Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Május éjszakán ♦ Modern Art Orchestra koncertA Modern Art Orchestra műfaji határokon átívelő repertoárjával tizennégy éve ad maradandó élményt a klasszikus-, jazz- és a népzene iránt érdeklődőknek. A Zsidó Művészeti Napokon három énekesnő csatlakozik a Fekete-Kovács Kornél által vezetett, 18 férfi előadó alkotta csapathoz. Tompos Kátya, Pataki Szilvia és Pocsai Kriszta három stílusban, három nyelven adja elő, a kifejezetten az alkalomra összeállított repertoárt.
Időpont:2020. május 26. ♦ kedd ♦ 19:00 óra
Helyszín:MOMkult (1124 Budapest, Csörsz u. 18.) Színházterem

A Modern Art Orchestra nemrég mutatta be az Ópiumkeringő című jazz-story estjét, melyben Karády Katalin elevenedik meg Pataki Szilvia és a MAO előadásában. Karády tizenhárom híres dala hangzik el Subicz Gábor átdolgozásában. A darabot Lengyel Ferenc írta és rendezte, témája a háborús üldöztetések, a túlélés, a menekülés, és a kétségek.

Pocsai Kriszta a jazz műfaj egyik legkiemelkedőbb énekesnője, számtalan hazai formációban felbukkan. Otthonosan mozog a jazz muzsika szinte minden területén, legyen az soul, jazz-rock, vagy hagyományos jazz. A Modern Art Orchestra koncertjein rendszeresen szerepel a kiváló jazzénekesnő. Fantasztikus saját hangvételében kelti életre a jazztörténet olyan nagyságait, mint Ella Fitzgerald, Nancy Wilson vagy Shirley Horn.

Tompos Kátya színházi alakításai mellett énekesnőként is sikereket ér el, saját lemezei és dalai nagyon népszerűek. A művésznő először lép színpadra a Modern Art Orchestrával.

Május 26-a, a legendás jazztrombitás, Miles Davis születésnapja. A koncert programjában Gershwin: Porgy és Bess című operájának Davis-Gil Evans féle adaptációjával emlékezik a kiváló amerikai művészre Fekete-Kovács Kornél és Modern Art Orchestra.

Forrás: momkult.hu

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760