Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

XXXII. Vizuális Művészeti Hónap 2016A Vizuális Művészeti Hónap a fővárosban élő amatőr alkotók éves seregszemléje. A fényképezéssel, festészettel, grafikával foglalkozó művészek pályázat keretében mérettethetik meg tevékenységüket, és nyerhetik el a lehetőséget csoportos vagy egyéni kiállításon való bemutatkozásra. Kövesd az eseményeket a Facebookon isNevezési lapok itt! (A letöltésért kattintson a hivatkozásra.)

A részvétel feltételei: pályázhat minden olyan alkotó, aki vállalja a nyilvános megmérettetést, elmúlt 16 éves, nem végzett képző-, fotó- és iparművészeti főiskolát, egyetemet és jelenleg sem hallgatója ezen intézményeknek, illetve nem hivatásszerűen foglalkozik alkotóművészeti tevékenységgel. Feltétel továbbá, hogy a benyújtandó alkotások az elmúlt két évben készültek, a Vizuális Művészeti Hónap pályázatain még nem szerepeltek, s nem vettek részt a BMK Galéria kiállításain.

A PÁLYÁZATNAK TÉMAMEGKÖTÉSE NINCS!

A nevezés módja: a pályázók kötetlen témában legfeljebb három (egyenként maximum 1 m2 méretű) alkotással nevezhetnek. A sorozatok egy műnek számítanak, amelyet a zsűri megbonthat.

A grafikapályázatra beadandó művek lehetnek: TUS, SZÉN- VAGY CERUZARAJZ, TUS-PÁCRAJZ, MONOTÍPIA, SOKSZOROSÍTOTT GRAFIKAI ELJÁRÁSOK (RÉZKARC, LINÓMETSZET, PAPÍRMETSZET).

Az alkotásokat kiállításra alkalmas állapotban kérjük leadni (hátán fogazott akasztóval ellátva).

A tűzzománc-pályázatra beadható művek lehetnek a TŰZZOMÁNCTECHNIKÁVAL KÉSZÜLT KÉPEK, vagyis ékszerek, dísztárgyak nem pályázhatnak.

A pályaműveket személyesen kell behozni a Budapesti Művelődési Központba (Budapest XI., Etele út 55/A): 2016. december 19-én 14.00 és 19.00 óra között.
A kiállítás tervezett időpontja: 2017. január 3–24.

Elbírálás: a zsűrizés nem nyilvános, de a döntést követő órákban alkalmat biztosítunk a zsűri tagjaival történő csoportos konzultációra. A zsűrizés időpontjáról és a művek visszaadásáról azok átvételekor adunk tájékoztatást.

Nevezési díj (KATEGÓRIÁNKÁNT, de a beadott alkotások számától függetlenül): 2000 Ft.
A nevezési díjat fizethetik átutalással vagy csekken. A megjegyzés rovatba mindkét esetben, kérjük feltüntetni: VMH grafikapályázat – VMH tűzzománc-pályázat. AZ ÁTUTALÁSRÓL SZÓLÓ IGAZOLÁST VAGY A BEFIZETÉST IGAZOLÓ CSEKKET A MŰVEK LEADÁSAKOR KÉRJÜK BEMUTATNI!
Csekk a BMK Média- és információs osztályán szerezhető be, hétköznap 8.00–17.00 óráig.
Számlaszám: 11784009-15490768
Kedvezményezett neve: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (a BMK pénzügyi lebonyolítója)

Információ:

  • Máhr Dániel  371-2770  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ,
  • Vadócz Zsuzsa 30/251-8707 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Etele út 55/a.
GPS koordináták:
N47.464206, E19.03141

Intézményünk tömegközlekedéssel
megközelíthető:  az M4-es metróval, 7, 103, 107, 114, 213, 214-es autóbusszal, Bikás park megállónál kell leszállni.
Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.

Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj 2012

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760