Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Föld napi séta a Budai ArborétumbaA BMK Kertészkedők Klubja keretein belül a „kiskertészekkel együtt kerestük fel a Budai Arborétumot a Föld napja alkalmából,
hogy egy szakvezetéses séta során Ők is megismerhessék a természet értékeit!
! Képek a sétáról, érdemes megnézni !

Következő alkalom: 2022. május 19-én – Séta a Jókai-kertbe.

Virágok közt

Vizes kép

Magyarázat

A csapat

 

A Budapesti Művelődési Központ „4 évszak 4 foglalkozás” címmel gyermekek számára programsorozatot hirdet, melyen növényekkel és állatokkal ismerkedhetnek meg a kiskertészek.
Első programunk: a Föld napja alkalmából, 2022. április 20-án, szerdán 10.30 órakor nyiladozó természeti, környezeti nevelés célú egy órás szakvezetéses sétát tartunk kisiskolásoknak (osztálynak) a Budai Arborétumban.
Helyszín: Budai Arborétum (1118 Budapest, Villányi út 29-43.)
Találkozó: A ’K’ épület bejáratánál 10.30 órakor.

A Budai Arborétum a volt Corvinus Egyetem területén található, legrégebbi részét még 1893-ban alapították. Az ország egyik leggazdagabb arborétuma övezi a kertészeti felsőoktatás fellegvárának keretet adó Szent István Egyetem Budai Campusának épületegyüttesét. Az arborétum a Gellért-hegy déli lábánál terül el, a Villányi út – Szüret utca – Somlói út között. Területét a Ménesi út két, korban és jellegben elváló részre osztja: az Alsó és a Felső Kertre. Területe 7,5 hektár.

Budai Arborétum növényei: Máig fontos törekvés, hogy minden növényféleségből legalább kettő legyen, „tartaléknak” ha valamelyik példány elpusztulna. Az arborétum jelenlegi gyűjteménye közel 1960 féle díszfát, díszcserjét, 240 fajta hagymás-gumós virágot és mintegy 300-féle egyéb évelő dísznövényt számlál. A Felső Kertben gyógynövény-kertet és sziklakertet is találunk.

Tervezett sétáink:

  • május 19. – Séta a Jókai-kertbe
  • június 3. – Történelmi kertek, kastélyparkok napja
  • Június 9. – Látogatás a Budatétényi Rózsakertbe

 

Lezajlott sétáink:

Kamaraerdei tanösvény séta – 2022. április 16-án (szombaton)

Újbuda legnagyobb összefüggő erdeje a Kamaraerdő, ahol izgalmas tanösvényen ismerkedhetünk meg a környék természeti kincseivel, növényeivel, állataival. Központja a könnyen elérhető Nagyrét, ide futnak össze az ösvények. Itt található az ökojátszótér is.
A 4 km-es tanösvény nagyjából egy 8-as alakú pályát ír le, és 12 állomásán interaktív, játékos táblákon keresztül mutatja be az erdő élővilágát, valamint a földtani, geológiai érdekességeit. Kialakítására 2012 tavasza folyamán került sor. A tanösvény fejlesztésének második üteme 2013 őszén valósult meg, ennek keretében a Kamaraerdő Nagy Réten interaktív játszótér kialakítására került sor. 2014 márciusában a fejlesztés harmadik ütemeként a tanösvény már meglévő 7 állomására kerültek kihelyezésre nagy méretű interaktív táblák és két állomás közé kisebb méretű információs táblák.

Megközelíthetőség: 87-es és 187-es autóbuszokkal, 41-es villamossal a végállomásig utazva (Kamaraerdei Ifjúsági Park megálló) Ha leszálltunk a buszról vagy leparkoltuk az autót, mindjárt választás elé állunk: a sorompó után vagy elindulunk balra a tanösvényen. 

Információ és jelentkezés: Simonné Nagy Ágnes kertészmérnök, művelődésszervező

Telefon: (06-1) 371-2760, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A BMK Kertészkedők Klubja több mint 1000 fős aktív, nyílt csoportját és minden kedves érdeklődőt szeretettel vártunk. Kapcsolódj be Facebookon a BMK Kertészkedők Klubja csoportba, ahol kertészkedéshez telepítési, gondozási segítséget és ötleteket is találsz: https://www.facebook.com/groups/bmkkerteszkedokklubja

Új szolgáltatásunk: ingyenes kertészeti szakmai tanácsadás. Bármilyen kertészkedéssel kapcsolatos kérdésre igyekszünk e-mailben válaszolni. Lehet öntözéssel, metszéssel, egy növény gondozásával kapcsolatos kérdés.

Kapcsolódó cikkek:

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

A Budapesti Művelődési Központ által szervezett számos programon a részvétel ingyenes. A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó-/videofelvétel készül, amelyet az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán közzé tehet. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

Kérjük, olvassa el Adatkezelési Tájékoztatónkat: http://bmknet.hu/bmknet-adatvedelem.

Budapesti Művelődési Központ
MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Etele út 55/A.

GPS koordináták: N47.464206, E19.03141
Intézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető az M4-es metróval, 7, 103, 107, 114, 213, 214-es autóbusszal, Bikás park megállónál kell leszállni.
Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.

Közművelődési Minőség Díj 2012 Közművelődési Minőség Díj 2012

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760