Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Filmklubszervezés a gyakorlatban – szakmai fórumA Filmklubszervezés a gyakorlatban – szakmai fórumunkra 2022. november 25-én került sor. A filmklub szervezéssel járó legfontosabb gyakorlati tudnivalókat mutattuk be: beszéltünk a közönségszervezésről, a marketingről, a moderálásról, valamint a forrásteremtésről is. Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (BP. XI. kerület, Etele út 55., Bikás park mellett).

Bővebben...

Nyári táborok tapasztalatai – szakmai fórumA Budapesti Művelődési Központ szervezésében szeptember 29-én került sor a Nyári táborok tapasztalatai című szakmai fórumára a Vasmacska KávéZOO-ban (1033 Bp., Laktanya u. 3.).
Előadók: Vasmacska KávéZOO, Budapesti Művelődési Központ, Csili Művelődési Központ, Budakeszi Vadaspark, Garabonciás Középiskola és a FISE Galéria voltak.
Képes beszámoló a cikkben.

Bővebben...

Közművelődési statisztikai adatgyűjtés tapasztalatairól szóló szakmai fórum Budapesti Művelődési Központban (Bp. XI., Bikás parknál, Etele út 55./A.) került sor 2022. november 8. a közművelődési statisztikai adatgyűjtés tapasztalatairól szóló szakmai fórumunkra. 

Bővebben...

 A mentorálás és a tehetséggondozás aktuális lehetőségei a fővárosi összművészeti szférában„A mentorálás és a tehetséggondozás aktuális lehetőségei a fővárosi összművészeti szférában” szakmai fórumra 2022. május 17-én került sor a FISE Galéria (1054 Budapest, Kálmán Imre utca 16.) Az esemény a meghívott szervezetek és alkotók által átfogóan ismertette és tekintette át a mentorálás és a tehetséggondozás aktuális lehetőségeit a fővárosi összművészeti szférában. Tapasztalatcsere és jó gyakorlatok átadása révén tájékoztatást adott pályázatokról, finanszírozásról és egyéb támogatási megoldásokról a képzőművészet, a táncművészet és a színház területein. Az esemény témája fókuszált a járványhelyzet okozta esetleges nehézségek megoldási lehetőségeire is.

Bővebben...

Digitalizált esélyegyenlőség – szakmai fórumA Budapesti Művelődési Központban (Budapest XI., Etele út 55/A. a Bikás park mellett.) 2022. október 11-én került sor a Digitalizált esélyegyenlőség – szakmai fórumra. Témája az a gyors technológiai fejlődés, ami megkönnyíti a fogyatékossággal élő emberek mindennapjait.
Előadónk Fischer Péter, Sr. Support Planner, Microsoft Magyarországtól volt.
♦  A helyszín akadálymentesen megközelíthető.

Bővebben...

„Tanuljunk együtt!” – A Zoopedagógia módszertana II.A Fővárosi Állat- és Növénykert oktatási–ismeretterjesztő lehetőségeinek bemutatása tematikus alkotóművészeti foglalkozásai által. Szakértők segítségével jó gyakorlatokat szemléltet a fenntarthatóság és a környezeti nevelés területein, a képző- és iparművészet eszköztárának segítségével.
Időpont: 2020. október 13. ♦ kedd ♦ 10.00 óra.
Helyszín: Fővárosi Állat- és Növénykert (Budapest XIV., Állatkerti körút 6–12.)

Bővebben...

 Timeline – Szakmai fórum és kiállításmegnyitóA BMK Galéria Villámkiállítások-sorozatában bemutatkozott vajdasági Streamlet Művészeti Egyesület egy kiállítás és a kapcsolódó szakmai fórumbeszélgetésen. A fórumon az egyesület Timeline című projektjével ismerkedhettek meg 2022. november 15. ♦ kedd ♦ 18.00 órától a Budapesti Művelődési Központban (Bp. XI., Bikás park mellett, Etele út 55./A) ♦ I. emelet ♦ BMK Galéria.  A kiállítás november 22-ig tekinthető meg az intézmény nyitvatartási idejében.

Bővebben...

Nyári táborozásra készülve Számos általános iskola, középiskola tervez és szervez nyári elfoglaltságot, tábort a diákjainak. 2021-ben arra kerestük a választ, hogy a 2020-ban kialakult járványhelyzet miatt az esetlegesen elmaradt táborokat ki, hogyan, mivel helyettesítette a kulturális szférában. Milyen ötletek, új és jó gyakorlatok születtek.
Az előadás online felületen valósul meg, amelynek linkjét a regisztrált jelentkezőkkel az előadás előtti napon osztjuk meg. 
♦ Előadók: Bonyhárd Balázsné Purger Nikoletta, Pavlovics Attila, Panyi Alexandra
♦  Helyszín: Zoom programon kívül.

Bővebben...

„Kézműves klubfoglalkozások közösségépítő ereje a művelődési házakban” – szakmai fórumA Budapesti Művelődési Központban került sor 2023. január 31-én a kézműves foglalkozások jó gyakorlatait bemutató szakmai fórmura, melyet dekupázs technikát bemutató workshoppal egészítettünk ki. A kézműves foglalkozásoknak nagy közösség összekovácsoló ereje van az élet bármely területén, így a  művelődési házakban is, legyen szó akár gyerekekről, felnőttekről, vagy az idős korosztályról.

Bővebben...

Hagyomány és modernitás a Fővárosban – IV. összművészeti nap A BMK egy olyan összművészeti napot szervezett, amelyben kiemelt szerepet kapott az intézményhez híven hagyományos és modern értékek párhuzamos bemutatása különböző alkotói műfajokon keresztül. Fontosnak tartjuk, hogy minél jobban népszerűsíteni tudjuk ezek egymás mellett való sikeres működését. E koncepció évről-évre különböző témákban nyilvánul meg. 2020-ban a food design és a formatervezés kapott szerepet, 2021-ben pedig a színházi- és képzőművészeti műfajok találkozása kerül előtérbe. Célunk, hogy az esemény lehetőség szerint minél interaktívabb, oktató jelleget is kapjon. Meghívott vendégünk június 17-én a Trafó Galéria volt.

Bővebben...

Nyári táborok tapasztalatai – táborok képekben, videókbanÁltalános iskolák, középiskolák és szakgimnáziumok is készülnek nyárra táborok szervezésével, lebonyolításával. A 2021. november 11-ei szakmai nap témája az ő munkájuk megismertetése volt. Nyári tapasztalatokat osztottak meg, jó példák és gyakorlatokat mutattak be fotókkal és videókkal a Magyarországi Ukrán Kulturális és Dokumentációs Központban (Budapest VI., Hajós u. 1.)

Bővebben...

közművelődési statisztikai adatgyűjtés tapasztalatairól szóló szakmai fórumA közművelődési statisztikai adatgyűjtés tapasztalatairól szóló szakmai fórumunkra 2021. november 16-án került sor a  Budapesti Művelődési Központban (Budapest XI., Bikás parknál, Etele út 55.)

Bővebben...

� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760