Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

fold1.jpgA XXI. század olykor apokaliptikusnak látszó hajnalán már többé-kevésbé általánosan
elfogadott nézet, hogy az egyes ember élete kihatással van a többiekére.
Az embernek immár
nemcsak a békés együttélés érdekében kell közösségi lényként viselkednie,
hanem a környezetre is tekintettel kell(ene) lennie.
Minél nagyobb falatokat harapunk ki a természetből, minél inkább kizsigereljük a
földet, a vizeket, a levegőt, annál rosszabb minőségű életteret kapunk mindennapjainkhoz:
szmogos, fuldokló városokat,
mérgezett folyókat, betegségeket.

A Budapesti Művelődési Központ számára az ismert „gondolkodj globálisan – cselekedj lokálisan”
gondolat fontos – a különböző programokban és maga a BMK működésében is megnyilvánuló 
– lehetőségeket egyaránt magában rejt.

 

Zöldítés a BMK-banIntézményünk szakmai tevékenységén belül hangsúlyt kíván helyezni a környezeti tudatformálásra, a környezeti értékeink népszerűsítésére és az ökológiai kultúra fejlesztésére.
Célunk, hogy az ezeknek az értékeknek megfeleltethető tevékenységeket első lépésben saját falainkon belül tegyük hangsúlyosabbá. 

Bővebben...

Öko-műhely a XXI. század gyermekeinekA BMK-ban 2010-ben „Gondolkodj többet, vásárolj kevesebbet!” hulladékcsökkentési, Fókuszban a házi és kézzel készített termékek, Újracsomagolás + Formabontás!, „Fölösleges Áruk Fóruma mini-vándorkiállítás a tudatos vásárlás jegyében és Öko-műhely a XXI. század gyermekeinek, valamint Zöld tábor a zöldben  programokra került sor.

Bővebben...

fold1.jpgIntézményünk közművelődési szakmai tanácsadó és szolgáltató szervezetként számos modell értékű program kidolgozója. Szakmai küldetésünk az olyan támogató szolgáltatások fejlesztése, melyek segítik a kulturális esélyegyenlőtlenségek csökkentését, hozzájárulnak a kulturális és környezeti értékek megőrzéséhez és a társadalmi integráció folyamataihoz. Továbbá az intézményhálózat jó gyakorlatainak gyűjtésével és publikálásával segíti azok terjesztését.

Szolgáltatásainkat kulturális szakembereknek, civil szervezetek munkatársainak, a közoktatásban dolgozóknak és a lakosság számára kínáljuk.

Bővebben...

„Zöldház-nézőben” – környezettudatosabb működés és mintaadó öko-programok a közművelődési intézményekben címmel szakmai fórumra került sor 2011. április 5-én a Budapesti Művelődési Központban.

A fórumon ismertettük „ÖKO-BMK” címmel – a BMK tematikus öko-programjainak és intézményi fenntarthatósági tervét.

Bővebben...

nbk_critical_mass09_k.jpgMunkatársaink közül a környezettudatosság és egészséges életmód jegyében többen is biciklire pattanva érkeznek munkába. Természetesen látogatóinkat is bevonjuk környezetvédelmi programjainkba: ifjabb látogatóink körében is népszerűsíteni kívánjuk a környezettudatos gondolkodást, szeretnénk ráirányítani a figyelmüket a természetes és természetből vett anyagok felhasználásával készíthető tárgyakra.

Bővebben...

Zöld Tömb módszertani kiadvány

A 2012. év fókuszában a „Zöld Tömb – élhetőbb panel” – életmód formáló családi és ifjúsági kampány állt. A Zöld Tömb kampányunk keretében elkészített videószpot-sorozatunkat YouTube csatornánkon tekinthetik megouTube csatornánkon tekinthetik megA sorozatba illeszkedő ötféle, pár perces ismeretterjesztő kisfilmünket kiemelten ajánljuk a szervezők figyelmébe.

Bővebben...

minitarlat1.jpgA Budapesti Művelődési Központ és az ÖkoPack Kht. – „Hulladékból termék” című kiállítás kísérőrendezvényeként zöldítő pályázatot írt ki fiatal divatszakemberek számára. A pályázattal a célunk az volt, hogy ötleteket hozzunk felszínre a fenntartható fogyasztást lehetővé tevő tárgytervezésre nézve, és új perspektívákat mutassunk a jövő divat és dizájn tervezői számára az újrahasznosítható anyagok használatának ösztönzésével.

Bővebben...

Fölösleges Áruk Fóruma mini-vándorkiállítás Humusz Szövetség által összefogott kampányhét üzeneteinek jegyében 2010-ben november 16. és december 2. között a BMK a környezettudatosabb életvitelhez kapcsolódó műhelyfoglalkozásokkal és az aulában berendezett apró, de annál látványosabb kiállítási sarokkal várta látogatóit.

Bővebben...

� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760