Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

„A vidámság sosem ART!” – pályázati felhívásUnalmas a bezártság? Szürkék és bizonytalanok a hétköznapok? A vidámság sosem ART – alkosd újra bármelyik műremeket élőfestményként! Online fotópályázatot hirdettünk korhatár nélkül MINDENKI számára.
Az eredményhirdetésre 
2020. június  8-án került sor.
Köszönjük az alkotásokat, gratulálunk a nyerteseknek!

Lezárult 2020. május 31-én a "Vidámság sosem ART!" online fotópályázatunk. A pályázat célja volt, hogy felelevenítsük és meglékezzünk Munkácsy Mihály halálának 120., Szinyei Merse Pál halálának 100. valamint Vaszary János tavalyi halálának 80. évfordulóját. Feladatként tűztük ki a festők alkotásainak "élőfestményként" való újraalkotását. Köszönjük szépen a beérkező értékes pályaműveket és ezúton is Gratulálunk a nyerteseknek! A további beérkezett alkotásokat Instagram oldalunkon találják! 

 Elért helyezés:  Alkotó neve:  Alkotás címe: Alkotás:  Oklevél:
 I. helyezett  Páncsics Edina  Munkácsy Mihály: Délután a parkban Páncsics Edina alkotása  Páncsics Edina oklevele
 II. helyezett  Váradi Judit  Munkácsy Mihály: Rőzsehordó nő Váradti Judit alkotása  Váradi Judit oklevele
 III. helyezett  Kiss Szabina  Szinyei Merse Pál: Léghajó Kiss Szabina alkotása  Kiss Szabina oklevele

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

Szinyei Merse Pál: A magyar plein air festészet megteremtője, a modern magyar piktúra első nagy képviselője a nyugat-európai kortársakkal egy időben fedezte fel a szabad levegő, a napfény festői ábrázolásának problémáját s teremtette meg gazdag színvilágú, realista táj- és portréművészetét. Bővebben » Művei megtekinthetők a Magyar Nemzeti Galéria #nemost virtuális kiállítás keretében »

Munkácsy Mihály: Munkácsy a 19. sz. egyik legnagyobb arcképfestője volt (Muffos arckép, 1874; Liszt, 1886; Haynald, 1887; mind a Magyar Nemzeti Galériában). Utolsó nagy műve a bécsi művészettörténeti múzeum mennyezetképe (1890). Ecce Homo (1896, Déri Múzeum, Debrecen). Levelezését és emlékezéseit Emlékeim (Budapest, 1921. és 1951) és Munkácsy Mihály válogatott levelei (szerk. Farkas Zoltán, Budapest, 1952) címmel adták ki. Bővebben»  Művei a Magyar Nemzeti Galéria–Szépművészeti Múzeum Digitális Múzeum programja bemutatóján a  Változatok a realizmusra – Munkácsytól Mednyánszkyig című kiállításon a virtuális kiállítótérben járhatók körbe..

Vaszary János: Stílusát a spontán vázlatos festés jellemezte. Birskörték (1918) és Ébredés (1921) c. képei mutatják friss festői temperamentumát. 1926-ban a Tihanyi Biológiai Intézet részére faliképeket készített. E korszakának fő műve a Parkban (1928) c. képe. 1930-tól stílusa még oldottabbá, vázlatosabbá vált. Főleg Raoul Dufy és Van Dongen művészetének tanulmányozása érződik munkásságán. Ez idő tájt már igen nagy hatással volt a fiatalokra, a Képzőművészek Új Társasága (KUT) egyik vezető mestere, majd a Új Művészek Egyesülete (UME) alapítója lett. Több művészeti díj birtokosa volt, így 1898-ban társulati díjat, 1902-ben pedig állami kis aranyérmet, 1929-ben Genovában aranyérmet nyert. Művészeti elveit több cikkben is összefoglalta. Bővebben» Műveit itt tekinthetik meg »

Értékelési szempontok:
A pályázat kiértékelésénél figyelembe vesszük az alábbi szempontokat:

 • valósághűség
 • szereplők
 • arckifejezés
 • karakterek
 • tárgyak
 • öltözék
 • környezet
 • színek
 • humor! :)

Fontos tudnivalók a kép beküldésével kapcsolatban:
Lőj egy fotót az elkészült élőképről, és küldd el a következő e-mail-címre: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 • Az elkészült alkotásokat digitalizált (fotó) formátumban .jpg, .jpeg, .png, .tiff formátumban várjuk a megadott e-mail címre (maximum 3 MB méretben).
 • Az e-mail címben várjuk az eredeti festmények címét (ami alapján készült az élőkép), az alkotó nevét, életkorát és elérhetőségét.

Díjazás:
Az alkotásokat a BMK munkatársai közösen bírálják el két kategóriában: felnőtt, ebben az első hármat díjazzuk, és gyermek a gyermek kategóriában (12 év alatti), különdíjat is adunk. 

A nyereményeket az évad újraindulásakor lehet igénybe venni, előzetes egyeztetés alapján. A nyeremények igénybevételének időpontjai szabadon választhatóak!

Eredményhirdetés: 2020. június 8. 18.00 óra.
A résztvevőket elsősorban e-mailben értesítjük a pályázat eredményéről. Majd közzétesszük Facebook, Twitter és Instagram oldalainkon. A díjazottakat oklevélben részesítjük, ezeket digitális úton küldjük el. A későbbiekben (az intézmény újranyitását követően nyitvatartási időben) igény szerint személyesen is átvehetők.

Az ötlet és inspirálódás:
Az eredeti ötletet az Instagram közösségi média platformján indult el, kihívásként „between art and quarantine” címmel. Inspirálódáshoz a következő honlapot ajánljuk: Museum News

 Információ: Sarnyai Rita és Panyi Alexandra,  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 „A vidámság sosem ART!” – pályázati felhívás

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

A Budapesti Művelődési Központ által szervezett számos programon a részvétel ingyenes. A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó-/videofelvétel készül, amelyet az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán közzé tehet. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Etele út 55/a.
GPS koordináták: 
N47.464206, E19.03141

Intézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető:  az M4-es metróval (akadálymentes), az 1-es villamossal, a 7103107114213214-es autóbusszal, Bikás park (előzőleg Kelenföld városközpont) megállónál kell leszállni. Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: BMK Facebook oldal
Szeresse Ön is elkapott pillanatképeinket: BMK az Instán
Kövesse szösszeneteinket a Twitteren!
Látogasson el Youtube oldalunkra is: BMK Youtube csatorna
Lapozzon bele kiadványainkba: a BMK kiadványai az Issuun.

Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj 2012

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760