Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Közművelődési statisztikai adatgyűjtés tapasztalatairól szóló szakmai fórum Budapesti Művelődési Központban (Bp. XI., Bikás parknál, Etele út 55./A.) került sor 2022. november 8. a közművelődési statisztikai adatgyűjtés tapasztalatairól szóló szakmai fórumunkra. 

Bővebben...

Nyári táborozásra készülve Számos általános iskola, középiskola tervez és szervez nyári elfoglaltságot, tábort a diákjainak. 2021-ben arra kerestük a választ, hogy a 2020-ban kialakult járványhelyzet miatt az esetlegesen elmaradt táborokat ki, hogyan, mivel helyettesítette a kulturális szférában. Milyen ötletek, új és jó gyakorlatok születtek.
Az előadás online felületen valósul meg, amelynek linkjét a regisztrált jelentkezőkkel az előadás előtti napon osztjuk meg. 
♦ Előadók: Bonyhárd Balázsné Purger Nikoletta, Pavlovics Attila, Panyi Alexandra
♦  Helyszín: Zoom programon kívül.

Bővebben...

Digitalizált esélyegyenlőség – szakmai fórumA Budapesti Művelődési Központban (Budapest XI., Etele út 55/A. a Bikás park mellett.) 2022. október 11-én került sor a Digitalizált esélyegyenlőség – szakmai fórumra. Témája az a gyors technológiai fejlődés, ami megkönnyíti a fogyatékossággal élő emberek mindennapjait.
Előadónk Fischer Péter, Sr. Support Planner, Microsoft Magyarországtól volt.
♦  A helyszín akadálymentesen megközelíthető.

Bővebben...

Hagyomány és modernitás a Fővárosban – IV. összművészeti nap A BMK egy olyan összművészeti napot szervezett, amelyben kiemelt szerepet kapott az intézményhez híven hagyományos és modern értékek párhuzamos bemutatása különböző alkotói műfajokon keresztül. Fontosnak tartjuk, hogy minél jobban népszerűsíteni tudjuk ezek egymás mellett való sikeres működését. E koncepció évről-évre különböző témákban nyilvánul meg. 2020-ban a food design és a formatervezés kapott szerepet, 2021-ben pedig a színházi- és képzőművészeti műfajok találkozása kerül előtérbe. Célunk, hogy az esemény lehetőség szerint minél interaktívabb, oktató jelleget is kapjon. Meghívott vendégünk június 17-én a Trafó Galéria volt.

Bővebben...

 Timeline – Szakmai fórum és kiállításmegnyitóA BMK Galéria Villámkiállítások-sorozatában bemutatkozott vajdasági Streamlet Művészeti Egyesület egy kiállítás és a kapcsolódó szakmai fórumbeszélgetésen. A fórumon az egyesület Timeline című projektjével ismerkedhettek meg 2022. november 15. ♦ kedd ♦ 18.00 órától a Budapesti Művelődési Központban (Bp. XI., Bikás park mellett, Etele út 55./A) ♦ I. emelet ♦ BMK Galéria.  A kiállítás november 22-ig tekinthető meg az intézmény nyitvatartási idejében.

Bővebben...

közművelődési statisztikai adatgyűjtés tapasztalatairól szóló szakmai fórumA közművelődési statisztikai adatgyűjtés tapasztalatairól szóló szakmai fórumunkra 2021. november 16-án került sor a  Budapesti Művelődési Központban (Budapest XI., Bikás parknál, Etele út 55.)

Bővebben...

Nyári táborok tapasztalatai – táborok képekben, videókbanÁltalános iskolák, középiskolák és szakgimnáziumok is készülnek nyárra táborok szervezésével, lebonyolításával. A 2021. november 11-ei szakmai nap témája az ő munkájuk megismertetése volt. Nyári tapasztalatokat osztottak meg, jó példák és gyakorlatokat mutattak be fotókkal és videókkal a Magyarországi Ukrán Kulturális és Dokumentációs Központban (Budapest VI., Hajós u. 1.)

Bővebben...

 „50 éves a magyarországi táncházmozgalom” – szakmai fórumAz „50 éves a magyarországi táncházmozgalom” című  2022. május 11-én szakmai fórumra került sor a Budapesti Művelődési Központban (Bp. XI., Bikás parknál, Etele út 55./A.). Meghívott vendégeink előadása, és a közös  beszélgetés rávilágít a táncházak intézményi hátterére,történetére, a Csoóri Program kapcsán megvalósult  rendezvényekre, a táncházba rendszeresen járók szokásaira, és bepillantást nyerhetünk egy „gyermek szemével” a táncházmozgalom belső titkaiba. A fórumot követően szeretettel várjuk a bekapcsolódni kívánókat a BMK táncház évadzáró eseményébe 17.00 órától. 

Bővebben...

Nyári táborok tapasztalatai – szakmai fórumA Budapesti Művelődési Központ szervezésében szeptember 29-én került sor a Nyári táborok tapasztalatai című szakmai fórumára a Vasmacska KávéZOO-ban (1033 Bp., Laktanya u. 3.).
Előadók: Vasmacska KávéZOO, Budapesti Művelődési Központ, Csili Művelődési Központ, Budakeszi Vadaspark, Garabonciás Középiskola és a FISE Galéria voltak.
Képes beszámoló a cikkben.

Bővebben...

Az ifjúsági korosztály elérése – kerekasztal beszélgetésHogyan vonzzuk be a 16–25 éves fiatalokat a művelődési házakba? Fórumunk a Z generáció és az illem kapcsolatával foglalkozik, valamint a jó gyakorlatok cseréjére kerül sor az ifjúsági közösségszervezők közreműködésével.  Előadó: Ocsenás Péterné Katalin, protokoll szaktanácsadó. A kerekasztal-beszélgetést konfliktuskezelési tréninggel együtt szervezzük meg. Előadó: Oláh-Koppány Andrea coach. Időpont: 2021. június 3. csütörtök 10.00 órától. Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (Budapest XI., Bikás-park, Etele út 55.) A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött Lehetőség van online csatlakozásra is: http://bit.ly/ifjusag_es_illem

Bővebben...

„Tanuljunk együtt!” – A Zoopedagógia módszertana II.A Fővárosi Állat- és Növénykert oktatási–ismeretterjesztő lehetőségeinek bemutatása tematikus alkotóművészeti foglalkozásai által. Szakértők segítségével jó gyakorlatokat szemléltet a fenntarthatóság és a környezeti nevelés területein, a képző- és iparművészet eszköztárának segítségével.
Időpont: 2020. október 13. ♦ kedd ♦ 10.00 óra.
Helyszín: Fővárosi Állat- és Növénykert (Budapest XIV., Állatkerti körút 6–12.)

Bővebben...

37. Vizuális Művészeti Hónap Fotópályázat díjazottjai kiállításaA Budapesti Művelődési Központban került sor 2022. február 22–március 11-ig a 2021. évi 37. Vizuális Művészeti Hónap Fotópályázat díjazott alkotói kiállítására a BMK Galériában.
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (Budapest XI., Etele út 55.) ♦ BMK Galéria A BMK Galéria kiállításai akadálymentesen megközelíthetők.

Bővebben...

� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760