Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Ebben az évben a korábbinál is szélesebb körből kerülhettek ki a díj jelöltjei, mert az elismerés több kategóriáját is kibővítették. A színház- és filmművészet kategóriája kiegészült a táncművészettel, a képzőművészet kategóriája az iparművészettel, a sajtó kategóriája pedig az ismeretterjesztéssel.

Bővebben...

Nyílik az első melegedő a rászorulóknakNovember 10-én nyílik meg Újbuda első melegedőpontja az Újbudai Szociális Szolgálat (USZOSZ) Keveháza utcai Idősek Klubjában. A rászorulók a +36/1/372-4566-os telefonszámon érdeklődhetnek a lehetőségről, az USZOSZ munkatársai pedig felmérik az igényeket, majd megmondják, melyik helyszín tart éppen nyitva, és hol van még hely.

Bővebben...

Megjelent a kormány 469/2022-es rendeleteMegjelent a kormány 469/2022-es rendelete, amely lehetővé teszi a kulturális intézmények nyitvatartásának módosítását, a veszélyhelyzet idejére eltörli azt a szabályt, hogy közművelődési intézmény működésének szüneteltetéséhez be kell szerezni a miniszter véleményét. Emellett tiltja munkaviszonyok egyoldalú munkáltatói megszüntetését a veszélyhelyzetre hivatkozva.

Bővebben...

A Jászkarajenői Petőfi Művelődési Ház és KönyvtárA rezsiválság a közművelődésnek is nagy pofont ad, de nincs mindenki kétségbeesve. Sorra zárnak be a fűtési szezonra a művelődési házak. Minél nagyobb a város, annál nagyobb rezsiszámlával kell megküzdeni az intézményeknek, és minél kisebb a település, annál valószínűbb, hogy az egyetlen művelődési lehetőség kerül veszélybe. A helyzet aggasztónak tűnik, intézményvezetők és szakértő segítségét kértük abban, hogy felderítsük, mennyire az.

Bővebben...

 Elismerő díjakat adott át Karácsony Gergely főpolgármester a Főváros NapjánA Főváros Napján, november 17-én díszpolgári címeket és további elismerő díjakat adott át Karácsony Gergely főpolgármester azoknak, akik a főváros életében jelentős, meghatározó szerepet töltenek be, kiemelkedő teljesítményükkel Magyarországnak, Budapestnek dicsőséget szereztek. Pro Urbe díjat kapott dr. Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója, Budapestért díjat vehetett át Horváth László, a Fonó Budai Zeneház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.
Gratulálunk a díjazottaknak.

Bővebben...

Mondd meg te! – indul a harmadik fővárosi közösségi költségvetésMondd meg te, hogy mire fordítson egymilliárd forintot a Fővárosi Önkormányzat! – indul a harmadik fővárosi közösségi költségvetés.  Egyre népszerűbb a budapestiek körében a főváros új társadalmi együttműködési programja, a minden évben egymilliárd forintos kerettel induló közösségi költségvetés. 2022-ben már közel 22 ezren szavaztak a lakosság által beadott fejlesztési ötletekre, miközben egyre nagyobb civil aktivitást és közösségi kampányokat láthattunk a szavazatokért folytatott versenyben. A tét valóban nagy, ugyanis a nyertes ötleteket a Fővárosi Önkormányzat megvalósítja.
A közösségi költségvetés minden évben az ötletgyűjtéssel kezdődik, ez zajlik most, 2022. december 31-ig

Bővebben...

Szép-kártya változásA szerdai kormányülésen turisztikai akciótervet fogadott el a kormány – erről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt a délutáni kormányinfón. 
Változnak a Szép-kártyára vonatkozó szabályok: eltörlik „a különböző füleit”, a vendéglátásra, szállásra vagy szabadidős tevékenységre nyújtott források mindegyike más-más területen is felhasználható.

Bővebben...

Budapest Főváros A Fővárosi Önkormányzat társadalmi egyeztetésre bocsátja a Fővárosi Önkormányzat és a fővárosi civil szervezetek együttműködésről szóló 12/2021. (III. 4.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: civil rendelet) módosításának tervezett normaszövegét. 

Bővebben...

Romaversitas AlapítványSzeptemberben elindult az új tanév a Romaversitas Alapítványnál is. Egyetemista diákjaik idén a Vezetőképző Programban vesznek részt, amely ezúttal legtöbbjüknél összekötődik egy gyakornoki időszakkal is.
Az elkövetkezendő hónapokban minden pénteken bemutatják a programban részt vevő diákjaikat!
Elsőként bemutatjuk Godó Irénta Budapesti Művelődési Központ gyakornokát.

Bővebben...

„Az „Eklektikától a brutalizmusig" című kiállítás a FUGA Budapesti Építészeti Központban 2022. október 16-ig volt látható. A nagy érdeklődésre tekintettel a Budapest Portálon is elérhetővé tették a kiállítás anyagát.

Bővebben...

Zöld Budapest: Térképen a mikromobilitási pontokA mikromobilitási pontokat – más néven Mobi-pontokat – azért hozta létre a Főváros, hogy a felhasználók rendezetten tudják felvenni és leadni a megosztott kerékpárokat és rollereket. A Mobi-pontok elemei: a tábla, a támasz és a zöld felfestés, amelyek közül legalább az egyik mindig jelen van.

Bővebben...

Kultúrházak éjjel-nappal pályázati döntésekKultúrházak éjjel-nappal pályázati döntései: a legutóbbi a 2022. szeptember 23. és 25. között megvalósított, és a Petőfi bicentenáriumhoz is kapcsolódott rendezvények  bemutatásával is lehetett pályázni. Az egyesület elnöksége az alábbi intézményeket díjazta.
Gratulálunk  a kollégáknak!

Bővebben...

Minifesztivállal készül több fővárosi mozi Budapest születésnapjáraLitkai Gergelyék poénjaitól a Fesztiválzenekarig lesz miből válogatni. Minifesztivállal készül Budapest születésnapjára öt fővárosi mozi, ahol stand-up est, impró színház, filmpremier és koncertek is várják az érdeklődőket november 18-án, pénteken – írja az MTI. Íme a programok:

Bővebben...

​​A Pro Cultura Urbis Közalapítvány 2022/4/3 (09.26) sz. kuratóriumi határozatával meghozta döntését a 2022-ben budapesti székhellyel rendelkező, játszóhelyet, próbatermet, infrastruktúrát fenntartó, független előadó-művészeti szervezetek működésének támogatásáról.
 A Kuratórium döntésének értelmében a pályázaton támogatást nyertek listája:

Bővebben...

A Budapesti Városdiplomáciai Akadémia hallgatóit fogadta a főpolgármester.A Budapesti Városdiplomáciai Akadémia hallgatóit fogadta a főpolgármester. Idén ősszel harmadik éve, hogy Budapest lehetőséget biztosít a városok iránt elkötelezett fiataloknak, hogy tudásukat fejlesszék és megismerkedjenek a városdiplomácia rejtelmeivel. Tavaly óta a Budapesti Művelődési Központ gondozásában felnőttképzésként működik az Akadémia.

Bővebben...

 Budapest Energiakrízis Intézkedési Terv A Budapest Energiakrízis Intézkedési​ Terv az alábbiakban olvasható. A közösségi közlekedési szolgáltatók intézkedési terve későbbi időpontban kerül feltöltésre. Budapest Energiakrízis Intézkedési Terv: 2022. október–2023. április. 2022 nyarán Budapest is szembesült az energia- és alapanyagárak drasztikus emelkedésével, ami sokként érte a lakosságot és a fővárosi fenntartású intézményeket, fővárosi tulajdonú gazdasági társaságokat is.
A Budapesti Művelődési Központ intézkedései.

Bővebben...

� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760