Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Díjak a magyar kultúra napjánA magyar kultúra napja alkalmából a Hagyományok Házában tartott ünnepség keretében rangos szakmai díjakat adott át Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár.

 

Köszöntő beszédében Fekete Péter kiemelte, hogy a kultúra lényegét az egymásra hangoltságban, az egymás és önmagunk megbecsülésében, valamint a példaadásban, a jó megerősítésében látja. Ennek szellemében tartja fontosnak a kulturális szakterület kimagasló teljesítményeinek méltatását.

A Közművelődési Minőség Díjat a békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központ nyerte el. Minősített Közművelődési Intézmény Címre érdemesült az Orlai Petrics Soma Könyvtár, Muzeális Gyűjtemény és Művelődési Központ  (Mezőberény), A Művelődés Háza és Könyvtára (Sárospatak), a Fejér Megyei Művelődési Központ (Székesfehérvár), a Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház (Budapest), a VOKE Egyetértés Művelődési Központja (Debrecen), a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár (Hajdúszoboszló), a Derecske Városi Művelődési Központ és Könyvtár (Derecske) a Petőfi Sándor Művelődési Ház (Csömör), a Kossuth Művelődési Központ és Halász Boldizsár Városi Könyvtár (Dabas), a MagHáz Centrum (Maglód), a Babits Mihály Kulturális Központ (Szekszárd), a Csengey Dénes Kulturális Központ (Paks), a Körmendi Kulturális Központ, Múzeum és Könyvtár (Körmend), valamint a Nagy Gáspár Kulturális Központ (Vasvár).

Államtitkári elismerő oklevélben részesült Kató Ibolya pszichológus, az illyefalvi Keresztyén Ifjúsági és Diakóniai Alapítvány ügyvezetője, az Erdélyi Magyar Mentálhigiénés Társaság tiszteletbeli elnöke; Orosz Ildikó, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola főigazgatója; Nyerges Attila, az Ismerős Arcok énekese; Wischer Johann, a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója és Török Viola, a Spectrum Színház művészeti vezetője.

Dr. Kásler Miklós az ünnepség csúcspontjaként átadta a Pro Cultura Hungarica-díjat – az emberi erőforrások minisztere bevezetőjében hangsúlyozta, hogy a magyar kultúra alapja a hit és a szeretet, s akit a díjjal méltatnak, pontosan ezt a szellemiséget hordozza és közvetíti: közösségépítő és nemzeti identitást erősítő munkásságáért a Pro Cultura Hungarica-díjjal Böjte Csaba ferences rendi szerzetest, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítóját ismerték el. Böjte Csaba a közösség és a család fontossága mellett felhívta a figyelmet: az emberek feladata a szeretet, a közösségépítés, a közösségben cselekvés.

A rangos szakmai elismerésekhez szívből gratulálunk a díjazottaknak!

Forrás: kozossegimuvelodes.hu

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760