Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Budapesti Művelődési Központ tavaszi programjai

2018-ban is friss programokkal, rendezvényekkel, klubokkal várjuk Önt és családját kulturális rendezvényeinkre a Bikás parknál. Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (XI., Etele út 55./A.).

Bővebben...

Fővárosi Énekkar A 102 éve, Bárczy István főpolgármester rendeletére, javarészt fővárosi tisztviselőkből és pedagógusokból alakult Fővárosi Énekkar öntevékeny amatőr együttes. Tevékenységét Budapestért díjjal, valamint Magyar Örökség díjjal ismerték el.
Karnagy:
Krasznai Gáspár.
Koncertnaptár »

Bővebben...

A Mi Kultúránk (AMIK) – rövidfilmfesztiválAz új generációk számára a kultúra fogalma mindig újra értelmeződik. Napjainkban a fiatalok új szemlélettel és eszköztárral átírják a fogalmat, a korábban elkülönült művészeti ágakat összekapcsolják. Ehhez az újraalkotáshoz járul hozzá A MI Kultúránk rövidfilmfesztivál, mely a fiatalok aktivitására épít. A művészeti fesztiválhoz előkészítő pályázatot ír ki az intézmény, melyre olyan pályaműveket vár, amelyben a fiatal alkotók megfogalmazzák, hogy mit jelent számukra a kultúra, és hogyan közelítenek, annak különböző megnyilvánulásaihoz.
Időpont: 2018. május 14–18.
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (XI., Etele út 55./A.) 

Bővebben...

Tavasz van, gyönyörű! Új! Tavasz van, gyönyörű! – A Budapesti Vándor Kórus 2018-as tavaszi bérlete
Az 1936 óta működő amatőr énekkar az együttes első karnagyának, Vándor Sándornak a nevét viseli. A kórus új magyar műveket írat, amelyeket folyamatosan bemutat és közread. Számos nemzetközi díjat nyert, a KÓTA 2014-es minősítésén a legmagasabb kórusminősítési fokozatot, a hangversenykórus fokozatot kapta meg. 
Karnagy: Németh Zsuzsanna – Artisjus-díjas

– Koncertnaptár »

Bővebben...

Fordulj egyet előttem! Páros-, Tedd ki a pontot! LegényesversenyIdőpont: 2018. április 6-7. (péntek-szombat)
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (XI., Etele út 55./A.).
A Budapest Főváros Bartók Táncegyüttest fenntartó Bartók Kulturális Táncegyesület a Budapesti Művelődési Központtal karöltve 2018-ban 21. alkalommal rendezi meg a „Tedd ki a pontot!” Nemzetközi Legényesversenyt és emlékműsort, mely idén második alkalommal páros táncok versenyével egészül ki.

Bővebben...

Rejtő-kvíz újra indul

 A nagy érdeklődésre tekintettel újra útjára indítjuk online kvízjátékunkat Rejtő Jenő könyveiből, Rejtő Jenő olvasóinak » 

Bővebben...

És pusztított egykor a Fehér HalálIdőpont: 2018. március 26. (hétfő) 17.00 óra
Helyszín: FSZEK, Kelenföldi Könyvtára (1119 Budapest, Etele út 55.)

Fejezetek a tuberkulózis történetéből. Szeretettel várunk minden kedves Érdeklődőt Dávid Brigitta művészettörténész, kommunikáció-és orvostörténet kutató interaktív programjára.

Bővebben...

Bárdos Lajos Vegyeskar A kórust, amely a II. Világháború előtti magyar kórus-mozgalom elindítóinak hagyományait őrzi, G. Horváth József alapította. Az énekkar fennállásának kezdete óta rendkívül aktív, számos sikeres hazai és külföldi fellépést tudhat maga mögött. Műsoraiban az egyszerű népdalfeldolgozásoktól a nagyzenekari oratóriumig a kórusirodalom szinte minden műfaja megtalálható. Gyakran énekli Kodály, Bartók, Bárdos műveit, de repertoárján a reneszánsz és a barokk kor acapella művei, Vivaldi, Mozart, Liszt Ferenc miséi, Händel, Bach és Brahms oratórikus művei is szerepelnek.
Koncertnaptár »

Bővebben...

▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760