Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Kéknyúl deluxe Meghívjuk Önt és kedves Barátait a Művészetek Palotája jubileumi tizedik évadának programsorozata keretén belül a „MINDENÜNK A JAZZ” – Müpa HD-válogatás koncertfelvételeiből rendezett filmvetítésekre. Az ingyenes vetítések havi egy alkalommal, pénteki napokon 18.00 órakor kezdődnek.
Időpont: 2019. március 14-én ♦ csütörtökön ♦ 18.00 órától – Kéknyúl deluxe

Helyszín:  Budapesti Művelődési Központ (XI., Etele út 55./A.).

Az tavaszi évad következő időpontja:

2019. március 14-én ♦ csütörtökön ♦ 18.00 órától A Müpa HD – Válogatás a Müpa felvételeiből című sorozatban ezúttal a Kéknyúl deluxe koncertet elevenítjük fel.

Kéknyúl deluxe Ilyen még nem volt: három énekessel ad koncertet a Kéknyúl zenekar. A Hammond-orgonán játszó Premecz Mátyás által vezetett, jazzben, funkban és bluesban egyaránt otthonos formáció Kéknyúl deluxe című estje ezúttal a soul műfajra helyezi a hangsúlyt. Ehhez nyújt komoly segítséget három energiabomba énekes: Andy Hefler, a csapat amerikai alaptagja, a Bécsben élő, James Brownt idéző, szintén amerikai Big John Whitfield (Lighthouse Family, Jestofunk), valamint Papp Szabolcs, a Supernem frontembere.
A Kéknyúl úgy indult, hogy a Budapesti Műszaki Egyetem informatika szakát és a Zeneakadémia jazz tanszakát párhuzamosan elvégzett Premecz 2007-ben vásárolt egy 1953-ban készült, csaknem 150 kilós és rossz állapotban lévő Hammond B2-es orgonát, amelyet egy évnyi javítgatás után, B3-as alkatrészekkel kiegészítve sikerült koncertképes állapotba hoznia. A 2011 tavaszán megjelent első Kéknyúl-lemez, a Nahát babám koncertfelvétel volt, a most készülő második anyag stúdióalbum lesz, amelyről a Future in the Past Tense és az Expect Me már ismert a rádiókból és a videomegosztó oldalakról.

Közreműködik
    Premecz Mátyás - Hammond-orgona és billentyűs hangszerek, Csókás Zsolt - gitár, Badics Márk - dob, Andy Hefler - ének, Ávéd János - tenorszaxofon, Bognár Attila - pozan, Jász András - altszaxofon, Puskás Csaba - trombita
Vendég
    Big John Whitfield (Lighthouse Family, Jestofunk), Papp Szabi (Supernem)

2013. november 6. koncertfelvétel

 Információ: Veres Ákos, 371-2768, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

A Budapesti Művelődési Központ által szervezett programon a részvétel ingyenes. A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó-/videofelvétel készül, amelyet az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán közzé tehet. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

**********************************************

Lezajlott vetítések:

Harcsa Veronika–Gyémánt Bálint: Lifelover 2019. január 18. – Harcsa VeronikaGyémánt Bálint: Lifelover
Bármibe is fog Harcsa Veronika, produkciói mindig pozitív üzenetet hordoznak. Ugyanilyen töltésű az az üzenet, amelyet Gyémánt Bálint gitárossal alkotott kettőse küld a közönségnek, s amit új lemezük, egyben a koncert címe foglal össze: Lifelover. Gyémánt Bálint telt, basszusokban gazdag gitárhangzása, illetve Harcsa Veronika sokszínű, helyenként hangszerszerű éneke teremti meg a zenekari hangzásélményt, amelyben looperek vannak még segítségükre. Szabó Levente, a duó műsorát jól ismerő grafikusművész minden dal hangulatát külön képi világba álmodva alkotja meg az esthez a vetítést.

Előadják:

  • Harcsa Veronika – ének,
  • Gyémánt Bálint – gitár

Közreműködik:Szabó Levente – VJ

2013. október 3-i koncertfelvétel

 

 Swing All Stars2018. december 7. – Swing All Stars
A jubileumi jazzkoncertkínálat nem lenne teljes, ha nem képviseltetné magát benne a tradicionális jazz és annak stílusirányzatai, melyek kitartó népszerűségnek örvendenek idehaza. Jól mutatja ezt az eddig minden évben a Müpában megrendezett New Orleans Swing fesztivál, illetve az augusztus 20-ai Jazz a Palotában koncertkavalkád, amelyen hagyományosan a swingzenéé a főszerep. A Swing All Stars cím nem nagyzol: minden hangszeren a műfaj legkiválóbb, remek stiláris felkészültséggel bíró muzsikusai szólalnak meg, és külön csemege, hogy a legnépszerűbb hazai tradicionális jazz-zenekarok vezetőit, Benkó Sándort (Benkó Dixieland Band), Bényei Tamást (Hot Jazz Band), Ittzés Tamást (Bohém Ragtime Jazz Band) és Finok Zoltánt (Jazz Steps) egy színpadon hallhatjuk. A házigazda – ahogy a rendszeresen a Müpába látogató swingrajongók megszokhatták – ez alkalommal is Szalóky Béla.

Közreműködők:
házigazda, trombita
    Szalóky Béla
trombita
    Bényei Tamás
klarinét
    Benkó Sándor
szaxofon
    Finok Zoltán, Dennert Árpád, Mátrai Zoltán
harsona, ének
    Korb Attila
hegedű
    Deseő Csaba
gitár
    Gyárfás István
zongora
    Juhász Attila, Nagy Iván, Ittzés Tamás
bőgő
    Sárkány Sándor, Oláh Zoltán
dob
    Berdisz Tamás, Cseh Balázs

2015. március 15-i koncertfelvétel

2018. november 9. – Szakcsi Lakatos Béla és ifjú tehetségek

Szakcsi Lakatos Béla A Kossuth-díjas Szakcsi Lakatos Béla nemzetközi viszonylatban is az egyik legelismertebb magyar jazz-zenész, műfajteremtő virtuóz, sokoldalú zeneszerző. Társai az ünneplésben mind ifjú tehetségek, akik a Jazz Showcase korábbi kiadásaiban már bizonyították, hogy bármennyire is zsenge korúak, már érett előadók, akiket néhány évtized múltán talán hasonló jelzőkkel méltatunk, mint a legendás zongoristát. A színpadon egyenrangú felek örömzenéjét hallhatjuk. A Lakatos Pecek Krisztián és Hodek Dávid által megtámogatott ritmusszekció előtt egymást váltják a hangszeres szólisták, lesz kétzongorás improvizáció, sőt a ritkaságszámba menő férfi jazzénekes-utánpótlásra is számíthatunk, hogy felemelő és örömteli pillanatokat szereznek mindazok számára, akik kíváncsiak a jövő jazzére.

Közreműködők:
zongora
    Szakcsi Lakatos Béla, Oláh Krisztián
bőgő
    Lakatos Pecek Krisztián
dob
    Hodek Dávid
ének
    Egri János Jr.
trombita
    Pecze Balázs
tenorszaxofon
    Molnár Sándor, Varga Gergely
gitár
    Gotthárd Mike

2015. március 14-i koncertfelvétel

2018. október 12. – Senior Big Band & jazzdívák

Senior Big Band & jazzdívák

Fotó: Solt Attila

Műsoron:

  • Lester Young: Tickle Toe (Rob McConnell átirata)
  • Ray Charles: Hallelujah (Friedrich Károly átirata)
  • Natalie Cole-Chuck Jackson-Marvin Yancy: Lovers (Csejtey Ákos átirata)
  • Joseph McCoy: Why Don't You Do Right? (Oláh Szabolcs átirata)
  • Morgan Lewis-Nancy Hamilton: How High The Moon (Csejtey Ákos átirata)
  • László Attila: When You Came

Ha jazzről van szó, nincs ünneplés big band nélkül. Ez alkalommal a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem végzett vagy még tanulmányaikat végző jazzmuzsikusaiból verbuvált Senior Big Band képviseli a nagyzenekari jazzt. Az együttes tagjai a gitáros László Attila irányításával két kiemelkedően sikeres koncertet adtak a Jazz Showcase keretében: 2012-ben Miroslav Vitous nagybőgőssel, 2014-ben pedig Patti Austin énekesnővel - tehát bizonyították már, hogy biztosan, lendületesen és kiváló ízléssel kísérik vokalista vendégüket. Mindenki számára jutalomjáték lesz a hazai jazzénekesnők színe-javával való közös fellépés: minden hölgy más színt, más stílusvilágot képvisel, és mindnyájukat méltán nevezhetjük jazzdívának.

Közreműködők:
    Lakatos Ágnes
    Tisza Bea
    Szőke Nikoletta
    Micheller Myrtill
    Veres Mónika
zenekarvezető
    László Attila

Alkotó:
hangszerelés
    Csejtey Ákos
2015. március 15. koncertfelvétel

A vetítési jogot rendelkezésre bocsátotta a  Művészetek Palotája.

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Etele út 55/a.
GPS koordináták:
N47.464206, E19.03141

Intézményünk tömegközlekedéssel
megközelíthető:  az M4-es metróval, 7, 103, 107, 114, 213, 214-es autóbusszal, Bikás park megállónál kell leszállni.
Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.

Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj 2012

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760