Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Életbe lépett a harmadfokú hőségriadóHétfő nulla órától csütörtök éjfélig a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelte el az országos tisztifőorvos. Harmadfokú hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább 3 egymást követő napon meghaladja a 27 fokot. Kánikula lesz a következő napokban, a délutáni csúcshőmérséklet sokfelé eléri, meghaladja a 35 fokot és az éjszakák is egyre kevésbé hoznak felfrissülést.

Bővebben...

Két új ideiglenes kollégium alakultAz előzetes bejelentéseknek megfelelően 2021. július 7-én megalakult az NKA Petőfi 200 és a Magyar Géniusz Program Ideiglenes Kollégiuma. A két újonnan alakult kollégium összesen 9 milliárd forint keretösszeggel gazdálkodik.

Bővebben...

Fotó: EMMI2022. május 19-jétől dr. Fülöp Péter a Kulturális és Innovációs Minisztérium művészeti, közművelődési és közgyűjteményi ügyekért felelős helyettes államtitkára.

Bővebben...

Előadó-művészeti szervezetek többlettámogatása A modell célja, hogy a magyar előadó-művészeti szféra számára megteremtse a független, sokszínű, minőségi és pozitív alkotói körülményeket. A rendszer feladatának tekinti, hogy figyelembe vegye a gyermekek és fiatalok kulturális kincsekhez történő hozzájuttatásért, a kultúra iránt egyelőre kevésbé vagy egyáltalán nem érdeklődők figyelme felkeltéséért és a kisebbségi létben élőkre különösen érzékeny előadó-művészeti alkotómunka támogatását.

Bővebben...

a kultúráért és innovációért felelős miniszterAz elődök hagyatékára építkezve a jövő minisztériuma lesz a kulturális és innovációs tárca – mondta a kultúráért és innovációért felelős miniszterjelölt szerdán, az Országgyűlés Népjóléti bizottsága ülésén; a miniszterjelölt kinevezését a bizottság támogatta.

Bővebben...

Módosul a felnőttképzési törvény2020. szeptember 1-jétől megváltozott a 2020. január 1-jén módosult 2013. évi LXXVII. felnőttképzési törvény. Minden, ami „szervezett célirányos kompetenciakialakításra és kompetencia-fejlesztésre irányuló, szervezetten megvalósuló oktatás és képzés”, már bejelentés köteles.

Bővebben...

Hogyan ítélik meg Újbuda kulturális-közösségi életét?Kedves Újbudaiak! Fontos kéréssel fordulunk Önökhöz. Osszák meg véleményüket velünk: hogyan ítélik meg Újbuda kulturális–közösségi életét, s ami még ennél is fontosabb: a jövőben milyennek szeretnék látni azt? A Budapesti Művelődési Központ is csatlakozott a közös felméréshez.
Kérjük, szánjanak 5 percet a kultúrafogyasztási szokásokat és igényeket felmérő kérdőívre!
https://docs.google.com/forms/d/1ovVylEYVTX6-fZVV-H_RMbuqrXvhvygn9xY_JUrOb-4/edit
A kitöltést előre is köszönjük!

Bővebben...

Császi Ádám a BerlinalenA Nemzeti Filmintézet elsődleges célja a koronavírus miatt kialakult helyzetben a filmipar szereplőit érintő veszteségek mérséklése és a támogatási tevékenysége révén folyamatos munkalehetőség biztosítása a magyar mozgóképszakmának. Az NFI tevékenysége továbbra is zökkenőmentes, a pályáztatás folyamatos. A Filmszakmai Döntőbizottság legutóbbi ülésén hét pályázat támogatásáról döntött, a megítélt támogatások több száz filmes szakembernek adnak megbízást a következő időszakra.

Bővebben...

Gondolatformáló képzés II. kerületi művészeti szereplőknekKedves Látogató!
Szeretnénk a figyelmedbe ajánlani egy nyári üdítő képzést a II. kerületben, a kerületieknek, a kerületért.
Hallottál már az Art is Businessről?
Az Art is Business olyan stratégiai gondolkodást támogató kezdeményezés, amely a vállalati és kulturális szféra összekapcsolódását segíti megegyező értékek, de eltérő érdekek mentén.
Az iniciatíva azzal a céllal jött létre, hogy rávilágítson arra, miért és milyen módon érdemes együttműködésben gondolkodniuk a művészeti élet és a forprofit szegmens szereplőinek.

Bővebben...

NKA regisztráció újításFelhívjuk pályázóink figyelmét, hogy azon államháztartáson kívüli szervezeteknek (gazdasági társaság, egyéni cég, szövetkezet, egyesülés, egyéb gazdálkodó szervezet, civil szervezet, szakszervezet, köztestület, egyéb nonprofit szervezet, egyházi intézmény, határon túli szervezet), amelyek 2018. előtt regisztráltak (2017-ben, vagy azt megelőző években) legkésőbb a támogatási szerződés megkötéséig az Ávr. 75. § (3), (3a), valamint (5) bekezdésének értelmében meg kell újítaniuk a regisztrációjukat!

Bővebben...

Egy lépéssel közelebb – kulturális kutatás a V4 országaibanA Budapesti Művelődési Központ 2021-ben kutatást indított annak érdekében, hogy felmérje a közművelődési területen dolgozók általános „jól létét”, munkakörülményeit, pályaképét. A kutatásban 4 partner vett részt: a Budapesti Művelődési Központ, mint kutatásvezető, a krakkói Malopolski Instytut Kultury, a csehországi Sumperk városa, valamint a komárnoi RÉV  – Magyar Kultúra Háza. A kutatás 4 kiemelt területet érintett: A kulturális szakemberek képzési feltételei, pályaképe; Kulturális színterek fajtái, jellemzői; Látogatói attitűd; Piaci státusz. Célunk az volt, hogy megismerjük a közép-európai országokban dolgozó szakemberek pályaképét, valamint a visegrádi országok közösségi kulturális színtereit és lehetőségeit.

Bővebben...

Ingyenesen hívható zöldszámokon lehet tanácsot kérni a koronavírusrólIngyenesen hívható zöldszámokat hozott létre a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a koronavírussal kapcsolatos lakossági megkeresések gyors és szakszerű megválaszolására.
A 06-80-277-455-ös és a 06-80-277-456-os információs vonal a hét minden napján 24 órában elérhető, mobil- és vezetékes telefonról is tárcsázható. A vonalakon szakemberek adnak információt az új koronavírusról.

Bővebben...

� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760