Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

„Karantén alatt és után” az EZÜSTNET Egyesület fotókiállítása a BMK GalériábanAz EZÜSTNET Egyesület „Karantén alatt és után” című fotókiállítására 2021. szeptember 7. és 21. között került sor a BMK Galériában (Budapest, XI. Etele út 55., Bikás park)  A kiállítás megnyitotta: Marsi László, a BMK igazgatója Lapozzon bele az egyesület Magyarország gyöngyszemei – online előadások kiadványába»

A kiállítás megnyitotta: Marsi László, a BMK igazgatója.

► 2020 márciusától hirtelen megváltozott az életünk: a koronavírus miatt bezárkóztunk és a „Maradj otthon!” lett a jelszó. A magányosan töltött, majd az „enyhébben szigorított” időszakban a mindennapi élet, annak egy-egy szép pillanata, például egy séta során látottak megörökítésére fotópályázatot hirdettünk meg az EZÜSTNET Egyesület tagjai számára.

► Először lassan gyűltek a fényképek, azonban őszre több mint 100 fotót küldtek be tagjaink. A tervezett kiállítást ismét el kellett halasztani, így az egyesület néhány tagjából álló zsűri online formában szavazta meg az általuk legjobbnak ítélt alkotásokat.

► A három legtöbb szavazatot – egyenlő szavazatszámmal – Galyó Angéla: Halászbástya hátulról; Galyó János: Várkert Bazár; Szentirmai Enikő: Kicsi és nagy című fotói kapták.

► A fotók előhívását követően, immár felkészülten vártuk a bemutatkozás lehetőségét a BMK Galériában. Ekkor azonban az érdeklődők még mindig csupán virtuális galériasétán tekinthették meg a legszebbnek tartott 50 fotót.

Gratulálunk minden résztvevőnek a beküldött nagyszerű, ötletes képanyaghoz. További lelkes kattintgatásra buzdítunk mindenkit, mert 2021-ben is folytatjuk: egy újabb felhívással bíztatjuk tagságunkat a szép élmények megörökítésére.

► Eljött a nagy pillanat, itt és most bemutathatjuk a gyűjteményt igazi, élő kiállítás formájában is, melyre minden kedves Érdeklődőt tisztelettel meghívunk.

~ Interjú a kiállítókkal ~

Kriszta Edina
Szeretek kirándulni és utazni itthon és külföldön egyaránt. Mindig velem van az okos telefonom, és ha valami téma megszólít, azt megpróbálom lefotózni. A kiállított képek is egy székesfehérvári kiránduláson készültek, a Bori várat kerestük fel, ami nagyon tetszett, ezt a készített képek is igazolják. Remélem a látogatók is feltöltődnek, ha a kiállítás képeit megtekintik.

Áment Erzsébet
1. Március 12. Első napom házi karanténban - mivel előtte érkeztem haza egy külföldi útról, a Maradj otthon! felirat a madárkának természetes, mert díszállatként kalitkában tölti egész életét, a mi életünkben viszont ez az első ilyen felszólítás - saját és a mások egészsége érdekében maradjunk otthon!
Ha tudtuk volna, hogy ez egy év elteltével még jobban érvényes!
2. Április az ablakból - a karantén miatt nem mertem sétálni, így az ablakból fotóztam a nyíló virágokat.
3-4. A kényszerű fogságban sor kerülhetett az évekig halogatott "rendcsinálásra" a levelek, filmek, egyéb dobozolni valók címkézésére. Ez nemcsak a rend miatt volt fontos, hanem a lelki egészségünk érdekében is - legyőzni a bezártságból eredő szorongást, félelmet.
5. Elmaradt születésnapokra - 7 unokám közül háromnak volt születésnapja a karantén kezdetén. Rájuk gondolva kapta ezt a címet a virágfotó.

Galyó János
2014-től vagyok tagja a 60+ Fotókörnek. A tagsággal a digitális fényképezőgép megismerése volt a célom, mivel ez teljesen átalakította és kiszélesítette a fotózás lehetőségeit. Azonban a digitális fotózáshoz is kellenek a jó fényviszonyok. Ezért volt szerencsém 2020. július 29-én, amikor nagyszerű időben fotózhattam a Várkert Bazárban a "Zenélő Budapest" rendezvényét, és ehhez kapcsolódóan a Budai vár egyes részeit. A pillanat megragadása, a hangulat visszatükröződése, egy különleges beállítás adta lehetőség mind szerepet játszott a képek elkészítésében.

Galyó Angéla
A fényképezés az egyik hobbim. Ha kirándulni megyünk, mindig viszem magammal a fényképezőgépemet. Amikor Martonvásáron jártunk, csodálatos időnk volt, és szép képeket lehetett készíteni a kastélyról, és a gyönyörű parkjáról. Az egyik várbeli sétánk során a Halászbástya mögötti utcán mentünk le a Várból, s így készült el a "Halászbástya hátulról" című képem. Ritkán látjuk ebből a perspektívából ezt a műemléket.

Marton Gézáné Lici
Az én képeim a "Szőlő születése" címet viselik és tényleg karantén fotók, ugyanis szerencsére kertes házban lakom és az erkélyemről-ahova felfut a szőlő- tudtam figyelemmel kísérni a szőlőt és a diót rügypattanástól a beérésig. Mivel kedvenc hobbim a fotózás mindig ki tudtam választani a megfelelő napállást és ennek megfelelően készültek a képek, még a lakásból se kellett kimennem. Ha már ezt hozta a vírus helyzet igyekeztem a legjobbat kihozni belőle.

Takács Márta
Amióta okostelefonnal is jó minőségű képeket lehet készíteni, mindig kéznél van a lehetőség, hogy az élményeket azonnal megörökíthessük. Tavasszal az ébredő természet csodáihoz tartoznak a gyümölcsfák virágai, így kerültek az almafa virágok és a diófa különleges virágzatai a képeim közé.  A nyári - kicsit felszabadultabb séták során egy Gellért-hegyi kellemes beszélgetés közben muszáj volt Budapest csodálatos látképét is az eseményhez kapcsolni.

Szentirmay Lászlóné Enikő
Nagyon szeretek fényképezni, mert a képek később is visszaadják azt a hangulatot, amit a készítésekor átéltem. Az első 4 kép Keszthelyen készült 2017 szeptember 4.-én,  a Nemzetközi Verkli Fesztiválon. Itt több ország verkli bemutatója mellett láthattunk még hintóval közlekedő, régi korok ruháiba öltözött dámákat és urakat, valamint az alábbi képen látható hatalmas biciklit, amire nem volt egyszerű fel és leszállni. Egy apuka a pici lányával épp akkor érkezett oda, amikor a képet készítettem.

A kiállítást a Budapesti Művelődési Központ mellett a Nemzeti Együttműködési Alap Közösségi környezet kollégium által meghirdetett „Helyi és területi hatókörű civil szervezetek egyszerűsített támogatása 2020.” pályázaton „Kultúra” címmel elnyert forrás is támogatja.

 „Karantén alatt és után” – az Ezüstnet Egyesület fotókiállítása

Ezüstnet EgyesületAz EZÜSTNET Internetező Idősek Országos Egyesülete – rövid néven EZÜSTNET Egyesület – fő célja közhasznú szolgáltatásokkal az idős emberek minél szélesebb körének megteremteni a lehetőségét ahhoz, hogy az információs társadalomba bekapcsolódjanak.
Jelentkezni lehet az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen e-mailben: név, lakcím, telefon, érdeklődési kör és e-mail cím megadásával.

További információ:www.ezustnet.hu

 Információ a kiállítással kapcsolatban: Sarnyai Rita

*********

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

"Karantén előtt és után" – az Ezüstnet Egyesület fotókiállítása

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Bikás park, Etele út 55/a.
GPS koordináták:
N47.464206, E19.03141

Intézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető:  az M4-es metróval (akadálymentes), az 1-es villamossal, a 7, 103, 107, 114, 213, 214-es autóbusszal, Bikás park (előzőleg Kelenföld városközpont) megállónál kell leszállni. Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: BMK Facebook oldal
Szeresse Ön is elkapott pillanatképeinket: BMK az Instán
Kövesse szösszeneteinket a Twitteren!
Látogasson el YouTube oldalunkra is: BMK Youtube csatorna
Lapozzon bele kiadványainkba: a BMK kiadványai az Issuun.

 Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj 2012

 

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760