Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Alkoss velünk otthonról: a Víz Világnapján akváriumot!
Fel a Mancsokkal! Az egész Cs
aládot szeretettel várjuk online foglalkozásainkra ♦ A lkoss velünk otthonról a legegyszerűbb alapanyagoktól kezdve egészen az újrahasznosított termékekig. ♦ Időpont: 2021. március 22. ♦ 11.00 óra Víz világnapja – Recycled akvárium készítése ♦ Helyszín: BMK Youtube csatornája» Alapanyagok listája» Visszanézhető foglalkozások: 3 kívánság halacska a tiszta vizekért! » Rózsa nőnapra» Lesd meg őket is: adventi foglalkozások újrahasznosítási kézműves foglalkozások

Bővebben...

Újra hallgathatjátok Oli bácsi meséit!A „Kinn a farkas, benn a bárány” fogócskát mindenki ismeri: a koronavírus idején kinn a vírus, korán benn a gyerek. Az aprónép még nem érti igazán, miért változott meg egyik pillanatról a másikra az ő jól megszokott kis világa. A kortárs meseszerzők, hivatásos és vizuális mesélők, sőt az óvónők és óvóbácsik, tanítók tisztában vannak vele, milyen fontos szerep jut most a kisgyerekesek életében a meséknek. Tudják, hiszen mesékkel foglalkoznak, melyek segítenek élni és túlélni. Tudja ezt kollégánk is, aki őszi évadunkban a koronavírus-vészhelyzet korlátozásai mellett hétköznap esténként 18.30 órától nyitja ki a kincsesládáját – Hallgassátok szeretettel Oli bácsi meséit!

Bővebben...

Magyar Kultúra Napja 2021. – Pilinszky 1002021-ben lenne százéves Pilinszky János, a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője, a Nyugat negyedik nemzedékének tagja. A magyar kultúra napján, a százéves születésnap apropójából a Budapesti Versklubbal együttműködve készült egy irodalmi összeállítás. Wiegmann Alfréd színházi rendező, a versklub vezetője szerkesztette a műsort, melyben a klub két tagjának – Gyulai Zsuzsa és Varga Ilona – előadásában Pilinszky versei hangzottak el. A két tehetséges előadó egy rövid beszélgetés keretében megosztotta velünk azt is, hogy miért éppen a műsorban szereplő verseket választották erre az alkalomra és miképpen áll közel hozzájuk Pilinszky költészete, személye. ♦ Visszanézhető: Pilinszky 100 – irodalmi összeállítás»

Bővebben...

BMK Táncház2020-ban is folytattuk nagy sikerű BMK-Táncház sorozatunkat, melyet havonta egy alkalommal a Bartók Táncegyüttes táncosai vezetnek. 
A táncház programját a 2021-es tavaszi évadban folytatjuk!

Helyszín:Budapesti Művelődési Központ (XI., Bikás parknál, Etele út 55./A.) ♦ Kamara terem
Táncoktatók:
Budapest Főváros Bartók Táncegyüttes táncosai

Bővebben...

BMK Online TáncházTáncoljuk otthon! A BMK Táncházat online formában folytatjuk.
Fogadjátok szeretettel videóinkat: az első a karácsonyhoz kapcsolódó szokásokról, játékokról szól » ♦ A másodikkal az Újesztendőt köszöntjük » A harmadikkal elevenítjük fel a Luca napi népszokásokat » Negyedik videónk témája a Gyimesi szokások
Köszönjük a közreműködést a Budapest Főváros Bartók Táncegyüttes táncosainak.

 

Bővebben...

Rejtő-kvíz újra indul

 A nagy érdeklődésre tekintettel újra útjára indítjuk online kvízjátékunkat Rejtő Jenő könyveiből, Rejtő Jenő olvasóinak » 

Bővebben...

Boldog Karácsonyt kívánunk!A Budapesti Művelődési Központ munkatársai közös üzenetével kívánunk békés, boldog karácsonyi ünnepeket!
Kattints a képért és érezd a szavak bűvös
varázsát »

Bővebben...

Bárdos Lajos Vegyeskar A kórust, amely a II. Világháború előtti magyar kórus-mozgalom elindítóinak hagyományait őrzi, G. Horváth József alapította. Az énekkar fennállásának kezdete óta rendkívül aktív, számos sikeres hazai és külföldi fellépést tudhat maga mögött.
Bizonytalan ideig szünetel.

Karnagy: Somorai Eleonóra
Koncertnaptár »

Bővebben...

VISSZANÉZHETŐ: Európai Hulladékcsökkentési Hét programsorozat a BMK-banA Budapesti Művelődési Központ idén is csatlakozott az „Európai Hulladékcsökkentési Hét” című programsorozathoz. „Az a hulladék a legjobb, ami nem is keletkezik” jegyében ismeretterjesztő játékok és recycling art workshopok keretében hívtuk fel a figyelmet a hulladékkeletkezés megelőzésére és az újrahasznosítás fontosságára. Válogasd, javítsd, újrahasznosítsd! online kézműves foglalkozássorozatunk Környezettudatos KisOkos játék 1. és 2. rész VISSZANÉZHETŐK a BMK youtube csatornáján »  #europaihulladekcsokkentesihet #3rs

Bővebben...

Állati Nagy Kaland! – Nyári napközis élménytáborA Budapesti Művelődési Központ idén nyáron napközbeni „élménytábort” szervez 8-12 éves korosztály számára az élővilág tiszteletének jegyében minden nap más helyszínen. A tábor időpontja a koronavírus-helyzet miatt módosítva: 2021. június 21–június 25. ♦ hétfő–péntek ♦ 7.30–17.00 óra között. Záróprogram: június 26. ♦ szombat ♦ filmvetítéssel egybekötött kiállítás-megnyitó a gyerekek alkotásaiból. Szervező: Budapesti Művelődési Központ (XI., Etele út 55./A.) A tábor díja: 23 000 Ft (részletfizetési lehetőséggel).
Előregisztráció »

Bővebben...

Budapesti Művelődési KözpontA Kortárs Építészeti Központ Városi Séták eseménysorozata keretében eljutott a Budapesti Művelődési Központba is. A KÉK projektje a 2021-es Velencei Építészeti Biennále magyar pavilonjának, az Othernitynek középpontjába helyezett 12 budapesti épületbe kalauzolja el az érdeklődőket. A résztvevők november 7-én 10.00 órakor a Zilahy István tervezte Kelenföldi városközpontot járhatták be, mely az első „anti-alvóváros” koncepcióját volt hivatott életre kelteni. Az eseményről Csanády László, a Szabadfilmesek Szövetségének egyik tagja, lokálpatrióta filmes-rádiós készített beszámolót, mely itt tekinthető meg ».

Bővebben...

▼ Lakossági tartalom ▼

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760