Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Hagyomány és modernitás a Fővárosban – IV. összművészeti nap A BMK egy olyan összművészeti napot szervezett, amelyben kiemelt szerepet kapott az intézményhez híven hagyományos és modern értékek párhuzamos bemutatása különböző alkotói műfajokon keresztül. Fontosnak tartjuk, hogy minél jobban népszerűsíteni tudjuk ezek egymás mellett való sikeres működését. E koncepció évről-évre különböző témákban nyilvánul meg. 2020-ban a food design és a formatervezés kapott szerepet, 2021-ben pedig a színházi- és képzőművészeti műfajok találkozása kerül előtérbe. Célunk, hogy az esemény lehetőség szerint minél interaktívabb, oktató jelleget is kapjon. Meghívott vendégünk június 17-én a Trafó Galéria volt.

Program Hagyomány és modernitás a Fővárosban – III. összművészeti nap

 • 15.00–16.00
  Kovács Andrea: AV Talks&Walks tárlatséta
 • 16.00–16.30
  Szalai Borbála tárlatvezetéseWolfgang Tillmans: A te tested a tiéd című kiállításán
 • 16.30–17.30
  Turcsány Villő: Pulzusimpulzusok – interaktív térinstalláció meglátogatása, utána rövid beszélgetés az alkotóval

Kísérőprogram

18.00–19:00Kerekasztal-beszélgetés: Interdiszciplináris alkotás, digitális térformálás, látogatói bevonódás, designkommunikáció

A kerekasztal-beszélgetés a magyarországi interdiszciplináris alkotások létrejöttének lehetőségeit feszegeti.

 • Milyen indíttatásból és kikkel való együttműködésben jött létre a PulzusIMpulzusOK?
 • A tér formálásába hogyan vihető be a látogatók részvétele, akik nem csak szívveréseikkel és testmozgásaikkal alakítják a Trafó színházterét?
 • Milyen hazai és nemzetközi beágyazottsága van egy ilyen, szokványos műfajokat átlépő, programozást, hangalakítást és látványtervezői ismereteket is igénylő produkciónak? A magyarországi és nemzetközi felsőoktatás milyen innovatív módszerekkel képezi a közeljövő alkotóművészeit?

Résztvevők:

 • TURCSÁNY Villő, multimédiaművész, a Pulzusimpulzusok produkció alkotója;
 • COSOVAN Attila, tervezőművész, Budapesti Corvinus Egyetem, egyetemi tanár, a projekt arculattervezője;
 • FÜLÖP József, animációs művész, producer, rektor, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem;
 • GERMAN Kinga, művészettörténész, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, egyetemi docens, a projekt kurátora;
 • OROSZ Márton, művészettörténész, a Vasarely Múzeum Budapest igazgatója és a Magyar művészek és a számítógép kiállítás (Magyar Nemzeti Galéria, 2016) kurátora

Moderátor: Hamvai Kinga

Az egyedi Pulzusimpulzusok produkcióról és a magyarországi multimédiaművészet helyzetéről szóló kerekasztal-beszélgetésre a belépés ingyenes. Limitált nézőszám (külön regisztráció szükséges a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen!) A kísérőprogram létszámtól függően látogatható!

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
Kérjük, hogy részvételi szándékát a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen szíveskedjen jelezni.

Turcsány Villő, szobrász, multimédia művészTurcsány Villő
szobrász, multimédia művész

Szobrászművészként 1997-ben diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. Sokszínű alkotó, a hazai kortárs művészeti élet meghatározó egyénisége: munkásságában a plasztikai, performatív, hangművészeti, valamint kísérleti zenei alkotások egyaránt jelen vannak. Munkái hazai és nemzetközi, csoportos és egyéni kiállításokon szerepelnek, magán- és közgyűjtemények részét képezik. Egyetemi kurzusok tematikájának kidolgozása és vezetése során egy kreatív látványtervező-téralkotó oktatói módszertan strukturálását indította el.
Jelenleg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Doktori Iskola doktorjelöltje, multimédia-művészet DLA-tagozaton.
Kutatási témája: A téralkotás dramaturgiája – kortárs installáció mint hibrid médium.

 

Egyéb információk a programokkal kapcsolatban:

Belépés csak védettségi igazolvány felmutatásával.

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
1094 Budapest, Liliom u. 41.
(+36) 1 456 2040
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Közlekedési és parkolási információk  | Mivel előadásainkra a későn érkezőket nem áll módunkban beengedni, ezért kérjük, tekintettel az esetleges tömeg- és közlekedési helyzetekre, időjárási viszonyokra, a szokásosnál nagyvonalúbb menetidővel tervezzenek az események előtt!

Javasoljuk, hogy autó helyett válasszák a közösségi közlekedést  | például M3-as metró, 4-es és 6-os villamos a Corvin-negyed állomásig |  Ha mégis autóval érkeznek és a környező utcákban nem találnak helyet, ajánljuk az alábbi, közelben lévő parkolóházak használatát:
Care Park Liliom Parkolóház  | 1094 Budapest, Liliom u. 43-45. +36-1-302-5366  |  A Trafó melletti épület, előadásra érkező nézőink 25% kedvezménnyel vehetik igénybe. Az ehhez szükséges vouchert a jegypénztárban lehet kérni. |
Parkoló a Corvin Plázában  |  1083 Budapest, Futó utca 37-45.  +36-1-977-7779  |  Hétköznapokon a parkolás az első órában ingyenes.  A mélygarázs két útvonalon megközelíthető, a Futó utca és a Vajdahunyad utca felől.

 

A programsorozatot támogatja az Nemzeti Kulturális Alap.Az esemény támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.

 

 

Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj 2012

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760