Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Tiszta Forrás – Víz Világnapja témahét 2023A Budapesti Művelődési Központ a Víz Világnapja alkalmából 2023. március 22–25-ig tematikus hetet szervez. A sorozat a 10–15 éves korosztály környezettudatos szemléletformálását segíti. A Tiszta Forrás tematikus hét programjai két helyszínen valósulnak meg a Budapesti Művelődési Központban (Budapest XI., Bikás park, Etele út 55/A.), itt prezentációval egybekötött előadást láthatnak a diákok és kézműves foglalkozásokon vehetnek részt. A BMK Youtube csatornájáról videóválogatást tekinthetnek meg az újrahasznosítás jegyében készült online kézműves videóinkból. Programok »

 

Programok részletesen:

2023. március 22.
– 10.00–11.00 – „Láthatatlan kincseink, rejtett vizek csodái – Változtass cseppenként!” címmel Simon Szilvia környezeti nevelő előadását hallgathatják meg.
„Víz világnapján a láthatatlan kincseinkről fogunk beszélgetni, talajvízről, vízkristályokról, izgalmas élőhelyekről, vadregényes vízi állatokról és arról, mit jelent cseppenként változtatni! Hogy jön a kolibri a vizek meséjéhez? Milyen hangon énekelnek a bálnák? Lassan elindulnak a békák is! Békamentés felsőfokon! És milyen veszélyek fenyegetik a vizeink, mit tehetünk a láthatatlan kincseink védelmében?” – Simon Szilva
– 11.15–12.00 – „A víz körfogása” 3D-ben vagy fürdősó-készítés – kézművesfoglalkozás az újrahasznosítás és az ÖkoDesign eszközeivel (az elkészült tárgyakat haza vihetik a diákok).

2023. március 23.
– 11.00 – „Víz Világnapja – Best of” kicsiknek és nagyoknak – válogatást tekinthetnek meg az újrahasznosítás jegyében készült online kézműves videóiból Budapesti Művelődési Központ YouTube csatornáján.

 • Kicsiknek
 • Víz Világnapja: Aranyhalacskát a tiszta vízbe!
  • Papírhalacska alapanyagok listája: papírguriga, fehér és színes papír (bevonáshoz, szemnek), olló, ragasztó, fekete/színes filctoll

 • Víz világnapi Mancsocska kézműveskedés – Medúza-készítés
  • Medúza alapanyagok listája: papírtányér, krepp-papír/selyemszalag (kék árnyalatúak), olló, ragasztó, ecset, színes ceruza/műanyag szemek, filctoll

 

 • Nagyoknak
 • Alkoss velünk otthonról: a Víz Világnapján akváriumot!
  • Akvárium alapanyagok listája: kék és egy más színű papír, átlátszó nejlonzacskó/műanyaglap, olló, vonalzó, fekete ceruza, ragasztó, sablonok, kagylóhoz muffin-papír félbevágva, fehér gyöngy, további egyéni díszítések.

 • Víz Világnapja: Teknősbéka pet-palackból
  • Teknősbéka alapanyagok listája: nagyméretű pet-palack, dekorgumi, alkoholos filc, olló, műanyag mozgó szemek/fehér festék, tű, (vastag) fonal

 

2023. március 24.
– 10.00 – „Vízi élőlények” – kézművesfoglalkozás az újrahasznosítás jegyében, időpont és helyszín egyeztetéssel (igény esetén fővárosi iskolába is kihelyezhető).

2023. március 25.
– 10.00 – Mancsocska kézműveskedés: 3D halak és akvárium kézműves foglalkozás a Budapesti Művelődési Központban.

A foglalkozásokat vezetik:Hemmert Anita és Simonné Nagy Ágnes foglalkozásvezetők.

A program térítésmentes, azonban regisztrációhoz kötött!

Információ és jelentkezés: Hemmert Anita, Simonné Nagy Ágnes, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , telefon: 0613712760.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

A Budapesti Művelődési Központ által szervezett számos programon a részvétel ingyenes. A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó-/videofelvétel készül, amelyet az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán közzé tehet. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

Kérjük, olvassa el Adatkezelési Tájékoztatónkat: http://bmknet.hu/bmknet-adatvedelem.

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Bikás park, Etele út 55/a., a Bikás park mellett.
GPS koordináták:
N47.464206, E19.03141
Intézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető:  az M4-es metróval (akadálymentes), az 1-es villamossal, a 7, 114, 213, 214-es autóbusszal, Bikás park (előzőleg Kelenföld városközpont) megállónál kell leszállni. Minden buszjárat alacsonypadlós, az 1-es villamos alacsonypadlós (CAF) változatát a menetrendekben aláhúzással jelölik.

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: BMK Facebook oldal
Szeresse Ön is elkapott pillanatképeinket: BMK az Instán
Kövesse szösszeneteinket a Twitteren!
Látogasson el Youtube oldalunkra is: BMK Youtube csatorna
Lapozzon bele kiadványainkba: a BMK kiadványai az Issuun.

 Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj 2012

 

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760