Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

LátoMások – a Fiók L Stúdió kiállítása a BMK-ban LátoMások címmel 2017. június 23-tól meghosszabbított ideig, augusztus 28-ig került sor a Fiók L. Stúdió kiállítására a BMK Galériában a Budapesti Művelődési Központban (XI., Etele út 55./A.).

 A kiállítást Fiók László festőművész nyitotta meg.

FIÓK L. STÚDIÓ (a stúdió művészeti vezetője Fiók László)

Magánkezdeményezéssel indult hat évvel ezelőtt. Első évben a Ferencvárosi Művelődési Központ adott teret heti összejöveteleinkre, majd öt éve nagy örömünkre a Budapesti Művelődési Központ fogadta be alkotóközösségünket.
Új alkotó tagokat Fiók László festőművész hív, választ a tagok soraiba, amire ritkán kerül sor, mert nagyon kevés a lemorzsolódás.
Alkotóközösségünk tizennégy fővel működik. Ebben az évben az önálló alkotói folyamatra helyeztem a hangsúlyt. Szabad témaválasztás, eszközökkel, formákkal való kísérletezés. Intenzív egyéni önkifejezés, „egyéni hang” keresése, megtalálása.  Alkotó közösségünk aktívan részt vesz a Budapesti Művelődési Központ vizuális, képzőművészeti programjaiban, a BMK Budapesti Amatőr Alkotók Stúdiója képzésein, a BMK Vizuális Pályázatain, a BMK kiállítási programjain.

FIÓK LÁSZLÓ festőművész

Kiállítók:

 • Détári Gabriella
 • Egri Ottilia
 • Fejér László
 • Fitos Györgyi
 • Fodor Flóra
 • Horváth Györgyi
 • Lomen Henrietta
 • Máté Kata
 • Petus Pál
 • Szabadhegyi judit
 • Szabó Sz. Szilárd
 • Tessényi Rita
 • Tuller Ági
 • Váradi Judit

DÉTÁRI GABRIELLA
Nyugdíjtól való félelmemben kezdtem el festeni. Ma már minden gondomat feledteti, ha csak arra koncentrálok hogy jó helyre  jó színnel építsem a képet. Mindehhez jó mestert és jó társaságot is találtam. Boldog ember vagyok.

EGRI OTTILIA
„Festeni, alkotni csak nyugodt körülmények között tudok, amikor a fontos feladatokat megoldottam. Ilyenkor megfeledkezem a világról, csak a bensőmben lévő érzések, indulatok, szenvedélyek vezérlik az ecsetet. Majd visszatérek a valóságba, ránézve a született alkotásra, reálisan szemlélve javítgatok.”

FEJÉR LÁSZLÓ
„Érdemekben megkopaszodott nyugdíjas vagyok, aki, ha festeni kezd, minden gondját, baját elfeledi, mert akkor csak az fontos, milyen színnel, milyen ecsethúzásokkal csináljak olyan képet, amiben örömöt találok. Legalábbis egy darabig, mert idővel már egy másik kép foglalkoztat, ugyanilyen lelkiállapotban... I tak daljse... GYEREKEK! FESTENI JÓ!”

FITOS GYÖRGYI
A festészet egy olyan utazás, ahol én még csak a bőröndöm összepakolásánál tartok, de így is boldog vagyok az út gondolatától, ami rám vár. Az alkotás folyamata fárasztó, a lelkünknek tükörképét tartó vászon olykor ijesztő. Mit szeretek benne mégis? Megtanulni hang nélkül beszélni, és nem fecsegni.

FODOR FLÓRA  
A ma divatos „önmegvalósítás” vágyától hajtva találtam rá 2011-ben a BMK Amatőr Alkotók Stúdiójára, 2013-ban pedig nagy megtiszteltetésként bekerülhettem a Fiók L. Stúdió tanítványai közé. Itt életemben először részesülök képzésben, ami nem formális, hanem más, jóval több annál. Minden témát, minden médiumot kedvelek, sőt, jól esik váltogatni őket.

HORVÁTH GYÖRGYI
Gyermekkoromtól fogva búvópatakként elő-előtört a rajzolás, a festés iránti vágy. Az utóbbi években egyre nagyobb teret nyitok neki. Szakmámban pszichológusként fő tennivalóm a befogadás, az alkotásban végre az önkifejezésé a fő szerep. Mindig elámulok, hogy mekkora önismereti kincsesbánya!
A gyönyörű színek bűvkörében szinte öntudatlanul beleolvadni a képalkotásba – szerencsés vagyok, hogy ezt átélhetem..., meg azért is, mert ebben a körben egyre csak csiszolódunk.

LOMEN HENRIETTA
A festészet számomra több mint önkifejezési eszköz, belső késztetés hajt, mely lételememmé vált az elmúlt évek során. Alkotásaim hangulatok, érzések, átélt események kivetülései, melyek egy témán keresztül ecsetvonások színfoltmozaikjaiból képpé alakulnak,és a látható világon keresztül egy láthatón túli világba vezetnek. 2013 óta vagyok tagja a Fiók L. Stúdiónak. Mesterem Fiók László festőművész útmutatásai fejlesztő hatással vannak rám.|
 
PETUS PÁL
Minden festői múlt nélküli nyugdíjasként 2012 óta vagyok tagja a Fiók L Stúdió csapatának. Lehetne többet, lehetne szebbet alkotni, de a legfontosabb mégiscsak az, hogy ebben a körben rajzolhatok, festhetek. Jobb elfoglaltságot nem is választhattam volna magamnak. Idő és tér ilyenkor megszűnik, csak én vagyok és az előttem lévő vásznon formálódó vonalak, foltok és színek, melyekben elrejtve minden ott lehet ami …. pedig az csak egy kép…

SZABADHEGYI JUDIT
Gyerekkoromtól vágytam alkotni, majd felnőttként fonalat veszítettem. Nem találtam a témát és saját magamat sem. Ma Fiók Lacinak köszönhetően van bátorságom szabadon festeni és szembesülni azzal is, aki a megfestett képekről visszanéz rám. Megunhatatlan nagy kaland. Hálás vagyok érte.

SZABÓ SZ. SZILÁRD
Világ életemben rajzoltam. Oviban, suliban, egyetemen, különböző alkotókörökben. Cirkalmas úton kerültem a Fiók L. stúdióba, ahol – alighanem – megleltem második otthonom.

TESSÉNYI RITA
Gyermekkoromban a legnagyobb örömöt egy üres papírlap és egy ceruza tudta okozni. A festés, melyet a Fiók L. Stúdióban és a Budai Rajziskolában több éve tanulok, még mélyebb élvezet!
Kétféle örömért festek: a flow-ért, amikor olyan lesz a kép, mint amilyet belülről láttam, illetve a nézőnek szerencsés esetben okozott, néhány másodpercnyi belefeledkezésért.
 
TULLER ÁGI
„Munka és gyerekek mellett rengeteg a feladat, nagy a rohanás… Ide is rohanok, de aztán lelassul, megáll az idő: hosszú pecek elteltével kezdek festeni, először csak ülök, nézem a többieket.
Amikor már a lelkem is megérkezik, kenem, maszatolok, kaparom, letörlöm, felrakom, rányomom… nem agyalok.
Csak a „jó”, „nem jó”, a „hogy jó” érzése foglalkoztat.
Megjárom a pokol minden bugyrát, de a mennyországot is akár fél óra alatt… megszűnik a külvilág, nincsenek feladatok… csak egy dolog marad, hogy Élek és Érzek.”
 
VÁRADI JUDIT
30 év felnőttkori munka után új időszámítás kezdődött az életemben. A festés révén először tapasztaltam meg az alkotás, a teljes belefeledkezés örömét, függővé váltam. A festésen kívül a festészet és a művészetek története, a fotózás és a történelem is vonz, de mindez valahogy mégis a festésnek köszönhető.

A BMK Galéria kiállításai ingyenesen tekinthetők meg.

Információ: 
telefon: 371-2760,
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .

 Budapesti Művelődési Központ információs szolgálatNyári nyitvatartási rend:


 • hétfőtől–péntekig 9.00–18.00, 
 • szombaton,  vasárnap csak rendezvény idején.

 

 2016. évi kiállításainkról itt olvashat »

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Etele út 55/a.
GPS koordináták:
N47.464206, E19.03141

Intézményünk tömegközlekedéssel
megközelíthető:  az M4-es metróval, 7, 103, 107, 114, 213, 214-es autóbusszal, Bikás park megállónál kell leszállni.
Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.

Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj 2012

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760