Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Lantos pályázatAz Esztrád Színház pályázatot hirdet Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából – A Lantos elnevezéssel -, Arany János epikai és lírai költészetből választott mű, művek népzenei vagy népzenei alapokról építkező könnyűzenei feldolgozására –műfaji kötöttség nélkül.
A pályázat célja Arany János sok oldalú költészetének bemutatása, az élő, magyar népzene és a pódium műfaj népszerűsítése.

 

A  versek,  balladák  belső  ritmikája,  egyenletes  lüktetése  lehetővé  teszi progresszív zenei feldolgozásukat  is.
Arany János bravúros nyelvi formáival, kivételes értelmező és érzelmi művészete által,  a megzenésítésekkel a magyar nyelv szépségére, gazdagságára szeretnénk a figyelmet újra rá irányítani.
Olyan pályaműveket várunk, amelyek egyrészt; követik az  autentikus  magyar  népzene  irányvonalait  ritmusképletében,  dallamában  és/vagy hangszerelésében. másrészt amelyek; a folklorisztikus  vonaltól  eltérő,  de  abból  kiinduló  progresszív élőzenei feldolgozásokra, improvizációkra épülnek.
Pályázók köre
Nevezhetnek  szólisták  és  zenekarok, amatőr  és  profi  előadók,  valamint  valamely  művészeti képzésben résztvevő hallgatók. Egy pályázó több pályaművet is beküldhet.
A pályázaton részt vehetnek magyarországi és határon túli zenészek, előadók.
A  választott  műveket olyan  változatban  kell  megformálni,  ami  nem csorbítja annak   tartalmi jelentését, a produkciókban törekedni kell a legkevesebb változtatásra. Az kész pályaműveket oly’ módon kell előadni, hogy a szövegérthetőség maximálisan érvényesüljön.
Jelentkezési feltétel: élőzenei produkciók
Jelentkezési határidő
2017. március 06.
A pályázat díjazása
1. díj Bemutatkozó videó anyag elkészítése, médiában való bemutatása,valamint egy 5 állomásos amerikai turnén való részvétel 2017-ben.
2. díj A bicentenárium évében az Esztrád Színház a legígéretesebb feldolgozásokból egy/vagy több koncertet szervez, mely alkalommal a fellépőknek honoráriumot biztosít.
A pályázati jelentkezéshez szükséges dokumentumok
1. Kitöltött pályázati adatlap. A pályázati adatlap letölthető a www.esztradszinhaz.hu honlapról a pályázatok menüpont alatt
2. Önéletrajz/ Zenekari tagok bemutatása
3. Szakmai beszámoló
4. A feldolgozott mű szövege, bemutatása
Az  elkészült  népzenei  feldolgozásokhoz  mellékeltben  várjuk  az  adott  népzenei  alapanyagról  a következő információkat: dallam, ritmus: fő tájegység behatárolása, gyűjtés helye, az  adott  dallam műfaja,  annak  előfordulása  a  néphagyományban,  gyűjtő  vagy  adatközlő  neve,  gyűjtés  ideje.
Hangszerelés: az használt hangszereknek bemutatása, helyi jellegzetességeknek feltüntetése.
A pályázat benyújtása
- A művek Esztrád Színház címére (Budapest, 1095 Lechner Ödön fasor 1.) postai úton. A borítékon fel kell tüntetni: Arany János Bicentenáriumi pályázat - „ A lantos”
-elektronikus úton csatolt fájlként az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.
A pályázat anyagának élőzenei bemutatása
2017. április 1.
A helyszínről és az időpontról a jelentkezők e-mailen kapnak értesítést.
A pályázatot az Esztrád Színház bírálja el.
Az elbírálás határideje
A pályázók a döntésről a bírálattól számított 15 munkanapon belül írásban kapnak értesítést az Esztrád Színház részéről.
A nyertesek névsorát az Esztrád Színház megjelenteti a honlapján. A döntés ellen  jogorvoslatnak helye nincs.
Budapest, 2017. 01. 06.

Pályázati adatlap

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Mentés

Mentés

Mentés

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760