Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Hálózati tanulásért 2010 díjat kapott a BMKAz  egész életen át tartó tanulásra vonatkozó magyar stratégia elfogadásának 5. évfordulójára idén a Tempus Közalapítvány – az Európai Bizottság támogatásával – Hálózati tanulásért díjat hozott létre  olyan Magyarországon aktívan és eredményesen működő, az egész életen át tartó tanulással kapcsolatos hálózatok támogatására, amelyek más hazai kezdeményezések számára is példaértékűek lehetnek.

A Budapesti Művelődési Központ „Kattints rá, Nagyi!” időskorúakat számítástechnikai ismeretekhez segítő hálózata is díjazott lett.

A december 9-én, a Hálózatok az oktatásért nevű konferencián a családokat önkéntes munkával segítő Otthon Segítünk Alapítvány (OSA) „Kéz a kézben” hálózata, az Egressy Gábor Kéttannyelvű Műszaki Szakközépiskola pályázata alapján a hallássérült gyermekek számára tananyagot fejlesztő „Fülemüle” c. hálózat, és a Budapesti Művelődési Központ „Kattints rá, Nagyi!” nevű, időskorúakat számítástechnikai ismeretekhez segítő hálózata lett díjazott.
A több százezres nyereményt az OSA csapat- és hálózatépítésre, a szenior-projekt országos lefedettségének bővítésére használja fel, a Fülemüle pedig egy országos tanulmányi versennyel színesedik a díjazásnak köszönhetően.
 
Az egész életen át tartó tanulás hazai stratégiájának elterjesztése érdekében 2008 óta dolgozik hálózatok létrehozásának elősegítésén a Tempus Közalapítvány. A többoldalú hálózati együttműködések, több partnerintézményt megmozgató helyi v. regionális összefogások közcélokat szolgálnak, és – az egész életen át tartó tanulás céljait megvalósítva – célcsoportjuk lehet a kisgyermekektől kezdve az időkorúakig bármelyik korosztály.

A közalapítvány Hálózati tanulásért díja hagyományteremtő céllal jött létre, kiírását 2011-ben is tervezik.
 
Forrás: Tempus Közalapítvány

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760