Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Magyarország Kormánya2017 októberében nyílt meg a Kulturális Örökség Európai Éve programsorozatába való jelentkezés lehetősége minden, Európa kulturális örökségének védelmében, megóvásában, fejlesztésében és népszerűsítésében közreműködő projektgazda számára.


Elindult az Évnek dedikált honlap, melyen a Kulturális Örökség Európai Évének programjai közé már felvételt nyert hazai és nemzetközi rendezvényekről, kezdeményezésekről, Magyarország és Európa kulturális örökségéről tájékozódhatnak az érdeklődők.

A 2018-as eseménynaptárba a Miniszterelnökség továbbra is várja minden kulturális örökség témájú program jelentkezését Magyarország sokszínű, gazdag kultúrájának megismertetése, népszerűsítése, közkinccsé tétele végett.

A Kulturális Örökség Európai Évének hazai ünnepélyes megnyitójára január 22-én, a magyar kultúra napján, a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében kerül sor. A Tematikus Év célja, hogy minél több embert ösztönözzön az egyetemes európai kultúra felfedezésére, felkutatására és megerősítse polgáraiban az európai, keresztény kultúrkörrel való azonosságtudatot; az európai családhoz való tartozás érzését.

Forrás: kormany.hu

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760