Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

e-társadalmi befogadás: légy a részese!

2007. december 2-3-án Lisszabonban megrendezendő európai miniszterek találkozóján jelentik be, hogy megkezdődik az Európai Unió „e-Inclusion, be part of it!” (magyarul: e-társadalmi befogadás: légy a részese) kampánya, ami arra ösztönzi a kormányokat, szervezeteket, hogy tegyenek végre azért, hogy a hátrányos helyzetűek is hozzáférjenek az internet előnyeihez. 2006 óta immár három olyan hivatalos dokumentum jelent meg az Unióban, ami arra serkentette volna a kormányokat, hogy segítsék az emberek számítógépes ismereteinek növelését, legyen elérhető az internet az idősek, betegek, fogyatékkal élők, nők, kismamák, kisebbségi sorban és vidéken élők számára is. Az egyre ingerültebb hangvételű EU-dokumentumok láttatják, hogy nem csak Magyarország adós az ún. „elektronikus társadalmi befogadás” kezelésével. Itthon a lakosság többségének fogalma nincs arról, hogy az internet milyen mértékben könnyítené meg az életét, munkáját. Ezen a helyzeten változtatna 2010-ig az Unió, felére csökkentve a „digitális írástudatlanok” számát.

Az Informatikai Érdekegyeztető Fórum (Inforum) egyéb civil szervezetekkel és cégekkel közösen 2007. november 27-én meghirdeti csatlakozását ehhez az Uniós kezdeményezéshez, elindítva az „e-Befogadás 2008, Magyarország” mozgalmat, amihez további csatlakozókat, intézményeket, szervezeteket vár.

download

Letöltés >>> 

Kapcsolatfelvétel: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. főtitkár, Inforum

Forrás: eInclusion.hu

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760