Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Paun Vasile, a kobzos – népzenei módszertani kiadvány-bemutató„Paun Vasile, a kobzos” – népzenei módszertani kiadvány-bemutatójára 2019. augusztus 27-én került sor a Budapesti Művelődési Központban (XI., Etele út 55/A.). 
A kiadványt bemutatta Dr. Bolya Mátyás (MTA BTK ZTI, LFZE), közreműködött Szlama László – koboz.

Paun Vasile, a kobzos – népzenei módszertani kiadvány-bemutató„Kutatásom fókuszában a hagyományos kobzos repertoár és a moldvai magyarság kapcsolata áll, kitekintéssel más népek, etnikai csoportok gyakorlatára is. Témaválasztásomat indokolja, hogy Paun Vasile kobzos repertoárját elemző munka még nem született. Az elmúlt évtizedek újabb adatai, valamint az oktatásban jelentkező egyre nagyobb igény egyaránt indokolttá teszi, hogy részletesebben elemezzük és hozzáférhetővé tegyük ezeket a hagyományos kobozjátékkal kapcsolatos forrásokat. A választott témát sok új szemponttal gazdagítja az a tény, hogy magam is játszom a hangszeren.”

Szlama László, Junior Prima díjas népzenész

A kiadványt bemutatta Dr. Bolya Mátyás (MTA BTK ZTI, LFZE), közreműködött: Szlama László – kobozon.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

A Budapesti Művelődési Központ által szervezett programon a részvétel ingyenes. A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó-/videofelvétel készül, amelyet az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán közzé tehet. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

A BMK MEGKÖZELÍTHETŐSÉGE
1119 Budapest, Etele út 55/A.
GPS koordináták: N47.464206, E19.03141

ntézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető:  az M4-es metróval (akadálymentes), az 1-es villamossal, a 7, 103, 107, 114, 213, 214-es autóbusszal, Bikás park (előzőleg Kelenföld városközpont) megállónál kell leszállni. Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.

Közművelődési Minőség Díj 2012 Közművelődési Minőség Díj 2012

 

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760