Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Együttműködés a közösségi művelődés szakember-utánpótlásának biztosítása érdekébenEgyüttműködési megállapodást kötött egymással a közösségi művelődés országos szakmai-módszertani szervezete, az NMI Művelődési Intézet valamint az Alföld és Bács-Kiskun megye meghatározó felsőoktatási intézménye, a Neumann János Egyetem. A megállapodást 2018. február 6-án Kecskeméten sajtónyilvános esemény keretében írta alá az NMI Művelődési Intézet részéről Kárpáti Árpád ügyvezető igazgató, a Neumann János Egyetem képviseletében pedig Finta Zita kancellár, Dr. Ailer Piroska rektor és Dr. Fülöp Tamás dékán.

Az együttműködés fókuszában a kulturális szakemberek képzése, a szakmai utánpótlás-nevelés, valamint a térség népességének megtartása, a helyi munkaerő-szükséglet biztosítása áll.

Kárpáti Árpád hangsúlyozta, hogy a közösségi művelődés szakterülete az elmúlt években számos programmal, újszerű kezdeményezéssel bizonyította szükségességét és eredményességét a helyi társadalom és gazdaságfejlesztés területén. A következő évek kiemelt feladatai közé tartozik, hogy a települések kulturális alapú gazdaságfejlesztéséhez rendelkezésre álljanak felkészült szakemberek, és széleskörű együttműködések valósuljanak meg több szakterület kutatásai, képzései és fejlesztései terén. 2017 szeptemberétől – a közösségszervező szak indulásával – a közművelődés ismét színvonalas, a szakember-utánpótlást biztosító felsőoktatási alapképzéssel rendelkezik. A Neumann János Egyetem egyike azoknak az intézményeknek, ahol a jövő közösségi művelődési szakemberei teljesíthetik felsőfokú tanulmányaikat. Az NMI Művelődési Intézet céljai között szerepel, hogy ezekkel az intézményekkel sorra olyan tartalmas megállapodásokat kössön, amelyek az elindult szakmafejlesztési folyamatok továbbvitelét biztosítják az ország és Kárpát-medence teljes területén.

Forrás: kozossegimuvelodes.hu

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760