Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

A Budapesti Művelődési Központ óvodás és általános iskolás diákcsoportok számára összeállított szolgáltatás-kínálatát ajánlja az érdeklődő óvodapedagógusok, pedagógusok, intézményvezetők és kulturális szakemberek figyelmébe. környezettudatosabb életmódot, a természetes és újrahasznosítható anyagokkal végzett kézművesfoglalkozásokat, a felelős állattartást, a képzőművészetek iránti nyitottság népszerűsítését szolgáló szolgáltatástípusokból áll össze; amelyek mindegyike hatékonyan képes támogatni, kiegészíteni az iskolai nevelőmunkát. 
A Budapesti Művelődési Központ középiskolák számára Ifjúsági Közösségi Szolgálat befogadó intézmény »

Iskolai környezeti fesztiválokon történő részvétellel, természetismereti órák és szabadidős programok formájában kínálunk alkalmi vagy rendszeres ismeretterjesztő foglalkozásokat, melyek az aktív részvételen alapulnak.

Minisztériumi okleveles programunk VISSZANÉZHETŐ: Európai Hulladékcsökkentési Hét programsorozat a BMK-ban

VISSZANÉZHETŐ: Európai Hulladékcsökkentési Hét programsorozat a BMK-banA Budapesti Művelődési Központ csatlakozott az „Európai Hulladékcsökkentési Hét” című programsorozathoz. „Az a hulladék a legjobb, ami nem is keletkezik” jegyében ismeretterjesztő játékok és recycling art workshopok keretében hívtuk fel a figyelmet a hulladékkeletkezés megelőzésére és az újrahasznosítás fontosságára. Válogasd, javítsd, újrahasznosítsd! online kézműves foglalkozássorozatunk Környezettudatos KisOkos játék 1. és 2. rész VISSZANÉZHETŐK a BMK youtube csatornáján »  #europaihulladekcsokkentesihet #3rs

Zöld Ház programok

A foglalkozások célja: annak tudatosítása, hogy mi is részei vagyunk környezetünknek, s képesek vagyunk befolyásolni azt jó és rossz irányba egyaránt. Ehhez szükséges ismeretátadás zajlik a foglalkozásokon, valamint a mindennapokban is alkalmazható, környezettudatos jó gyakorlatok bemutatása. Célunk a környezeti problémák iránti érzékenyítés, helyi természeti környezetünk megismerése, a megóvás lehetőségeinek bemutatása, életvitelünk, szokásaink alakítása (takarékosabb, egészségesebb, a természeti javakat megbecsülő életmódra ösztönzés). A tudásátadás saját élményen, gyakorlati cselekedtetésen és tréningfeladatokon keresztül történik.

A témanapok célja: a mindennapokban, nagyvárosi, társasházi környezetben, a családban, a háztartásokban is alkalmazható környezettudatos lépések, ötletek, gyakorlatok átadása.

Kapcsolódó módszertani anyagunk

Zöld Tömb módszertani kiadványA KMOP-3.3.4/A kódszámú, a fenntartható életmódot és az ehhez kapcsolódó viselkedésmintákat ösztönző kampányok lebonyolítására kiírt pályázat keretében a BMK megvalósította „Zöld Tömb – élhetőbb panel kampányt. Ennek módszertani ismertetőanyagát innen töltheti le. Az összefoglaló több mint száz oldalon keresztül vezeti végig az érdeklődőt az ifjúsági élettér-zöldítő, életmód-formáló éves kampány lebonyolítási munkálatain; hangsúlyt helyezve a program felépítésére, tartalmi ívére, tervezési, szervezési fázisaira, az alkalmazott környezeti nevelési módszerekre, a kampány eredményeire, illetve a program során kifejlesztett kommunikációs és oktatási segédanyagok ismertetésére is. Kiadványunkat kiemelten ajánljuk a közművelődési szakemberek, kulturális szervezők, környezeti nevelők és a pedagógusok figyelmébe; s bízunk abban, hogy a leírtak ötleteket adnak, ráirányítják a figyelmet a környezet- és életmód kultúra kiaknázható tudásterületeire, és segítő kiindulópontot jelentenek hasonló jellegű, s hasonló célú programok tervezéséhez, megvalósításához is. Szívesen fogadjuk az anyaghoz, a témához, a kampánytartalomhoz kapcsolódó szakmai meglátásokat, s nyitottak vagyunk az együttműködésben gondolkodó partneri megkeresésekre is. Forgassák haszonnal az összeállított anyagot!

A ZöldTömb filmtár a BMK YouTube csatornáján visszanézhető (interjúk, témanapok, partner iskolák programjai)

Mancsocska ünnepváró kézművesfoglalkozások a BMK-ban

Mancsocska kézműves foglalkozások a BMK-ban – Folytatjuk! A kézműves foglalkozásokon az óvodás- és kisiskoláskorúak (5–12 éveseknek) kézügyességét, kreativitását és motorikus képességeit fejlesztjük. A hagyományos kézműves és újabb kreatív technikákkal megannyi lehetőséget biztosítunk arra, hogy a gyerekek élvezzék a kézműveskedést és megismerkedjenek az anyagok hagyományos és újszerű felhasználásával, valamint átéljék a kreatív egyéni és közösségi alkotás élményét és örömét!
Óvodai csoportok, iskolai osztályok jelentkezését is szeretettel várjuk!
Időpontok a BMK-ban:
szombati napokon 10.00 órától 12.00 óráig. Jegyár: 500 Ft/fő/foglalkozás(mely az anyagköltséget is tartalmazza).

A jeles napok foglalkozásain ingyenes a részvétel.  Jeles napi foglalkozásainkat előzetes megbeszélés alapján oktatási intézményben is megtartjuk (alapanyag biztosítással).

Információ és jelentkezés: Hemmert Anita,  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és Panyi Alexandra,  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , 0613712720,
0613712760,  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .

Kövesse online foglalkozásainkat is!

 Színes séta – „Nyisd tágra a szemed!” a BMK múzeumpedagógiai foglalkozásai

Online színes séta plakát

Színes séta – nyisd tágra a szemed!A múzeumpedagógia módszere fejleszti a forma-, és színérzéket, a kreativitást, hozzásegít a művészet világának és összefüggéseinek mélyebb megértéséhez a tanulók korához és tudásszintjéhez igazodva. Örömtelivé teszi a csapatban való gondolkodást és alkotást. A foglalkozások során a hozzánk ellátogató diákok és kísérő tanáraik az iskola falai közül kicsit kilépve, a BMK Galéria terében közös gondolatébresztő beszélgetésekkel, és kreatív, játékos módszerekkel kerülnek közelebb egy-egy alkotó stílusához, értelmezéséhez. 

A foglalkozásokat ingyenesen biztosítjuk az iskoláknak!  A koronavírus-vészhelyzetben  online feladatlapokkal bővítettük kínálatunkat, melyek letölthetőek, és tematikái folyamatosan bővülnek!

Fotózás téma:  Darab Zsuzsa || Már megint ♦ Letöltés ♦ Kapcsolódó virtuális galéria »

Festészet téma:  35. VMH festészet–grafikapályázat díjazottainak kiállítása feladatlap ♦ Letöltés ♦ Kapcsolódó virtuális galéria »

  • A foglalkozások menete: ismerkedés és közös séta a kiállításon, játékos feladatok, majd ezt követően szabad alkotás.
  • Időtartam: kb. 60 perc
  • Csoportlétszám: 10–15 fő
  • Javasolt korosztály: 6–12 évesek
  • Helyszín: BMK Galéria - Budapesti Művelődési Központ (1119 Budapest, Etele út 55.)

Információ és jelentkezés:  Sarnyai Rita, 0613712770,  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .

BMK Szerénke Klub – Felelős állattartás

BMK Szerénke Klub – előadások a felelős állattartásról

A felelős állattartásról interaktív előadások szakemberek bevonásával és élő állatok bemutatásával óvodák és iskolák számára igényelhetők a Budapesti Művelődési Központtól (Bp. XI., Bikás park, Etele út 55/A.)

Információ és jelentkezés: Pongrácz Éva

telefon: +3613712787

e-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ha felkeltettük érdeklődését, kínálatunk kapcsán szeretettel várjuk megkeresését, kérdéseit, illetve szívesen fogadjuk egyedi igényeit, együttműködési javaslatait is!

Az egyes szakterületeket képviselő munkatársaink a további részletek kapcsán készséggel állnak személyesen, telefonon, e-mailben is rendelkezésükre.

A koronavírus-vészhelyzetre való tekintettel, az Országgyűlés döntése alapján, a Budapesti Művelődési Központ 2020. november 11-től újabb intézkedésig Látogatókat nem fogad. Személyes programtartásra nincs mód.

A kínálat változtatásának jogát fenntartjuk.

A Budapesti Művelődési Központ által szervezett számos programon a részvétel ingyenes. A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó-/videofelvétel készül, amelyet az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán közzé tehet. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Bikás park, Etele út 55/a.
GPS koordináták: N47.464206, E19.03141

Intézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető:  az M4-es metróval, 7103107114213214-es autóbusszal, Bikás park megállónál kell leszállni. 
Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: BMK Facebook oldal
Szeresse Ön is elkapott pillanatképeinket: BMK az Instán
Kövesse szösszeneteinket a Twitteren!
Látogasson el Youtube oldalunkra is: BMK Youtube csatorna
Lapozzon bele kiadványainkba: a BMK kiadványai az Issuun.

 

Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj 2012

 

 

 

 

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760