Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Tudta-e, hogy

... 1997 óta van az intézménynek saját weblapja, s hogy ettől kezdve jelentős mértékben használja a virtuális kultúra eszközeit a közművelődés sajátos céljainak és tartalmainak megjelenítésére?
• Olyan speciális információs rendszereket tart fenn, mint a napi frissítésű tippek online adatbázis a fővárosi közművelődési intézmények programkínálatából. Ezenkívül az érdeklődők tallózhatnak a fővárosi közművelődési intézmények szolgáltatásai között is.
• Olyan tematikus vakációs programgyűjteményt üzemeltet, mint a MiniTipp.hu (később Tábortipp.hu) mely naprakész, hiteles információkat szolgáltat, mert regisztráció után maguk a táborszervezők töltik fel táboraikat. A választást felhasználóbarát kereső segíti: az érdeklődők az ajánlatok között korosztály, időpont, árkategória szerint böngészhetnek.
• A Kaleidoskop.hu kulturális magazin pedig 2003 márciusa óta színesíti a világháló kulturális kikötőinek kínálatát.  
  Oldalain nagyrészt a művelődési házak programjainak ajánlói, illetve az erre reagáló kritikák és interjúk jelennek meg. A portálon a tematikus programajánló rovatok (Programszüret, Gyerkőc, Zöld ficak) működtetése mellett kritika- (Vitriol), recenzió-(Mustra), pályázat- (Pályázzatok!) és interjúrovatot (Kultúrsztorik) is fenntart.
• Különleges honlapja a Kirándul.hu, melynek része a Korlát projekt, ahol térképekkel ellátott, jelkulcsos szolgáltatások nyújtanak
  segítséget a mozgásukban korlátozott  embereknek is, hogy Budapest és környékének természeti környezetét megismerhessék. 
  Az online és a multimédia szakma egyik legrangosabb hazai eseményén, a Magyar Tartalomipari Szövetség által szervezett 2004. évi eFesztiválon, a BMK „Korlát" projektje a mindennapok informatikája kategóriában első helyezést ért el.

 

Tipp adatbázis jelen és múlt Kaleidoskop.hu Korlát 2004  efesztival díj 

... BMK minden korosztály internetezési szokásait alakítani, szolgálni kívánja a legidősebbektől a legfiatalabbakig?
•  A „Kattints rá, Nagyi!” címen ismertté vált program olyan népszerű az idősek körében, hogy az oktatási hálózat
   2007-ben már a határokat is átlépte, s így Csíkszeredán és Komárnóban is elindultak a tanfolyamok.
• A   programjával a digitális bennszülöttként felnövő fiatalokra leselkedő veszélyeket igyekszik kiküszöbölni és tartalmas szórakozásukat igyekszik elősegíteni.  

 Kattints rá Nagyi! – egy kis segítség...  Kattints rá, Nagyi! nem csak nagyiknak  Netre te gyerek! internetbiztonsági klubhálózat Netre te gyerek! - egy kis kikapcsolódás

... a BMK ePontja egész évben teljes kihasználtsággal üzemel?
• Az e-pont 252 napos nyitva tartással működik, s a regisztrált tagok száma jelenleg eléri 700 főt. A hat munkahelyes számítógéptermében hetente átlagosan 90-en fordulnak meg.
• Mozgás- és látássérültek számára ingyenesen használható közösségi internet-elérési pontot üzemeltetünk. A fogyatékkal élők számára fenntartott e-pont kerekesszékkel megközelíthető, valamint JAWS képernyő-felolvasó szoftverrel ellátott.
• A BMK előterében ingyenesen használható webterminálok állnak a látogatók rendelkezésére.

e-pont a BMK-ban  Google önkéntes ingyenes előadása a BMK eMagyaroszágpontban Webterminál a BMK előterében  Kerekesszékkel megközelíthető, JAWS-sal telepített e-pont 

Az első lépések
A BMK képzései és kísérletei
A BMK szakmai szolgáltatásai
Kulturális információszolgáltatás 
Fejlesztő munka 
Nemzetközi kapcsolatok
A BMK és a művészetek
Szakmai sikerek

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760