Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

ÚsztA fenntartási időszak tevékenységei: módszertani kiadványt jelentettünk meg, mely letölthető, videoszpotjaink ingyenesen átvehetők, kampányhonlapunk itt érhető el>>>.

 

 

Bővebben...

Kardos Horváth JánosZöld Tömb tavaszi családi kampánynapunkon, április 28-án a kisebbeket és nagyobbakat a Hahó együttes és Kardos-Horváth János: Kisfogyasztók című koncertjével vártuk.

A dalok és gondolatok a környezettudatosabb, energiatakarékosabb hétköznapokért szóltak.

Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (Bp. XI., Etele út 55.)

Bővebben...

Zöld Tömb módszertani kiadványA KMOP-3.3.4/A kódszámú, a fenntartható életmódot és az ehhez kapcsolódó viselkedésmintákat ösztönző kampányok lebonyolítására kiírt pályázat keretében megvalósított, Zöld Tömb – élhetőbb panel kampány módszertani ismertetőanyagát mutatjuk be. Az összefoglaló több mint száz oldalon keresztül vezeti végig az érdeklődőt a Budapesti Művelődési Központ által megvalósított ifjúsági élettér-zöldítő, életmód-formáló éves kampány lebonyolítási munkálatain; hangsúlyt helyezve a program felépítésére, tartalmi ívére, tervezési, szervezési fázisaira, az alkalmazott környezeti nevelési módszerekre, a kampány eredményeire, illetve a program során kifejlesztett kommunikációs és oktatási segédanyagok ismertetésére is.

Bővebben...

Alma zenekar április 28-án 11 órakor a BMK-ban Zöld Tömb tavaszi családi kampánynapunkon, április 28-án délelőtt a legkisebbeket az Alma együttes: Öko-riadó, Szuperkukák című koncertjével vártuk. A telt házas koncerten a dalok a szelektív hulladékgyűjtésről és a tiszta környezetről szóltak.

Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (Bp. XI., Etele út 55.)

Bővebben...

Interaktív táblaA Zöld Tömb – Élhetőbb panel projekt iskolai szemléltető eszközei: poszterek (ötfajta), illetve interaktív tábla a résztvevő partneriskolák számára.

Bővebben...

Tavaszi témahét az Őrmezei Általános IskolábanÉves iskolai programsorozatunkat az októberi élhetőbb, zöldebb környezet kreatív megjelenítése, majd a januári hulladék megelőzési és energiatakarékossági gyakorlatok kipróbálása után, márciusban a tudatosabb vásárlás témájával zártuk. Tematikus iskolai foglalkozás-sorozatunkra március 19–21. között, valamint 26–27-én került sor a programunkban részt vevő öt partneriskolában. A téma feldolgozásában segítségünkre voltak a Tudatos Vásárlók Egyesületének foglalkozásvezetői, akik 5–8. osztályos gyerekekkel járták körül – játékok, beszélgetés, szemléltető gyakorlatok segítségével, 5 tanóra erejéig – az egészségtudatosabb és környezetkímélőbb vásárlási lehetőségeket.

Bővebben...

Zöld Tömb Élhetőbb PanelMájus végén került sor a Zöld Tömb – élhetőbb panel kampány projektzáró sajtótájékoztatójára és szakmai fórumára a Budapesti Művelődési Központban.


Bővebben...

Tudatos vásárlás?Fókuszban: az egészségtudatosabb és környezetkímélőbb vásárlás.

Március 19–21. és 26–27-én harmadik alkalommal készülünk egész napos, ismeretterjesztő programmal partneriskoláink tanulói számára.

A „Panel Álom" fantáziacímet viselő blokkunkba sorolható témanapok ezúttal a tudatosabb vásárlás témakörét járják körül. A nap során 5 tanórányi időtartamban játékos, csoportos gyakorlatok, filmek és beszélgetések segítségével gondolják végig a gyerekek azokat a szempontokat, melyek segíthetnek okos döntést hozni vásárlásaink során.

Bővebben...

Zöld Tömb kampánynapon ismerkedés az energiatakarékos izzókkal „Zöld Tömb – élhetőbb panel" családi élettér- és életmód zöldítő kampánya keretében a Budapesti Művelődési Központ április 28-ai, tavaszi családi kampánynapján változatos, egész napos programsorral adott ízelítőt az energiatakarékosság, a környezetkímélőbb háztartásvezetés és a tudatosabb vásárlás témaköréből. A kampánytémákat délutáni előadások keretében is megismerhették az érdeklődők, ezeket lapozható formában látogatóink számára is elérhetővé tesszük.

Bővebben...

Energiahatékonyság-mérésFókuszban a hulladék-megelőzés és az energiatakarékosság
2012. január 16. és 20. között 5 partneriskolánkban voltunk jelen Zöld Tömb – élhetőbb panel kampányunk soron következő programjával, egy teljes tanítási napot felölelő rendhagyó foglalkozás alkalmával. Témanapjainkon 4–6. osztályos tanulók vettek részt, akiknek az első félévet záró utolsó héten – lazításképpen, az órarendjükben foglaltak helyett – játék, filmnézés, kreatív alkotómunka és kutatóprojekt jutott osztályrészül; mindez persze a hétköznapi, gyakorlati, alkalmazható környezetvédelem jegyében.

A témahét videóját a Zöldtömb filmtárban tekintheti meg>>>

Bővebben...

BegóniaültetésA „Zöld Tömb – élhetőbb panel” családi élettér- és életmód zöldítő kampánya keretében a Budapesti Művelődési Központ április 28-ai, tavaszi családi kampánynapján változatos, egész napos programsorral adott ízelítőt az energiatakarékosság, a környezetkímélőbb háztartásvezetés és a tudatosabb vásárlás témaköréből.

 

Bővebben...

Alma ZenekarPanel zöldítő missziónk tavaszi állomásaként egész napos, változatos programokkal vártuk 2012. április 28-ai családi kampánynapunkra a kicsiket és nagyobbakat, azaz az egész famíliát a BMK-ba. Felléptek az Alma együttes: Öko-riadó, Szuperkukák című, valamint Kardos-Horváth János: Kisfogyasztók koncerttel + ráadás Kaukázus-dalok.

Az esemény plakátja itt tekinthető meg>>>

Bővebben...

� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760