Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English
×

Hiba

[sigplus] Kritikus hiba: Nincs elegendő fájlrendszeri jogosultság a(z) root/cache/sigplus mappa létrehozásához.

[sigplus] Kritikus hiba: Nincs elegendő fájlrendszeri jogosultság a(z) root/cache/sigplus mappa létrehozásához.

SSA48568Az Állatkert (Tierpark Hellabrunn) München déli részén, az Isar folyó jobb partján, egy 36 hektár  méretű parkban található. 1911-ben nyitották meg. Ez volt az első ú.n. Geo-Zoo, ahol a különböző állatok nem fajtánként külön-külön, hanem a hasonló földrajzi térségben együttélő társaikkal közös környezetben (egyesek szabadon, a látogatóktól árkokkal elválasztott területeken) élnek.

 

A sok érdekes látnivaló közül két dolog maradt számunkra emlékezetes: az egyik a két éves indiai elefánt, Ludwig születésnapi ünnepsége, a másik pedig egy oroszlánfóka bemutató.  

A kis elefánt születésnapja akkora ünnep volt, hogy újságírók, tévések  és civilek várakoztak már jóval a meghirdetett időpont előtt, hogy kedvező helyet biztosítsanak maguknak. A születésnapi ajándékok előre oda voltak készítve ( répából volt kirakva a neve, bambuszkötegek, gyümölcsök, zöldségek feküdtek ízlésesen elrendezve az "ünnepi asztalon"). Az elefántok nyugtalanul járkáltak egy kerítéssel elválasztott részen, de csak Ludwig és az anyaelefánt jöhetett be, és vehette birtokba az ajándékokat. Ahogy én láttam, a kis elefántot jobban lekötötte néhány fűcsomó meg bokor, de az anyuka boldogan "rendezgette" mindazt, amit ott talált. Rövid idő múlva már semmi sem mutatta, hogy itt ünnep lett volna, és akkor a többi elefánt is bejöhetett. Dobálták a maradék bambusz rudakat, leveles ágakat törtek le, talán így próbálták levezetni az izgatottságukat.

Az oroszlánfóka bemutatóra is sokan várakoztunk, pedig az egy mindennapos attrakció. Először a nagyobb testű fókákat etette meg a gondozójuk. A kezében tartott vödörben voltak a halak, és a fókák – többé-kevésbé fegyelmezetten álltak sorba az ennivalóért. Persze, a hangjukat lehetett hallani, meg tülekedés is volt néha… Ezután a másik térben néhány kisebb testű fóka mutatványait láthattuk: volt karikán való átugrás, labda egyensúlyozás, bot egyensúlyozás, és hasonlók. Nagyon szórakoztató volt!

Készült néhány kép, amit itt meg lehet tekinteni (kevés képaláírással, hiszen nem nagyon kell magyarázni ...)

{gallery}https://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/103371319192747327599/albumid/5910985147127161745?alt=rss&kind=photo&authkey=Gv1sRgCNCzueuti7W-xgE&hl=hu{/gallery}

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760