Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

HUSK-CBC párkányi látogatásMárciusban három napos látogatást tettünk Párkányban a HUSK-CBC projekt keretén belül.
A Budapesti Művelődési Központ szervezésében 6 fő „Netre, Nagyi!” képzést végzett időskorú tanuló, 1 fő oktató és 1 fő csoportkísérő munkatárs vett részt az utazáson.

Az utazást megörökítő fotók itt érhetők el>>>

Az unokák generációjának csereprogramján készült képek itt tekinthetők meg>>>Pénteken a kora délutáni órákban érkeztünk Párkányba, ahol Jenei Sarolta fogadott minket. A hotelben három, az átriumból nyíló szépen berendezett szobában szállásolták el a Netnagyikat.


A szállás elfoglalása után találkoztunk az Újévszázad Nyugdíjas Klub tagjaival, akik a projekt segítségével részt vettek a „Hálóra, Nagyi!” alapfokú számítástechnikai és internetes képzésben. A kölcsönös megismerkedés után egy jó hangulatú beszélgetés alakult ki, ahol a „nagyik” elmondták, hogy milyen sokat jelent nekik a programban való részvétel. A képzések növelték a nyugdíjas szervezetek kohézióját, új barátságok, kapcsolatok alakultak ki, melyek azóta is tartanak. A magyar és a szlovák résztvevők egyaránt elkötelezték magukat a hosszú távú kapcsolattartásra, új programok generálására. Este knédlit, sült húst és káposztát vacsoráztunk.

A második napon délelőtt fényképezőgéppel derítettük fel Párkány látnivalóit. Gyalogos utunk során a párkányi „nagyik” kalauzoltak minket, minden érdekes épületről elmondták a tudnivalókat, egy kicsit bepillantást adtak a párkányi emberek mindennapi életébe, kultúrájába. Szintén az ő szervezésükben látogattunk el Szalkára, ahol egy tájházat néztünk meg és fényképeztünk le. A tájházban régi, eredeti, a falusi emlékeket híven őrző tárgyakkal találkoztunk. A látogatás végén kemencében sült lepénnyel vendégeltek meg minket.

Délután szabad program keretében több csoportra oszlott kis csapatunk. Ketten ellátogattak a Vadas Gyógyfürdőbe, ketten átsétáltak Esztergomba, hogy a hídról is készítsenek felvételeket, négyen pedig a szlovákiai nyugdíjas klub tagjaival beszélgettek egyikük lakásán. Este a sztrapacska vacsora után kreatív és játékos feladatokat oldottunk meg jó hangulatban közösen.

Tartalmas reggeli után vasárnap délelőtt még egy kört tettünk Párkányban és lefényképeztük, ami még kimaradt az előző napi felvételekből vagy rosszul sikerült, majd a kora délutáni órákban érkeztünk vissza Budapestre. Összességében elmondható, hogy a program jól sikerült, a résztvevők saját elmondásuk szerint jól érezték magukat és hasznosnak ítélték az utazást.

2010. március 26-28.

Információ:   Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A cserekapcsolat támogatója: Magyarország–Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program és az Európai Regionális Fejlesztési Alap.

Letölthető dokumentum PDFTudással a kulturális értékekért – intergenerációs, határon átnyúló csereprogramok
Vedomosťami za kultúrne hodnoty – Intergeneračné, cezhraničné výmenné programy

A program támogatója a
Magyarország–Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007–2013. és az Európai Regionális Fejlesztési Alap.   

HUSK ERFA
 HUSK logo SK  European Regional Development Fund

 Minősített Közművelődési Intézmény 2011Minősített Közművelődési Intézmény 2011

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760