Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Fesztiválszervezés: akadálypálya vagy sétagalopp? - szakmai fórumA Budapesti Művelődési Központ szervezésében került sor 2023. május 18-án ♦ csütörtökön a Fesztiválszervezés: akadálypálya vagy sétagalopp? – című szakmai fórumra a Ferencvárosi Művelődési Központban (1096 Budapest, Haller utca 27.). ♦

Bővebben...

„Kézműves klubfoglalkozások közösségépítő ereje a művelődési házakban” – szakmai fórumA Budapesti Művelődési Központban került sor 2023. január 31-én a kézműves foglalkozások jó gyakorlatait bemutató szakmai fórmura, melyet dekupázs technikát bemutató workshoppal egészítettünk ki. A kézműves foglalkozásoknak nagy közösség összekovácsoló ereje van az élet bármely területén, így a  művelődési házakban is, legyen szó akár gyerekekről, felnőttekről, vagy az idős korosztályról.

Bővebben...

Filmklubszervezés a gyakorlatban – szakmai fórumA Filmklubszervezés a gyakorlatban – szakmai fórumunkra 2022. november 25-én került sor. A filmklub szervezéssel járó legfontosabb gyakorlati tudnivalókat mutattuk be: beszéltünk a közönségszervezésről, a marketingről, a moderálásról, valamint a forrásteremtésről is. Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (BP. XI. kerület, Etele út 55., Bikás park mellett).

Bővebben...

Nyári táborok tapasztalatai – táborok képekben, videókbanÁltalános iskolák, középiskolák és szakgimnáziumok is készülnek nyárra táborok szervezésével, lebonyolításával. A 2021. november 11-ei szakmai nap témája az ő munkájuk megismertetése volt. Nyári tapasztalatokat osztottak meg, jó példák és gyakorlatokat mutattak be fotókkal és videókkal a Magyarországi Ukrán Kulturális és Dokumentációs Központban (Budapest VI., Hajós u. 1.)

Bővebben...

Szeniorok a közművelődésben – szakmai fórumKedves Kollégák, köszönjük a részvételt, a sok érdekes előadást, a jó gyakorlatok megosztását. A közös szenior örömtánc Csirmaz Szilvia, örömtánc oktató referenssel, és a fürdősókészítés Hemmert Anita, klubfoglalkozás-vezetővel további színt adott a rendezvénynek. Köszönet a fórum helyszínét adó Eötvös10 Művelődési Háznak.

Bővebben...

Nyári táborok tapasztalatai – szakmai fórumA Budapesti Művelődési Központ szervezésében szeptember 29-én került sor a Nyári táborok tapasztalatai című szakmai fórumára a Vasmacska KávéZOO-ban (1033 Bp., Laktanya u. 3.).
Előadók: Vasmacska KávéZOO, Budapesti Művelődési Központ, Csili Művelődési Központ, Budakeszi Vadaspark, Garabonciás Középiskola és a FISE Galéria voltak.
Képes beszámoló a cikkben.

Bővebben...

 Timeline – Szakmai fórum és kiállításmegnyitóA BMK Galéria Villámkiállítások-sorozatában bemutatkozott vajdasági Streamlet Művészeti Egyesület egy kiállítás és a kapcsolódó szakmai fórumbeszélgetésen. A fórumon az egyesület Timeline című projektjével ismerkedhettek meg 2022. november 15. ♦ kedd ♦ 18.00 órától a Budapesti Művelődési Központban (Bp. XI., Bikás park mellett, Etele út 55./A) ♦ I. emelet ♦ BMK Galéria.  A kiállítás november 22-ig tekinthető meg az intézmény nyitvatartási idejében.

Bővebben...

Szívvel teli zöld utak a klíma védelmében szakmai fórumA Budapesti Művelődési Központ „Szívvel teli zöld utak a klíma védelmében” című szakmai fórumára április 26-án került sor a SZÁMALK-Szalézi Technikum és Szakgimnáziumban.
A két intézmény már 6 éve tartó gyümölcsöző együttműködésében és a fenntarthatóság, klímavédelem, fenntartható turizmus jegyében Simon Szilvia környezeti nevelő pedagógus és tudatos életvitel oktató tartott előadást.

Bővebben...

Digitalizált esélyegyenlőség – szakmai fórumA Budapesti Művelődési Központban (Budapest XI., Etele út 55/A. a Bikás park mellett.) 2022. október 11-én került sor a Digitalizált esélyegyenlőség – szakmai fórumra. Témája az a gyors technológiai fejlődés, ami megkönnyíti a fogyatékossággal élő emberek mindennapjait.
Előadónk Fischer Péter, Sr. Support Planner, Microsoft Magyarországtól volt.
♦  A helyszín akadálymentesen megközelíthető.

Bővebben...

 A mentorálás és a tehetséggondozás aktuális lehetőségei a fővárosi összművészeti szférában„A mentorálás és a tehetséggondozás aktuális lehetőségei a fővárosi összművészeti szférában” szakmai fórumra 2022. május 17-én került sor a FISE Galéria (1054 Budapest, Kálmán Imre utca 16.) Az esemény a meghívott szervezetek és alkotók által átfogóan ismertette és tekintette át a mentorálás és a tehetséggondozás aktuális lehetőségeit a fővárosi összművészeti szférában. Tapasztalatcsere és jó gyakorlatok átadása révén tájékoztatást adott pályázatokról, finanszírozásról és egyéb támogatási megoldásokról a képzőművészet, a táncművészet és a színház területein. Az esemény témája fókuszált a járványhelyzet okozta esetleges nehézségek megoldási lehetőségeire is.

Bővebben...

Közművelődési statisztikai adatgyűjtés tapasztalatairól szóló szakmai fórum Budapesti Művelődési Központban (Bp. XI., Bikás parknál, Etele út 55./A.) került sor 2022. november 8. a közművelődési statisztikai adatgyűjtés tapasztalatairól szóló szakmai fórumunkra. 

Bővebben...

„Tanuljunk együtt!” – A Zoopedagógia módszertana II.A Fővárosi Állat- és Növénykert oktatási–ismeretterjesztő lehetőségeinek bemutatása tematikus alkotóművészeti foglalkozásai által. Szakértők segítségével jó gyakorlatokat szemléltet a fenntarthatóság és a környezeti nevelés területein, a képző- és iparművészet eszköztárának segítségével.
Időpont: 2020. október 13. ♦ kedd ♦ 10.00 óra.
Helyszín: Fővárosi Állat- és Növénykert (Budapest XIV., Állatkerti körút 6–12.)

Bővebben...

� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760