Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

IMAG1222Jártunkban-keltünkben rengeteg kerékpárossal találkoztunk, nagyon sokan használják ezt a közlekedési eszközt mindenhol: vidéki utakon, vagy a városi parkokban, a folyók partján, vagy a város utcáin egyaránt.

A biciklin túlmenően voltak még kerekes járművek, amelyeket meg kellett örökíteni – volt, aminek három, vagy esetleg négy kereke is volt, esetleg húzták, vagy tolták – mindenesetre színesítették a közlekedési összképet, és bizonyára megkönnyítették a használóik életét.

Felnőttek, gyerekek, öregek, fiatalok, nők, férfiak: egyszóval mindenki. Kulturáltan közlekednek, nem zavarnak másokat.

Többször találkoztunk a kétkerekű Segway nevű, rohamosan terjedő közlekedési eszközzel. Nekünk elég új volt, bár itthon is elég nagy kultúrája van már. Saját magunk, és esetleg kevésbé informált olvasóink kedvéért ideírjuk, amit olvastunk róla:  

„Az első olyan önegyensúlyozó közlekedési eszköz amelyet arra terveztek, hogy bárhová elvigyen. Lehetőséget ad arra, hogy gyorsabban közlekedj és több csomagot vigyél magaddal, miközben a közlekedés igazi szórakozás lesz számodra. A Segway azért fantasztikus, mert függőleges helyzetben tud maradni, amikor előredőlsz, bár csak két kereke van. Sok technológiai érdekességet sűrítettek bele, ezt azonban észre sem veszed. Lézeres giroszkópok érzékelik, hogy a Segway mikor kezd dőlni. Az információ a kerekeket a megfelelő irányba és megfelelő sebességgel hajtó motort vezérlő számítógépbe kerül - s a roller megőrzi egyensúlyát..."

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760