesefilmvarázs – Varga Petra: Mimik
   Zene: PARÁDI Gergely, Producer: FüLöP József, Gyártó cég: Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

Bognár Éva Katinka: Hugó BUMFELDT
Vágó: CZAKÓ Judit, Producer: FüLöP József, Gyártó cég: Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

Wonház Annamária: Falun
Zenéjét szerezte: Hunyadi Alex, Producer: Fülöp József, Forgatókönyv: Wonház Annamária, Szereplők: Pogány Judit, Sturcz Attila

VARGA Petra
Varga Petra 1986-ban született. A MOME animáció szakán tanult 2008–2013-ig. Mimik címû diplomafilmjével szerezte MA diplomáját a MOMÉ-n, majd concept artistként helyezkedett el a Digic Pictures-nél 2013–15-ig, ahol videójáték trailerekhez (Assassin's Creed, The Witcher, Call of Duty) készített látványterveket. Azóta dolgozott egész estés és rövidfilmeken is mint karaktertervező és color artist.

 

BOGNÁR Éva Katinka
Bognár Éva Katinka a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen szerzett animáció MA diplomát 2015-ben. Az elmúlt években számos animációs képzésen és workshopon vett részt Dániában, Franciaországban, Németországban, Finnországban és Magyarországon.

 

WONHÁZ Annamária
A MOME-n végzett, ahol megkapta a Legjobb diplomafilm, az Országos Diákzsűri díját, és a Prizma filmművészeti folyóirat díját a legjobb diplomafilm rendezőjének.

 

RongylábmanóA suszter manói (Grimm fivérek meséi nyomán) ♦ A három kívánság (angol népmese) ♦ Az oroszlán és a kisegér (Ezópus fabulája nyomán) ♦ A Hó-leány és a Tű-fiú (német mese).

Pénteki Mancsocska nyári kézművesműhelyünkben emojikat készíthettek az Emojik Világnapja alkalmából: 
HomeCamp – Mancsocska nyári műhely: készíts velünk Emojukat!

Az emodzsik (emoji) (絵文字) weboldalakon és elektronikus üzenetküldésben használt piktogramok és hangulatjelek. A mintegy ezer szabványosított karakter érzelmek, tárgyak, helyek, állatok, időjárási viszonyok stb. színes képi megjelenítését teszi lehetővé a szöveg részeként.
Bővebben »

 Emojik alapanyagok, eszközök:

  • sárga karton/papír;
  • színes ceruza és fekete (grafit)/filctoll/zsírkréta, radír, mérőszalag/vonalzó;
  • ragasztó;
  • olló;
  • 2 db használaton kívüli golyóstoll (a 2 db nyomógombos vége + 1 db gomb alatti csövecske);
  • régi CD-lemez;
  • műanyag kupakok (pet-palack kupak);
  • zsinór/madzag/szalag.

Visszanézhető online karantén foglalkozásaink » 
Fel a Mancsokkal! Az egész Cs aládot szeretettel várjuk online foglalkozásainkra! Alkoss velünk otthonról a legegyszerűbb alapanyagoktól kezdve egészen az újrahasznosított termékekig.
Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, ahol rengeteg más ötletet is megosztunk veletek! 

A hét holló (lengyel tündérmese) ♦ A tizenkét ablak (Walter de la Mare meséje) ♦ Csipkerózsika (Charles Perrault meséje nyomán) ♦  Incike-pincike (angol népmese)

 Kapcsolódó cikkeink:

 

Kapcsolódó cikkeink:

 

Információ: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , +36 1 371 2760

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

A Budapesti Művelődési Központ által szervezett számos programon a részvétel ingyenes. A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó-/videofelvétel készül, amelyet az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán közzé tehet. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Etele út 55/a.
GPS koordináták:
N47.464206, E19.03141
Intézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető:  az M4-es metróval (akadálymentes), az 1-es villamossal, a 7, 103, 107, 114, 213, 214-es autóbusszal, Bikás park (előzőleg Kelenföld városközpont) megállónál kell leszállni. Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: BMK Facebook oldal
Szeresse Ön is elkapott pillanatképeinket: BMK az Instán
Kövesse szösszeneteinket a Twitteren!
Látogasson el Youtube oldalunkra is: BMK Youtube csatorna
Lapozzon bele kiadványainkba: a BMK kiadványai az Issuun.

 Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj 2012

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760