Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Migráns kultúrák a fővárosi közművelődési intézményekbenFelhívás „Migráns kultúrák a fővárosi közművelődési intézményekben” témájú szakmai rendezvényen történő bemutatkozásra. A távoli népek kultúráját bemutató, jó gyakorlatokkal rendelkező művelődési intézmények számára bemutatkozási lehetőséget teremtünk, azzal a céllal, hogy a jó példáik bemutatásával segítsük a fővárosi rendezvényszervezéssel foglalkozó szakemberek munkáját.

A tervezett szakmai fórum időpontja: 2014. április 15.
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (Bp. XI. kerület, Etele út 55.)

Jelentkezés 2014. március 20-áig a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Bővebben...

Színes játékok – sokszínű ország 2014. rendezvénysorozatMagyarország kulturálisan és nemzeti tekintetben meglehetősen homogén ország, a bevándorlók – és ezzel együtt a magyartól jelentősen eltérő kultúrák – csak az utóbbi három évtizedben jelentek meg nagyobb számban. A más kultúrákból érkező bevándorlók alacsony száma ellenére köztudottan erős a migránsokkal kapcsolatos társadalmi elutasítás, ami nagyban nehezíti a bevándorlók beilleszkedését. A magyarok európai viszonylatban gyakran elutasítóak a más kultúrából érkezett bevándorlókkal szemben, elzárkóznak a másságtól, a multikulturalizmust a nemzeti kultúrára fenyegetésként élik meg.

Bővebben...

Színes falu 2014. március 30-án a BMK-ban2014. március 30. vasárnap ismét megnyitotta kapuit a Színes falu, melyben A fecsegő Papagáj című iráni/perzsa mese bábjátékot és A kagylótündér című kínai mese bábjátékot tekinthették meg az érdeklődők, valamint kézműves foglalkozásokon vehettek részt autentikus játékmesterek vezetésével a Budapesti Művelődési Központban (Budapest XI., Etele út 55.).

A rendezvény letölthető plakátja »

Bővebben...

Színes játékok – sokszínű ország 2014. rendezvénysorozatA Színes Falu eseménysorozat célja az előző két évben sikerrel megvalósított, a magyar lakosság és a bevándorló kultúrák közötti párbeszédet elősegítő rendezvények kiterjesztése – a bevándorlók beilleszkedése megkönnyítése, és a negatív előítéletek kialakulásának megakadályozása. A rendezvények alkalmával az érdeklődők betekintést nyerhetnek a hazánkban élő vietnami, szír és nigériai bevándorló közösségek kultúrájába.

Bővebben...

Színes falu a KMO-banA Nap és a Hold meséi és A csodálatos táltosparipa című ingyenes mese bábelőadások, valamint autentikus kézműves foglalkozások segítségével, Nigéria, Mongólia kultúráját, meséit és játékai ismerhették meg az érdeklődők 2014. március 1-jén 10.00 órától 13.00 óráig a KMO Művelődési Házban (1191 Budapest, Teleki u. 50.).

A rendezvény letölthető plakátja »

 Fotókat itt tekinthetnek meg a rendezvényről »

Bővebben...

Színes játékok – sokszínű ország 2014. rendezvénysorozatIsmerd meg Afrika, Mongólia,  Irán és Kína kultúráját, meséit és játékait autentikus kézműves foglalkozások és bábelőadások segítségével.

Bővebben...

Színes játékok - sokszínű világFebruár 22-én ismerkedhettek meg Afrika és Mongólia kultúrájával, meséivel és játékaival autentikus kézműves foglalkozások és bábelőadások segítségével az érdeklődők a Budapesti Művelődési Központban.

A Nap és a Hold meséi, valamint A csodálatos táltosparipa ingyenes mese bábelőadásokat tekinthették meg.

 A rendezvény fotóit itt tekintheti meg »

Bővebben...

Színes falu – Színes világAz Európai Integrációs Alap támogatásával megvalósuló „Színes játékok, sokszínű ország 2014” projekt rajzpályázatot hirdet, a bevándorlók beilleszkedésének, az általuk hozott kultúra megismerésének elősegítésére.

Színes falu kiadvány »

Rajztanári útmutató »

Bővebben...

"Színes játékok, sokszínű ország" a Budapesti Művelődési Központban  Megjelent már videón is: Színes játékok, sokszínű ország – a Budapesti Művelődési Központban

Bővebben...

� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760