Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Márai Sándor Budapesti Művelődési Központ (XI., Etele út 55./A.) közösségeivel 2020-ban is részt vett az országos Kultúrházak Éjjel-Nappal 2020 programsorozatban. „Írtam, mert valamit el akartam mondani” – Egy polgár vallomásai c. február 14-én az Ezüstnet Egyesület előadására vártuk az érdeklődőket.
Előadók: Kriszta Edina és Uri Terézia – az EZÜSTNET Egyesület tagjai voltak.

Összeállítás Márai Sándor életéből és műveiből. A világpolgár újságíró, író, költő, műfordító, ahogy mi láttuk.

Márai Sándor ♦ 1900. április 11. (Szlovákia, Kassa) – 1989. február 21. (Amerikai Egyesült Államok, San Diego, California ♦
A 20. századi magyar irodalom egyik legkiválóbb írója, de számos verse is ismert. 1948-ban elhagyta Magyarországot. Ismertebb munkái: Egy polgár vallomásai, Eszter hagyatéka, A négy évszak, Kassai őrjárat, A gyertyák csonkig égnek, Füves könyv. 1989 februárjában öngyilkosságot követett el, posztumusz Kossuth-díjat kapott.

Kultúrházak-Éjjel Nappal – Márai-est a BMK-ban

 

Kultúrházak Éjjel-Nappal
A Magyar Népművelők Egyesülete által útjára indított eseménysorozat célja a közösségi művelődés intézményeinek sokszínűségére, értékmegőrző és értékteremtő tevékenységére felhívni a figyelmet. Ebben az évben ismét egy teljes hétvégén át várja országszerte több száz kulturális központ és művelődési ház változatos és értékes programokkal az érdeklődőket. Kétféle technikával, a csipkevarrással és a csipkeveréssel találkozhatnak az érdeklődők. Ezek elsajátításával bárki készíthet varrott és vert csipkét ruhájának szélére vagy betétként, kiegészítőket maga és környezete örömére, otthona díszítésére. A karszalagok helyszínen történő megvásárlására idén is lesz lehetőség.

Információ: 371-2760, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

A Budapesti Művelődési Központ által szervezett számos programon a részvétel ingyenes. A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó-/videofelvétel készül, amelyet az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán közzé tehet. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Etele út 55/a.
GPS koordináták: 
N47.464206, E19.03141

Intézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető:  az M4-es metróval (akadálymentes), az 1-es villamossal, a 7103107114213214-es autóbusszal, Bikás park (előzőleg Kelenföld városközpont) megállónál kell leszállni. Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: BMK Facebook oldal
Szeresse Ön is elkapott pillanatképeinket: BMK az Instán
Kövesse szösszeneteinket a Twitteren!
Látogasson el Youtube oldalunkra is: BMK Youtube csatorna
Lapozzon bele kiadványainkba: a BMK kiadványai az Issuun.

 

Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj 2012

 

 

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760