Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

A mesék értéket közvetítenekA nemzet jövője nagyban függ attól, mit adunk át gyermekeinknek és nekik milyen a testi, lelki, szellemi felkészültségük – mondta köszöntőjében Schanda Tamás szombaton a Mesém 10 – Az én mesémet adom neked című meseíró pályázat díjátadó ünnepségén a Néprajzi Múzeumban.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára a meseírás pozitív hatásaival kapcsolatban megjegyezte: a meseírás fejleszti az íráskészséget, kreatív gondolkodásra ösztönöz. A mesékben harmónia van és értéket közvetítenek, amik eligazíthatnak a való élet kihívásai között is.

A meséken keresztül sok készséget elsajátíthatnak a gyermekek; összefüggéseket értelmeznek, erkölcsi tanulságokat vonnak le, gazdagodik a szókincsük, fejlődik a kommunikációs készségük, megtanulnak rendszerben gondolkodni, és képzelőerejük is erősödik – tette hozzá az államtitkár.

A Mesém 10 – Az én mesémet adom neked elnevezésű programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma 900 ezer forinttal támogatja a Nemzeti Együttműködési Alapból.

A díjkiosztót immár a tízedik alkalommal rendezték meg, a pályázat népszerűsége évről-évre növekszik. Idén több mint ezer jelentkezőből 105 pályázót díjaztak két – meseíró és meseillusztráló – kategóriában.

Családok, barátok, gyerekek, felnőttek különös kapcsolata – a 2007-ben először megjelent "Az én mesém (is benne van)" című könyv, amely egy nagy család, immáron több, mint 20.000 fős alkotó társaság. Ennyi ember vett eddig részt abban a meseíró és illusztráló pályázat-sorozatban, amely 2006-ban indult útjára. Eredetileg egy végtelen oldalszámú, évről-évre gyarapodó internetes mesekönyv volt a terv, melyből végül is a folyamatosan frissülő virtuális mesekönyvön túl, a tízedik kötet – színes, képes papírkönyv – is megszületett.

Forrás: kormany.hu

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760