Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

„Mozgásban a világ” – a Budai Fotó- és Filmklub kiállítása a BMK GalériábanA Budai Fotó- és Filmklub „Mozgásban a világ” című fotókiállítására 2020. október 29–november 10-éig került sor a BMK Galériában aBudapesti Művelődési Központban (Bp. XI., Bikás parknál, Etele út 55./A.). A koronavírus-vészhelyzetre való tekintettel, az Országgyűlés döntése alapján, a Budapesti Művelődési Központ 2020. november 11-től újabb intézkedésig Látogatókat nem fogad Az újranyitással kapcsolatban, kérjük, hogy folyamatosan figyeljék honlapunkat és hivatalos Facebook oldalunkat » Megértésüket köszönjük.
Reméljük, hogy mihamarabb ismét személyesen találkozhatunk Önökkel rendezvényeinken, közösségi tereinkben! 
#vigyázzunkegymásra   #maradjotthon
A kiállítást 2020. november 10-ig tekinthették meg az intézmény nyitvatartási idejében.
„Mozgásban a világ”  – a Budai Fotóklub kiállítása a BMK Galériában

A tárlatot megnyitotta: Kakucsi-Csernák Zoltán, Príma,- és Dürer-díjas festőművész.

A vészhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedésekről szóló 479/2020. (XI. 3.) Korm. rendelet 3. § és 4. § szerint 2020. november 5. napjától a BMK Galériában egyszerre tartózkodók engedélyezett létszáma összesen: 20 fő látogató.

♦ A Budapesti Művelődési Központ egész területén a szájmaszk használata kötelező. Tekintettel a kiadott veszélyhelyzeti intézkedésekre mindenkit arra kérünk, hogy a kihelyezett kézfertőtlenítőket használja. Kérjük, egymástól tartsanak 1,5 m-es távolságot attól  függetlenül, hogy állnak vagy ülnek a helyiségekben.
♦ Megértésüket és együttműködésüket köszönjük! #vigyázzunkegymásra

BMK intézkedések a koronavírus terjedésének megelőzésére »

KIÁLLÍTÓK:
BUDAI FOTÓ ÉS FILMKLUB:

  • Csehné Ujhelyi Henriette
  • Csordás Gábor
  • Fábián András
  • Óvári Árpád
  • Tóth Sándor Péter
  • Szalkai István

A Budai Fotó- és Filmklubot 1955-ben alapította – tizenegy társával együtt – dr. Holló Dénes.
A klub célja volt népszerűsíteni a fényképezést, támogatni a vonzáskörzetében működő kisebb – üzemi, iskolai – fotószakköröket, felkészíteni a tehetséges, öntevékeny alkotókat a fotóművészeti pályázatokra és kiállításokra.
A mozgófilmtechnika hazai terjedésével a klub tevékenysége bővült, bekapcsolódtak az alkotómunkába az amatőr filmesek is (1961).

A klub fénykorát 1965-ben érte el, amikor 500 regisztrált tagja volt. A XI. kerület egyik meghatározó egyesülete volt az ötvenes, hatvanas éveknek, sokáig saját klubhelyiséggel is rendelkezett. A nyolcvanas évek különleges időszak volt a klub életében, mert szakértő tagságuk egy része szakkörvezetői tanfolyamok sorozatát vezényelte le.

Az alkotóközösség tagjai folyamatosan részt vesznek különféle szervezésű fotópályázatokon: MAFOSz-szalon, Vizuális Művészeti Hónap, Utazás pályázat stb., rendezője volt éveken keresztül a „Tavaszi tárlatok” pályázatainak.

A klub alapítója és elnöke dr. Holló Dénes volt 1955-től 2011-ig. Elnöksége 56 éve alatt végig mozgató ereje volt a klubnak. 2011 óta – két hete bekövetkezett haláláig – a felügyelőbizottság elnöke.  

2014 óta a klubot a szintén régi „motoros”, Csordás Gábor fotóművész vezeti, aki a nyolcvanas években vezette már a fotószakosztályt és célkitűzése az egykori fémjelzett idők rangját öregbíteni. Első alkalom, hogy végre katalógust is ki tudtunk szorítani a forrásainkból.
A Szent Imre Gimnázium  újra működő fotószakkörének meghívása erre a bemutatóra is a jövő érdekében történt. Vezetőjük, ott végzett diák, azóta már végzett filmrendező, igyekszik  tehetséges csapatot építeni. A klub működési helye a gimnázium, ezért is volt aktuális, hogy ezt most meglépjük.

A 61 éves Budai Fotó- és Filmklub ez évi kiállításának témájává Újbuda szépségeinek bemutatását tűzte ki célul.
Az elmúlt év őszén kezdtünk munkához, és a fotózást az idei tavasz virágainak nyílásával fejeztük be. Természetesen a kiállítási anyagba bekerültek korábban készült felvételek is.
A kiállító tagok munkáját dicséri, hogy a teljesség igénye nélkül, többször nekifutottak egy-egy környék feldolgozásának, így olyan sok remek fotó készült, hogy a válogatás nem volt könnyű feladat.
A rendelkezésre álló hely korlátai miatt nagyon sok jó fotó kimaradt. A kimaradt képekből készítettünk egy vetítettképes összeállítást, amelyet minél több alkalommal igyekszünk majd bemutatni.  

CSORDÁS GÁBOR klubvezető

 A BMK Galéria kiállításai ingyenesen tekinthetők meg.

Budapesti Művelődési Központ információs szolgálatNyitva tartás:
 • hétfőtől–péntekig 8.00–19.00, 
 • szombaton 13.00–18.00 óráig, 
 • vasárnap csak rendezvény idején.

 

 

 Információ:  telefon: 371-2760, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

A Budapesti Művelődési Központ által szervezett számos programon a részvétel ingyenes. A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó-/videófelvétel készül, amelyet az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán közzé tehet. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

Kérjük, olvassa el Adatkezelési Tájékoztatónkat: http://bmknet.hu/bmknet-adatvedelem

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Etele út 55/a.
GPS koordináták: N47.464206, E19.03141

Intézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető:  az M4-es metróval (akadálymentes), az 1-es villamossal, a 7103107114213214-es autóbusszal, Bikás park (előzőleg Kelenföld városközpont) megállónál kell leszállni. Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: BMK Facebook oldal
Szeresse Ön is elkapott pillanatképeinket: BMK az Instán
Kövesse szösszeneteinket a Twitteren!
Látogasson el Youtube oldalunkra is: BMK Youtube csatorna
Lapozzon bele kiadványainkba: a BMK kiadványai az Issuun.

Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj 2012

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760