Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

HomeCamp – online nyári tábor kicsiknekA koronavírus „időszámítása idején nem minden szülő engedi el szívesen gyermekét táborozni, előfordulhat, hogy elfogyott a szabadsága, esetleg szűkösebbek a keretek, így elmarad a közös nyaralás. Éppen ezért egy kis segítségre nyáron is igen nagy szükségük lenne... Online táborunkkal az otthon maradt családoknak szeretnénk segíteni, s egy kis időre lekötni a lurkók figyelmét: minden napra egy-egy tervezett programmal hétfőn Oli bácsi meséi» kedden Zene-bona»♦  szerdán Természeti kisokos»♦  csütörtökön Mesefilmvarázs» ♦  pénteken Mancsocska nyári kézművesműhely»  Alapanyagok, eszközök »  

HomeCamp – online nyári tábor kicsiknek Az aprónép még nem érti igazán, miért változott meg egyik pillanatról a másikra a világ. A kisgyerekek ebben az „új” világban nehezen viselik az új szabályokat, s a szülők sincsenek ezzel másképpen, ami szintén teljesen természetes állapot. Programsorozatunkban minden napra jut egy játékos foglalkozás és egy kora délutáni mese a szieszta idejére.
– Hétfőnként a meséké és a képzeleté a nap,
– keddenként zenélünk, hangszerekkel ismerkedünk,
– szerdánként eljutunk a Vácrátóti Botanikus kertbe, a Budakeszi Vadasparkba, az Állat- és Növénykertbe, a Tropicáriumba és a Hérosz Állatotthonba.
Csütörtökönként félórás, kortárs meseválogatások varázsolják el a gyerkőcöket.
– Péntekenként a Mancsocska nyári kézműves műhelyben emojikat, tigrist, elefántot, papagájt és barátaidnak meglepetést készíthetsz. 

Következzék egy kis könnyebbség az otthon töltött napokra...

 

Hétfőn meghallgathatjátok:

HomeCamp – Oli bácsi déli meséi, Pál utcai fiúk
Oli bácsi déli meséit :)

 

Az oroszlán és a kisegér, Ezopus fabulája nyomán ♦ Miért nincs a Manx macskának farka, Man szigeti legenda ♦ A három kismalac, angol népmese ♦ Miért hord mellényt a vörösbegy?, inuit mese ♦ Androklész és az oroszlán, Phaedrus fabulája nyomán

 

A hét holló, lengyel tündérmese ♦ A tizenkét ablak, Walter de la Mare meséje ♦ Csipkerózsika, Charles Perrault meséje nyomán ♦ Icinke-picinke, angol népmese 

A meséket felolvassa Balázs Olivér.

 

Kedden a karmesterrel ismerkedhettek meg:

HomeCamp – Zene-bona: ismerkedj hangszerekkel!Hogy mit is csinál pontosan az a fura figura pingvinjelmezben a zenekar előtt? Ezt tudhatjuk meg a következő részben. Kárász Eszter partnere ezúttal nem más, mint Máté Hámori karmester, az Óbudai Danubia Zenekar művészeti vezetője.

 Tartsanak velünk, kattintson a linkre!

 

 

Köszönjük a videót Wesselényi17 csapatának.

Hallgassátok Oli bácsi déli meséit :)

A varázslóinas, német népmese ♦ Aranyhaj és a három medve, Andrew Lang meséje nyomán ♦ Péter és a farkas, Szergej Prokofjev librettója nyomán ♦ Dick Whittington macskája, angol legenda ♦ A kincset érő kályha, osztrák népmese

 

Szerdán sétát teszünk a Budakeszi Vadasparkba! Kvíz kérdésekre várjuk válaszotokat:

HomeCamp – Ternészeti kisokos: irány a Vácrátóti Botanikuskert!Gyere és csatlakozz Oakley bagoly utazásához, ahol közösen fedezzük fel a Budakeszi vadaspark állatvilágának rejtelmeit.

Ne feledjétek, minden állomásunk végén egy játék vár rátok! Nagyon szemfülesnek kell lennünk, mert a játék során vissza kell emlékezni mindarra, amit tapasztaltunk és tanultunk!

 A játék a Kahoot! kvízoldal segítségével zajlik, ahová az óvodások és a kisiskolások csatlakozhatnak. A videóban szereplő kód és becenév megadása után kezdetét veheti a verseny! Induljon a kaland!

– Hallgassátok Oli bácsi déli meséit :)

A rút kiskacsa (Hans Christian Andersen meséje nyomán) ♦ A három szilaj kecskegida (európai mese) ♦  A mohó kutya (angol mese) ♦ A macska meg az egér (a Grimm fivérek meséje nyomán) ♦ A csodálatos pudingos fazék (Svéd népmese)

  E hét csütörtöki félórás mesefilm válogatásunk: Mesék a nagyvilágból

HomeCamp – Mesefilmvarázs Nemzetközi animációs rövid, mesefilmekkel várjuk a lurkókat.

 

 

One Per Person (2016) – rendezte: Jacquelyn "Jac" Piette és Nasheet Zaman

 

 

Jinxy Jenkins, Lucky Lou (2014) – rendezte: Michael Bidinger és Michelle Kwon

 

 

Sleeping Betty (2007) – rendezte: Claude Cloutie

 

– Hallgassátok Oli bácsi déli meséit :)

 

Pénteki Mancsocska nyári kézművesműhelyünkben tigrist készíthettek a Tigrisek Nemzetközi Napja alkalmából: 
HomeCamp – Mancsocska nyári műhely: készíts velünk Emojukat!

2010 óta ünneplik a Tigrisek világnapját július 29-én. Az ünnep célja, hogy felhívja a figyelmet a veszélyeztetett fajra, természetes élőhelyük megőrzésére, és arra, hogy az orvvadászat milyen visszafordíthatatlan károkat okoz a vadállományban. Némely országban a tigrisállomány öt év alatt a felére csökkent, feltételezhető, hogy nincs már szaporodó tigris populáció Kambodzsában, Vietnamban és Laoszban.
Bővebben »

 

 

  Alapanyagok, eszközök listája:

  • narancssárga papír vagy karton
  • papírguriga
  • olló
  • ragasztó
  • fekete filctoll/ ceruza

Letölthető dokumentum a mintarajzhoz:  Letöltés »

Visszanézhető online karantén foglalkozásaink » 
Fel a Mancsokkal! Az egész Családot szeretettel várjuk online foglalkozásainkra! Alkoss velünk otthonról a legegyszerűbb alapanyagoktól kezdve egészen az újrahasznosított termékekig.
Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, ahol rengeteg más ötletet is megosztunk veletek! 

 – Hallgassátok Oli bácsi déli meséit :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Információ: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , +36 1 371 2760

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

A Budapesti Művelődési Központ által szervezett számos programon a részvétel ingyenes. A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó-/videofelvétel készül, amelyet az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán közzé tehet. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Etele út 55/a.
GPS koordináták:
N47.464206, E19.03141
Intézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető:  az M4-es metróval (akadálymentes), az 1-es villamossal, a 7, 103, 107, 114, 213, 214-es autóbusszal, Bikás park (előzőleg Kelenföld városközpont) megállónál kell leszállni. Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: BMK Facebook oldal
Szeresse Ön is elkapott pillanatképeinket: BMK az Instán
Kövesse szösszeneteinket a Twitteren!
Látogasson el Youtube oldalunkra is: BMK Youtube csatorna
Lapozzon bele kiadványainkba: a BMK kiadványai az Issuun.

 Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj 2012

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760