Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Évadzáró csipke worksop Workshop sorozatunkon a csipkeverés alapjaival ismerkedhettek meg az érdeklődők: könyvjelző, karkötő, medál vagy kitűző készítése során a tervezésétől a megvalósításáig.
Így készítettük: egy kis kedvcsináló » 
Csatlakozz nyílt csoportunkhoz a Facebookon», ahol elméleti és gyakorlati percekkel, mintákkal, eseményekkel és számos érdekességgel várunk.
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (XI. kerület, Etele út 55/A., Bikás park mellett).

A foglalkozásokat minimum 4 fő és maximum 6 fő felnőtt részvételével tartjuk meg.

Foglalkozásvezető: Hemmert Anita okleveles csipkekészítő.    
Részvételi díj: 5000 Ft/alkalom – a fizetés készpénzben a helyszínen nyugta ellenében, valamint csekken (sárga) vagy átutalással lehetséges (számlával).
SZÁMLAIGÉNYÉT, kérjük, előre jelezze!

  • Az átutaláshoz kérjük, az alábbi adatokat használják:
    Kedvezményezett neve: Budapesti Művelődési Központ
    Cím: 1119 Budapest, Etele út 55. 
    Számlaszám: 11784009-15490610-000000000
  • Közlemény: BMK – csipkework, valamint a foglalkozás dátuma.
  • Kérjen csekket a foglalkozáson, vagy a BMK Média- és információs osztályán szerezhető be hétköznapokon 9.00–20.00 óráig. (Nyári nyitva tartásunk alatt 9.00–17 óráig.)
  • befizetést igazoló szelvényt, illetve az átutalási bizonylatot kérjük, szíveskedjenek az adott foglalkozásra elhozni, a foglalkozásvezetőnek és a szakmai ügyeletes munkatársunknak bemutatni.

Bővebb információ kérhető: Hemmert Anitától az +3613712760, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy az  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

A vert csipke, az úgynevezett klöpli több szállal készül. Sajátos eszközigényű csipkefajta, eszközei: verőpálca és a verőpárna. A verőpárna rendszerint henger alakú, hozzá erősítik a mintaalapot. A minta elkészítéséhez szükséges fonalat verőfára, orsóra tekerik, és fonáson alapuló technikával dolgoznak, majd a keresztezési pontokat megtűzik és haladnak tovább. Négy szállal, azaz két párral dolgoznak egyszerre. A párnára tűzött gombostűk köré fonják, csavarják, szövik a megadott minta szerint.

A vert csipke készítésének módja a XVI. századtól napjainkig semmit sem változott. Ugyanúgy a 20-60 csipkeverő fa (batyikó, botikó, vetélő, orsó) és az arra feltekert fonal „helycseréje” adja a csipkecsodát, mint az 1560-as években, amikor egy flandriai lány először csipkét vert.

 A Budapesti Művelődési Központ által szervezett számos programon a részvétel ingyenes. A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó-/videófelvétel készül, amelyet az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán közzé tehet. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

Kérjük, olvassa el Adatkezelési Tájékoztatónkat: http://bmknet.hu/bmknet-adatvedelem

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Bikás park, Etele út 55/a., a Bikás park mellett.
GPS koordináták:
N47.464206, E19.03141

Intézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető:  az M4-es metróval (akadálymentes), az 1-es villamossal, a 7, 114, 213, 214-es autóbusszal, Bikás park (előzőleg Kelenföld városközpont) megállónál kell leszállni. Minden buszjárat alacsonypadlós, az 1-es villamos alacsonypadlós (CAF) változatát a menetrendekben aláhúzással jelölik.

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: BMK Facebook oldal
Szeresse Ön is elkapott pillanatképeinket: BMK az Instán
Látogasson el Youtube oldalunkra is: BMK Youtube csatorna
Lapozzon bele kiadványainkba: a BMK kiadványai az Issuun.

 Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj 2012

 

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760