Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Friss HúsA Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál szakmai programjai között 2018-ban is megrendezik a rövidfilmtervek pitchfórumát, de kész filmekkel is lehet még jelentkezni.
A 2018-as pályázat határideje: 2018. február 19. éjfél

Bővebben...

parlament Kedden elfogadta az Országgyűlés az egyes kulturális és sport tárgyú törvények módosításáról szóló javaslatot, benne az 1997. évi CXL módosításait is.
A közművelődési tárgyú módosítások a végrehajtási rendelet társadalmi egyeztetéséről ismerősek lehetnek, ugyanis az ott tervezett egyes rendelkezéseket emelte a parlament törvényi szintre. Reméljük, hamarosan a végrehajtási rendelet is megjelenik.

Bővebben...

2018. Családok Éve A család az együttlétről is szól, amikor közös programokon vesz részt a család minden tagja – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára Budapesten, a Városligeti Műjégpályán, a Családok Éve programsorozat nyitórendezvényén.
Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

Bővebben...

Budapestért díj az Aranytíznek és a Széphárom Közösségi TérnekBudapest egyesítésének 144. évfordulója alkalmából átadták a fővárosi elismerő címeket. Tarlós István a főváros egyesítésének 144 évfordulója alkalmából tartott rendezvényen úgy fogalmazott, Budapest a magyar nemzet politikai, kulturális, kereskedelmi, ipari és közlekedési központja, ezáltal "behelyettesíthetetlen szíve" is. Budapestért díjat kapott Harsányi Erika, az Óbudai Társaskör igazgatója és az Aranytíz Kultúrház és Széphárom közösségi Tér. Gratulálunk a díjazottaknak.

Bővebben...

Törvénymódosítás és szakmai fórumsorozatA muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény módosításához kapcsolódóan az NMI Művelődési Intézet együttműködésben az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kulturális Államtitkárságával 2017. november 9. és december 12. között megyei közművelődési szakmai napokat szervezett az ország 19 helyszínén.

Bővebben...

Fotó: Balogh Zoltán/MTILázár Ervin tiszteletére avattak szobrot a Ferencvárosi Mesenap keretében szombaton; a Négyszögletű Kerekerdő Mesélője című, a IX. kerületi Kerekerdő parkban elhelyezett szoborral az író munkássága előtt tisztelegnek.

Bővebben...

KözösségszervezésElindult a felsőoktatási felvételi jelentkezés a Felvi.hu oldalon a 2018. szeptemberben induló képzésekre. Az ország 9 felsőoktatási intézménye 12 képzési helyen várja a közösségszervezés alapszakra jelentkezőket nappali és levelező tagozaton.

Bővebben...

Fotó: Bartos Gyula/EMMIÜnnepélyes keretek között lerakták a Kárpát-medence múltbéli élővilágát bemutató Pannon Park alapkövét kedden Budapesten. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere elmondta: családbarát környezetet, egyedülálló élményt és 21. századi kikapcsolódást nyújtó közösségi tér épül a Fővárosi Állat- és Növénykert területén.

Bővebben...

Megjelent a Kulturális Szemle 2017. évi 2. számaA Kulturális Szemle 2017. évi 2. száma, a korábbiakhoz hasonlóan dr. Juhász Erika főszerkesztő ajánlásával kezdődik, amelyben rövid képet ad a folyóirat aktuális számáról. A tudományos folyóirat rovatai a korábbi lapszámokhoz hasonlóan a következőképpen tagolódnak: Nemzetközi kitekintés, Hazai tudományos műhely, Junior kutatóműhely, Könyvajánlat, recenziók, valamint a Tudományos konferenciák hírei.

Bővebben...

NKA pályázatírói workshopA Nemzeti Kulturális Alap hatékonyabb működésének érdekében 2017. október 9-től változik munkatársai telefonos elérhetősége. „Bizonyára tapasztalták, hogy az elmúlt időszakban hozzákezdtünk az ügyintézés menetének egyszerűsítéséhez, a pályázati rendszer gyorsításához. Célunk, hogy ez a folyamat tovább erősödjön. Ehhez arra van szükség, hogy munkatársaink több, koncentrált időt tölthessenek a regisztráció, a pályáztatás és az elszámoltatás feladataival, a beérkezett dokumentumok feldolgozásával.”

Bővebben...

Európa Kulturális FővárosaA határidő lejártáig, 2017. december 20-án 12 óráig, hét hazai város, Győr, Szombathely, Veszprém, Székesfehérvár, Gödöllő, Eger és Debrecen küldte be pályázatát a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címre.

Bővebben...

Száz éves a fővárosi Csili Művelődési KözpontEgész éves programsorozattal ünnepli fennállásának 100. évfordulóját a pesterzsébeti Csili Művelődési Központ. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a programsorozatról tartott keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Csili Művelődési Központ Budapest és az ország kulturális infrastruktúrájának jelentős emblémájává vált az elmúlt száz év alatt.

Bővebben...

Módosul aEMMI Kultúráért Felelős Államtitkárság kulturális területen foglalkoztatott közalkalmazottak jogállásáról szóló kormányrendelet. Az elmúlt évtizedek társadalmi változásai, az intézményrendszer átalakulásának tendenciái, a kulturális alapellátás kiterjesztésének szükséglete és a jogi környezet megújulása miatt szükségessé vált a kulturális közalkalmazotti munkakörök meghatározásának, azok előmeneteli és továbbképzési rendszerének újraszabályozása.

Bővebben...

A mesék értéket közvetítenekA nemzet jövője nagyban függ attól, mit adunk át gyermekeinknek és nekik milyen a testi, lelki, szellemi felkészültségük – mondta köszöntőjében Schanda Tamás szombaton a Mesém 10 – Az én mesémet adom neked című meseíró pályázat díjátadó ünnepségén a Néprajzi Múzeumban.

Bővebben...

EMMIMódosul az előadó-művészeti, a köziratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag védelméről szóló, valamint a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló törvény, az általános közigazgatási rendtartásról szóló törvény 2018. január 1-jei hatályba lépésével pedig egyszerűsödik több, a kulturális ágazat hatáskörébe tartozó hatósági eljárás.

Bővebben...

Hét Domb_FilmfesztiválHatvan alkotást válogattak be a komlói Hét Domb Filmfesztivál versenyprogramjába, az ingyenes nemzetközi seregszemlét szeptember 18. és 24. között első alkalommal rendezik meg a mecseki városban - hangzott el az eseményt beharangozó szerdai sajtótájékoztatón.

Bővebben...

▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760