Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Erdélyben is kattintanak a nagyik.
Nemzetközi „Kattints rá, Nagyi!©” találkozó Csíkszeredán május 27–31-én.

A Budapesti Művelődési Központ jogvédett oktatási programja átlépte az országhatárokat: egy Európai Unió által támogatott, kétéves tanulási kapcsolatok projekt eredményeképpen Komárnóban és Csíkszeredán is elindult az idősek internet-oktatási programja.

Az első tanfolyamok zárultával most májusban Csíkszeredán találkoznak az első határon túli tanfolyamok tanulói, valamint az újbudai netnagyik. Beszámolnak a tanfolyam tapasztalatairól, s lehetőség nyílik az eddig csak e-mail címről ismert levelezőtársak személyes találkozójára is. A romániai Soros Oktatási Központ Alapítvány, valamint a szlovákiai Szakképző és Felnőttképzési Intézetet munkatársai szakmai egyeztetést tartanak az oktatási módszerekről, eredményekről, s közös tapasztalataik alapján tovább finomítják az oktatási módszert, idén teljesen új tanfolyami jegyzet készül a tapasztalatok ötvözéséből.

A projekt az Európai Bizottság Egész életen át tartó tanulás programja keretében valósul meg. További információ: Budapesti Művelődési Központ, Kiss Gábor, www.nagyi.bmknet.hu, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .

A SILVERNET projekt előzményéül szolgáló „Kattints rá, Nagyi!” című, idősebbeknek szóló alapfokú internet-felhasználói tanfolyam Magyarországon már több mint ötödik éve sikertörténet. Az oktatási program révén a 2007. év végére a kétezredik szenior tanuló is megkapta a lehetőséget, hogy Újbuda Önkormányzata és a UPC Magyarország Kft. támogatásával jelképes ezer forintos áron részt vehessen a huszonöt órás kiscsoportos tanfolyamon, és számára is megnyíljon a világháló. Jelenleg húsz település idős tanulóit várják a partner közművelődési intézmények. A tanfolyamok után több helyszínen közösségi internet-elérési ponton gyakorolhatnak a „netnagyik”, valamint klubfoglalkozásokon is részt vehetnek.
A tanfolyamot végzettek „EZÜSTNET – Internetező Idősek Országos Egyesülete” néven egyesületet is alakítottak. A folyamatosan bővülő tagság köreibe az egyesület továbbra is várja az ország minden pontjáról a chatelni, levelezni vágyókat.

A SILVERNET projekt négy szeminárium köré szerveződik. Az első találkozón a határon túli tanulók, oktatók és szervezők megismerkedhettek az oktatási programmal s felkészültek annak helyi adaptációjára, indítására.

downloadProgram

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760