Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English
 „Kattints rá, Nagyi!”® - az internet használatának elsajátítása idős korban A Budapesti Művelődési Központ Kattints rá, Nagyi! tanfolyama és az általa szervezet hálózat 2015-ben megszűnt.
A program névjegyoltalom alatt áll, ilyen név idősek internethasználói tanfolyamára kizárólag a Budapesti Művelődési Központtal írásban megkötött együttműködési szerződés alapján használható.

Bővebben...

Hálózati tanulásért 2010 díjat kapott a BMKAz  egész életen át tartó tanulásra vonatkozó magyar stratégia elfogadásának 5. évfordulójára idén a Tempus Közalapítvány – az Európai Bizottság támogatásával – Hálózati tanulásért díjat hozott létre  olyan Magyarországon aktívan és eredményesen működő, az egész életen át tartó tanulással kapcsolatos hálózatok támogatására, amelyek más hazai kezdeményezések számára is példaértékűek lehetnek.

A Budapesti Művelődési Központ „Kattints rá, Nagyi!” időskorúakat számítástechnikai ismeretekhez segítő hálózata is díjazott lett.

Bővebben...

Kattints rá, Nagyi! hálózat 2013A Budapesti Művelődési Központ Kattints rá, Nagyi! tanfolyama és az általa szervezet hálózat 2015-ben megszűnt.

„Kattints rá, Nagyi!®” – az internet használatának elsajátítása idős korban – nemzetközi oktatási hálózat

2013-ban 30 helyszínen biztosítottuk a Kattints rá, Nagyi!® programba történő bekapcsolódás lehetőségét.

Bővebben...

e-inclusion - Be part of it!A „Kattints rá, Nagyi!” program számos elismerést kapott Magyarországon és az EU-ban egyaránt. 
 
Az Európai Bizottság, ePractice kezdeményezése, a 2007. decemberi lisszaboni miniszteri tanácskozáson, a hazánkat egyedül képviselő e-befogadási oktatási programként, a legjobb nemzetközi gyakorlatok közé sorolta, és feljogosította az európai „Légy az információs társadalom részese!” e-befogadási program hivatalos logójának használatára.

Bővebben...

nagyi_netre.jpgA Budapesti Művelődési Központ Kattints rá, Nagyi! tanfolyama és az általa szervezet hálózat 2015-ben megszűnt.

A huszonöt órás tanfolyamot általában hat alkalomra osztva tartottuk. Egy héten két oktatási nap volt, egy alkalom 3-4 tanóra hosszú.

A tanfolyam célja az internetezés és az elektronikus levelezés alapjainak gyakorlatorientált bemutatása és átadása. A szenior tanulók előzetes ismeretek nélkül is bátran jelentkezhettek a tanfolyamra!

A korosztályi csoportok megfelelően lassú tempóban, gyakori ismétléssel, az egyes lépések jegyzetelésével dolgozzák fel és gyakorolják be az új ismereteket. Minden tanuló saját internetes számítógépen tanult, általában tíz fős csoportban, egy oktatóval.

Bővebben...

Folytassa, Nagyi! A Budapesti Művelődési Központ országos találkozókat rendez az internet iránt érdeklődő idősek számára.

Célkitűzéseink:
– találkozási alkalmat teremtsünk az internetet használó szenior korosztály számára,
– felhívjuk a társadalom figyelmét az idős internetezőkre,
– támogatókat keressünk a különböző képzési helyszínek oktatási programjai számára,
– bemutatkozási alkalmat teremtsünk a hasonló programok számára.

Tekintse meg eddigi találkozóink anyagait:

Bővebben...

FeladatokA tanfolyamot játékos vizsgával zárjuk: egy virtuális unoka e-mailben tesz fel három kérdést netnagyijának. A kérdések a mindennapi életszervezéshez, informálódáshoz kapcsolódnak.
Első lépésként ki kell nyitni az elektornikus postaládát, s elolvasni a levelet. A benne található három kérdésre kell az interneten megkeresni a választ, majd válasz e-mailben megküldeni azt. Minderre több, mint egy óra áll rendelkezésre.
A játékos vizsgát a tanfolyam látogatási igazolásának átadása követi, melyet a Budapesti Művelődési Központ állít ki. A bizonyítványok átadását a közművelődési intézmény vezetője, esetenként a polgármester is megtiszteli jelenlétével.

Az intézmények a tanfolyamot végzettek számára – szolgáltatás megléte esetén – közösségi internetelérési pont használatának lehetőségét biztosítják.

Bővebben...

einclusion_pos_web Az európai akcióév első magyar programja 

Az Európai Bizottság kezdeményezte „e-Inclusion, be part of it!” (e-Befogadás – Légy a részese!)   európai akcióév első magyarországi programja a Budapesti Művelődési Központ „Kattints rá, Nagyi!©” tanfolyama.

epractice.eu logója2007 decemberében a program abban a nemzetközi elismerésben részesült, hogy az e-Inclusion legjobb yakorlatai között felkerült a http://www.epractice.eu/cases/clickonit weboldalra.

Bővebben...

Nem csak nagyiknakA „Kattints rá, Nagyi!” képzés az elektronikus kommunikáció, az internetezés és elektronikus levelezés alapjainak elsajátítására ad módot a harmadik életkorban lévők számára, megismertetve a résztvevőket az infokommunikációs eszközök használatával, az új típusú ismeretszerzés és kapcsolattartás lehetőségeivel. A UPC Magyarország támogatásával 2006-tól kezdődően a Budapesti Művelődési Központ (BMK) országos hálózattá és mozgalommá terjesztette ki időseknek szóló, 25 órás, gyakorlatorientált, kiscsoportos számítógépes képzési programját.

Bővebben...

A Budapesti Művelődési Központ Kattints rá, Nagyi! tanfolyama és az általa szervezet hálózat 2015-ben megszűnt.

A „Kattints rá, Nagyi!” tanfolyami jegyzet 2008-as kiadása privát, nonprofit célú felhasználásra ingyenesen letölthető.

A tananyag a jegyzet segítségével is elsajátítható, valamint kiegészítő információkat és témaköröket egyaránt tartalmaz.

A jegyzet anyagát folyamatosan fejlesztjük és bővítjük, az újabb és újabb weboldalak és technológiák bemutatása érdekében.

Bővebben...

� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760