Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Közművelődési és könyvtári elismerések a magyar kultúra napjánA Magyar Kultúra Napján (január 22-én) az Uránia Nemzeti Filmszínház adott otthont a Minősített Közművelődési Intézmény Cím és Közművelődési Minőség Díj, valamint könyvtári elismerések díjátadó ünnepségének és a magyar kultúra napja tiszteletére rendezett gálaműsornak.
A díjazottaknak gratulálunk.

Bővebben...

NKA regisztráció újításFelhívjuk pályázóink figyelmét, hogy azon államháztartáson kívüli szervezeteknek (gazdasági társaság, egyéni cég, szövetkezet, egyesülés, egyéb gazdálkodó szervezet, civil szervezet, szakszervezet, köztestület, egyéb nonprofit szervezet, egyházi intézmény, határon túli szervezet), amelyek 2018. előtt regisztráltak (2017-ben, vagy azt megelőző években) legkésőbb a támogatási szerződés megkötéséig az Ávr. 75. § (3), (3a), valamint (5) bekezdésének értelmében meg kell újítaniuk a regisztrációjukat!

Bővebben...

Értékteremtő Közösségekért díj és Sára Sándor-díj is lesz a jövőbenA Magyar Közlöny 2020. január 6-án megjelent, 3. lapszámában olvasható a Miniszterelnökséget vezető miniszter 1/2020. (1. 6.) MvM rendelete a Miniszterelnökséget vezető miniszter által adományozható elismerésekről szóló 15/2015. (III. 11.) MvM rendelet módosításáról. A rendelet szerint Miniszterelnökséget vezető miniszter Értékteremtő Közösségekért díjat is adományozhat évente, melyet egy civil szervezet és egy természetes személy kaphat meg.

Bővebben...

Tájékoztató a Filmművészet Kollégiuma döntésérőlA Filmművészet Kollégiuma közzé tette a 2020-as évben támogatott pályázatok listáját.

Bővebben...

7. Madách Nemzetközi Színházi TalálkozóTizenkilenc produkció érkezik tizenöt országból a 7. Madách Nemzetközi Színházi Találkozóra (MITEM), amelyet április 8. és május 17. között rendeznek meg a Nemzeti Színházban. Idén olyan nemzetközi hírű alkotók rendezései lesznek láthatók a MITEM-en, mint például Robert Wilson, Theodorosz Terzopulosz, Michael Thalheimer, Sebastian Hartmann és Victoria Thierrée Chaplin.

Bővebben...

EOSC 3Európa vezető tudományos intézetei találkoznak Budapesten, az EOSC Symposium keretében, hogy áttekintsék az EOSC helyzetét. Az Európai Nyílt Tudományos Felhő (European Open Science Cloud, EOSC) egy olyan összeurópai rendszer, amely a kutatók, a tudomány és technológia területén dolgozók millióit fogja segíteni a teljes kutatási cikluson keresztül. Az EOSC implementálása már folyamatban van, 2020-ban pedig teljes mértékben elindul.

Bővebben...

Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkárFekete Péter, kultúráért felelős államtitkár, a cirkuszművészet megújításáért felelős miniszteri biztos 2020. január 19-én Monte Cárlóban a nemzetközi cirkuszfesztivál keretében megrendezett díszebéden Őfelsége Stephanie monacói hercegnőtől vette át a cirkuszművészet legnagyobb kitüntetését a „Cirkuszművészet Nagykövete” díjat.

Bővebben...

Fotó: EMMI2019. július 1-jétől dr. Fülöp Péter az EMMI művészeti, közművelődési és közgyűjteményi ügyekért felelős helyettes államtitkára. Dr. Fülöp Péter 1986-ban született Pécsett. 2010-ben a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán jogász, majd 2014-ben a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán közgazdász diplomát szerzett. Jogi, közigazgatási jogi stúdiumokon oktatott a Pécsi Tudományegyetem több karán. Doktoranduszként elnökségi tagja majd elnökhelyettese a Doktoranduszok Országos Szövetségének.

Bővebben...

Érdeklődő a magyar pavilonban a megnyitó napján az 58. Velencei Nemzetközi Képzőművészeti Biennálén Fotó: MTI/Mónus MártonA Ludwig Múzeum folytatja a gyakorlatát, és a Velencei Képzőművészeti Biennále magyar kiállítását a budapesti közönség számára is bemutatja. 2019-ben a nemzeti pavilonban Waliczky Tamás Képzelt kamerák című kiállítása volt látható (kurátor: Szegedy-Maszák Zsuzsanna). 
Kiállításmegnyitó: 2020. február 13., csütörtök, 18.00 óra.
Megnyitja: Peternák Miklós művészettörténész, egyetemi tanár, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Intermédia Tanszékének vezetője

Bővebben...

Új követelmények vonatkoznak a közművelődési intézményekreÉletbe lépett a Emberi Erőforrások Minisztériumának a közművelődési alapszolgáltatásokról, valamint a közművelődési intézmények és a közösségi színterek követelményeiről szóló rendelet.
A módosított követelmények teljesítésére az érintett önkormányzatoknak és szervezeteknek 2021. január 1-jéig van lehetősége felkészülni.

Bővebben...

Pintér Béla próba közben a Katona József Színházban / Fotó: Horváth JuditKukorelly Endre az állami művészeti díjazás ellenében, közösségi finanszírozással támasztotta fel a maga idejében az egyik legfontosabb irodalmi elismerést.

Bővebben...

▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760