Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Kultúrházak éjjel-nappal 20202020-ban február 14. és 16. között ismét egy teljes hétvégén át váruk az érdeklődőket országszerte több száz kulturális központban, művelődési házban, változatos és értékes programokkal a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat részeként. „Mindennap értéket adunk” – ezzel kívánták jelezni, hogy a közművelődés a hétköznapokban is értékes kultúrát közvetít és teremt. Kérik a közösségi színtereket, intézményeket, hogy töltsék fel a február 14–16. között zajló bármely eseményüket.

Felhívás
2020. február 14. és 16. között újra itt a lehetőség, hogy a Kultúrházak éjjel-nappal keretében az Önök közösségi színtere, művelődési háza, kultúrháza, agórája is a figyelem középpontjába kerülhessen! A tizennegyedik évébe lépett akció évről-évre több bekapcsolódó intézményt, szervezetet és látogatót vonz. Az országos rendezvénysorozathoz ingyenesen csatlakozhat minden magyarországi és határon túli közművelődési intézmény és szervezet a regisztrációval majd az akció ideje alatt zajló programjainak feltöltésével.
Kérjük, az akcióban résztvevőket, építsenek településük, térségük közösségeinek aktivitására! Szervezzenek eseményeket a három nap bármelyikén vagy akár mindhárom napon. Éjszakai program biztosítása nem kötelező, de lehetőleg minél több helyszínen vállalkozzanak rá.
Fontos, hogy olyan programok is szülessenek, amelyek kapcsolódnak szlogenünkhöz: „Mindennap értéket adunk”

Miért éri meg csatlakozni?

  • Az eseménysorozatot évről évre egyre többen látogatják, a csatlakozó intézmények száma is folyamatosan növekszik. Legyünk minél többen részesei az akciónak és mutassuk meg a közművelődés hálózatának értékeit!
  • A programsorozat országos jellege és múltja, valamint az egyre érdekesebb programkínálat miatt fokozott médiafigyelem kíséri a rendezvényeket, az országos sajtó évről-évre beszámol a rendezvénysorozatról. Ez az egyetlen olyan közművelődési szakmai programsorozat, amely kiemelt figyelmet kap az országos és a regionális médiában.
  • Az eseményen 2019-ben több mint 400 intézmény és szervezet 1500 programja várta a látogatókat. A Kultúrházak éjjel-nappal lehetőséget ad arra, hogy olyan helyi vagy környékbeli látogatókat, érdeklődőket is bevonzzon az intézménybe, akik egyébként nem rendszeres látogatói vagy használói a művelődési intézményeknek.
  • Az arculati elemek használatával is hangsúlyozza az adott szervezet, hogy a jól ismert rendezvénysorozat résztvevője. A jelentkező intézményeknek a program arculati elemeinek használata elektronikus és papíralapú információs anyagaikban is kötelező. A 2020-as logócsomag december 16-tól innen letölthető »
  • Az idei kiemelt tematika – Minden nap értéket adunk – a művelődési intézmények összetett szerepét és sokoldalúságát állítja a középpontba. Reméljük, hogy a téma ösztönzően hat mind az új jelentkezők, mind a Kultúrházak éjjel-nappalhoz már évek óta csatlakozó intézmények számára, hogy új és innovatív programokkal készüljenek a februári hétvégére.

Célunk:

  • A Magyar Népművelők Egyesülete 2020-ban is a közösségi művelődést szolgáló intézmények és színterek tevékenységének sokszínűségére egyben értékmegőrző és értékteremtő tevékenységére kívánja felhívni a figyelmet. Rendezvénysorozatunkkal szeretnénk tudatosítani azt, hogy a közművelődési intézmények sokoldalúságuknak, értékközpontúságuknak és a helyi társadalomban betöltött közösségépítő, fejlesztő munkájuknak köszönhetően meghatározó szerepet töltenek be. Mindennapi életünkben nélkülözhetetlen a szerepük hagyományaink tovább éltetésében csakúgy, mint új kulturális értékeink létrehozásában.
  • Szeretnénk megmutatni, hogy a közösségi művelődést szolgáló intézmények és az ott dolgozó szakemberek tevékenysége milyen sokrétű – közösségépítő. Fejlesztő munkájuk és modern, kreatív módszereik miként szolgálják a települések megtartó erejének növekedését.

Regisztráció és programok

  • Regisztráció és a programok feltöltésének kezdete 2020. január 1. A regisztráció és programfeltöltés határideje: 2020. február 10. Kérjük a csatlakozókat, hogy mielőbb töltsék fel eseményeiket, ezáltal biztosíthatják, hogy minél többen látogassanak el azokra. Kiegészítésre, módosításra ezt követően is van lehetőség.

Pályázatok

A Magyar Népművelők Egyesület a Kultúrházak éjjel-nappal akcióhoz kapcsolódóan minden évben pályázatokat ír ki. Célunk az, hogy a közművelődésben megvalósuló új gondolatok, kreatív megoldások minél nagyobb nyilvánosságot kapjanak.
Az idei témák a következők:

Kérjük, mielőtt pályázatát benyújtaná, gondosan olvassa el a kiírásokat!

Az eseménysorozat meghirdetője és lebonyolítója a 40 éves Magyar Népművelők Egyesülete, támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.

Ha kérdése van hívja a +36 20 387 4111 számot vagy írjon az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre!

Forrás: kulturhazak.hu

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760