Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Lehel László-díjA Lehel László-díj alapítói felhívással fordulnak szakmabeliekhez és kívülállókhoz, hogy tegyenek javaslatot az általuk alapított LEHEL LÁSZLÓ-DÍJ 2020. évi odaítélésére.
A felterjesztés elküldésének határideje: 2020. március 31.

A díjat az a népművelő, közművelődési szakember kaphatja meg, aki az ifjúság igényes művelődési és szórakozási lehetőségeinek megteremtésében hosszabb időn keresztül végzett munkájával kimagasló eredményt ért el; vagy, aki a pályakezdő- vagy perifériára szorult kollégák számára lehetőséget adott, hogy kibontakozhassanak; illetve, aki a közművelődési szakma közösségéért, szakmai összefogásáért sikeresen tevékenykedett. A díj életmű elismeréseként is adható.

A díjat az Alapítók által felkért 5 tagú Bizottság ítéli oda minősített többségű szavazással. Az Alapítók évente csak egy díjat adományoznak.

A díjat minden év szeptember 27-én, Lehel László születésnapján a kitüntetett munkahelyén adja át a Kezdeményezők megbízottja a jelenlévő Kezdeményezők nevében. A díjátadási ceremónia nyilvános.

A díj maga, művész által tervezett érem, amelyen Lehel László arcképe van dombormű formában. Jelképezi az együttérzést, a kreativitást, az igényességet, a szeretetet, a segítőkészséget, a szolidaritást. Hátoldalába bele van vésve a díjazott neve és a kitüntetés éve. A díj mellé oklevél is jár, melyen a díjazott méltatása szerepel.

A felterjesztést írásban kell megtenni. (Kéretik papíros alapú és elektronikus formában is!) Ennek tartalmaznia kell a javasolt szakember adatait (név, lakáscím, telefonszám), szakmai pályaívét röviden, valamint a javaslat indoklását; továbbá a felterjesztő adatait is (ld. melléklet: Felterjesztési javaslat). A felterjesztő vállalja, hogy – amennyiben jelöltje nyeri el a díjat – megrendezi a díjátadási ünnepséget 2020. szeptember 27-én.

A felterjesztés elküldésének határideje: 2020. március 31.
Levelezési cím: Romhányi András | 1192 Budapest, XIX. Baross utca 48.
E-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Lehel László, népművelő 1974 óta dolgozott kulturális területen. A Petőfi Csarnok Ifjúsági Szabadidő Központ intézményének felépítője, szellemiségének megálmodója és megvalósítója. Szakmai munkásságára a nyitottság, a kreativitás, a színvonalas szakmai munka iránti elkötelezettség, az emberség és a kollegák segítése volt jellemző. Megkülönböztetett felelősséget érzett a felnövekvő generációk iránt. Magas színvonalú szakmai tevékenységét a közművelődési szakmában mindenki elismerte. Munkásságáért elnyerte - többek között - a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést. Ragyogó pályaívét 2003-ban bekövetkezett halála törte ketté.

FELTERJESZTÉSI JAVASLAT
a Lehel László-díj odaítélésére
A jelölt neve:
Telefonszámai:
Munkahelye:
A jelölt beosztása:
Munkahelyének címe:
Munkahelyi vezetőjének neve:
Munkahelyi vezetőjének telefonszámai:
A felterjesztő neve:
Munkahelye:
Beosztása:
Villámposta (E-mail)-címe:
Telefonszámai:

A jelölt méltatása*

A felterjesztés elküldésének határideje: 2020. március 31.
Cím: Romhányi András, 1192 Budapest XIX., Baross utca 48.
E-amail Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
A felterjesztést kéretik elküldeni papíros alapú és elektronikus formában is!

* A túloldalon folytatható

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760