Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Újra hallgathatjátok Oli bácsi meséit!A „Kinn a farkas, benn a bárány” fogócskát mindenki ismeri: a koronavírus idején kinn a vírus, korán benn a gyerek. Az aprónép még nem érti igazán, miért változott meg egyik pillanatról a másikra az ő jól megszokott kis világa. A kortárs meseszerzők, hivatásos és vizuális mesélők, sőt az óvónők és óvóbácsik, tanítók tisztában vannak vele, milyen fontos szerep jut most a kisgyerekesek életében a meséknek. Tudják, hiszen mesékkel foglalkoznak, melyek segítenek élni és túlélni. Tudja ezt kollégánk is, aki őszi évadunkban a koronavírus-vészhelyzet korlátozásai mellett hétköznap esténként 18.30 órától nyitja ki a kincsesládáját – Hallgassátok szeretettel Oli bácsi meséit!

A kisgyerekek ebben az „új” világban nem is csoda, ha nehezen viselik az új szabályokat, a társaiktól való elszakadást. A szülők sincsenek ezzel másképpen, és ez is teljesen természetes állapot. Az „óriászsáknyi” türelemre most igen nagy szükségük lenne, de ez gyakran egyetlen pillanat alatt elillan… Szerencsére a mesék már ősidők óta támaszai az emberiségnek, összesűrűsödött bennük az évezredes tudás, ennek köszönhetően most is tudják, mi a feladatuk: békét, szeretet és megnyugvást hozni a mindennapokba.

Mesélő: Balázs Olivér
A tizenkét táncoló hercegnő ♦ A békakirályfi ♦ Hamupipőke ♦ Hófehér és Rózsapiros ♦ Borsószem királykisasszony
A Grimm fivérek meséi nyomán

 A csillaglány és a lenvirág (ausztrál tündérmese) ♦ Bodri a holdra megy (angol mese) ♦ A fiú, aki elment az Északi szélhez (George Webbe Dasent mesegyűjteménye nyomán) ♦ Kaatje kincse (holland mese)

 Varázsló és boszorkányok, óriások és dzsinnek: Jancsi és Juliska ♦ Amal és a Dzsinn (perzsa tündérmese) ♦ Hófehérke és a hét törpe (A Grimm fivérek meséi nyomán) A répákat számláló óriás (német tündérmese)

Rongylábmanó ♦ A suszter manói (Grimm fivérek meséi nyomán) ♦ A három kívánság (angol népmese) Az oroszlán és a kisegér (Ezópus fabulája nyomán) ♦ A Hó-leány és a Tű-fiú (német mese)

A hét holló (lengyel tündérmese) ♦ A tizenkét ablak  (Walter de la Mare meséje)  Csipkerózsika  (Charles Perrault meséje nyomán)   Incike-pincike (angol népmese)

 

 

Az oroszlán és a kisegér (Ezópus fabulája nyomán) ♦ Miért nincs a Manx macskának farka? (Man szigeti legenda) ♦ A három kismalac (angol népmese) ♦ Miért hord mellényt a vörösbegy? (inuit mese) ♦ Androklész és az oroszlán (Phaedrus fabulája nyomán) 

A varázslóinas (német mese) ♦ Aranyhaj és a három medve (Anrew Lang meséje nyomán) ♦ Péter és a farkas (Szegej Prokofjev librettója nyomán) ♦ Dick Whittington (angol legenda) ♦ A kincset érőkályha (osztrák mese)

A rút kiskacsa (Hans Christian Andersen meséje nyomán) ♦ A három szilaj kecskegida (európai mese) ♦  A mohó kutya (angol mese) ♦ A macska meg az egér (a Grimm fivérek meséje nyomán) ♦ A csodálatos pudingos fazék  (Svéd népmese) 

Kapcsolódó cikkünk:

 Hallgassátok meg Oli bácsi anyák napi verscsokrát is :)

 

  

Információ: Balázs Olivér és Oláh Sándor, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  

Az újra nyitással kapcsolatban, kérjük, hogy folyamatosan figyeljék honlapunkat és hivatalos Facebook oldalunkat». Megértésüket köszönjük! ♦ Keresse további virtuális kulturális ajánlókat »

Intézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető:  az M4-es metróval, 7103107114213214-es autóbusszal, Bikás park megállónál kell leszállni. 
Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.
 

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: BMK Facebook oldal
Pillantson rá Ön is elkapott pillanatképeinkre: BMK az Instán
Kövesse szösszeneteinket a Twitteren!
Látogasson el Youtube oldalunkra is: BMK Youtube csatorna
Lapozzon bele kiadványainkba: a BMK kiadványai az Issuun.

Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj 2012

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760