Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Újra jönnek az ingyenes fővárosi sportprogramokA görkoritól a SUP jógáig: a közösségi költségvetés egyik legsikeresebb ötlete, az Aktív Budapest idén is folytatódik, várhatóan szélesebb sportnem-választékkal. Idén már a harmadik évada fut a közösségi költségvetésnek – egyelőre az ötletek első körös értékelése zajlik. De szerencsére a korábbi évek nyertesei is – mint jól bevált gyakorlatok – megmaradnak, ezek közül is az egyik legnépszerűbb az Aktív Budapest.

A cél nemcsak a sportolás népszerűsítése és az egészséges életmód tudatosítása, de szuper lehetőséget teremt az aktív közösségi életre is a nagyvárosban. Évszaktól függően változik, hogy milyen sportban próbálhatják ki magukat a budapestiek, a nyári szezonban a SUP jóga, görkorcsolya, erősítő edzések, táncórák, nordic walking, futás volt a népszerű. A téli időszak legkedveltebb sportágai/sportprogramjai pedig a curling és a síoktatás voltak.

A sportág-paletta várhatóan bővülni fog a jövőben, egyelőre az idei költségkeret nincs előre meghatározva, a kínálat a városlakók igénye és a népszerűség alapján alakul majd. Viszont jó hír, hogy a programkínálat fenntartására és bővítésére az eredeti ötletgazda az idei közösségi költségvetési programba is beadott egy javaslatot, amire várhatóan nyáron szavazhatunk.

A programokra az Aktív Budapest honlapján lehet regisztrálni.

Forrás: énbudapestem

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760