Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Értékteremtő Közösségekért díj és Sára Sándor-díj is lesz a jövőbenA Magyar Közlöny 2020. január 6-án megjelent, 3. lapszámában olvasható a Miniszterelnökséget vezető miniszter 1/2020. (1. 6.) MvM rendelete a Miniszterelnökséget vezető miniszter által adományozható elismerésekről szóló 15/2015. (III. 11.) MvM rendelet módosításáról. A rendelet szerint Miniszterelnökséget vezető miniszter Értékteremtő Közösségekért díjat is adományozhat évente, melyet egy civil szervezet és egy természetes személy kaphat meg.

A díjhoz 1 500 000 Ft összegű pénzjutalom jár. A díjat minden évben a civilek napjához (február 1.) kapcsolódva adják át. Az idei évben a bíráló bizottság tíz nappal a díjátadást megelőzően terjeszti a miniszter elé a javaslatokat.

A rendelet módosítása a Magyar Közlönyben olvasható.

Az Értékteremtő Közösségekért díj idei felhívása itt olvasható.

Ugyancsak a Magyar Közlöny e lapszámában olvasható az emberi erőforrások minisztere 1/2020. (1. 6.) EMMI rendelete az emberi erőforrások minisztere által adományozható elismerésekről szóló 26/2016. (IX. 8.) EMMI rendelet Sára Sándor-díj megalapításáról szóló módosítása.

A díj azon 40 év alatti rendezőknek, operatőröknek, illetve forgatókönyvíróknak adományozható, akik a nemzeti identitás erősödését elősegítő kiemelkedő teljesítményt mutattak fel.

Az idei évben a Sára Sándor-díj adományozására augusztus 20-a alkalmából kerül sor.

Forrás: nmi.hu

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760