Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

BMK virtuális kultirális ajánló Kedves kultúrakedvelő Látogatóink a koronavírus-vészhelyzetre való tekintettel az alábbi digitális kulturális tartalmakat  ajánljuk: Iskolatévé az M5-ön Arcanum Digitális TudománytárMagyar Elektronikus KönyvtárMÜPA ingyenes digitális MédiatárGoogle Arts & Cultureélő színházi közvetítések ♦ virtuális múzeumi sétákingyenes filmek. Online koncertközvetítések a Zeneakadémiáról Maradj otthon fesztivál!

Iskolatévé az M5-ön

 • 8–11 óráig – Felsős: az 5–8. osztályos diákoknak
 •  11–12 óráig – nyelvleckék: Szólalj meg! két angol,
  • 11.30-tól 5 nyelven, 5-5 nyelvlecke követi egymást: hétfőnként német, keddenként francia, szerdánként olasz, csütörtökönként spanyol, péntekenként orosz nyelvtani feladatokkal.
 • 12 órától a középiskolásoknak érettségi műsorokat: magyar nyelv és irodalom, matematika és történelem minden nap lesz,
  • biológia, kémia, informatika, fizika és földrajz pedig hetente két-két alkalommal.
 • A hétköznapokon 8.00-kor kezdődő oktatási sáv 14.30-kor végződik. A műsorok elérhetőek lesznek a Médiaklikk oldalán is.

Online otthonoktatás https://www.facebook.com/groups/onlineotthonoktatas

Színészek ajánlották fel segítségüket a magyartanároknak

A MOTTO – Művészek az Otthoni Oktatásért tagjai úgy szeretnének segíteni jelen helyzetben a hazai irodalomtanároknak, hogy a kötelező olvasmányok részleteit, vagy az órán feldolgozandó irodalmi szövegeket hazai színművészek interpretálásában juttatják el a diákokhoz.Ez online térben egyszerű, és lehet úgy figyelemfelkeltő, hogy utána a diákok elolvassák a teljes műveket. Ez a valódi cél. Az is fontos, hogy ez itt és most történik, egy olyan helyzetben, amelyben különösen fontos a szolidaritás, az egymásra figyelés, az összefogás.

A MOTTO – Művészek az Otthoni Oktatásért felületein megtalálható anyagok kizárólag oktatási céllal készültek. A honlapon és a facebook oldalon látható és hallható művek listáját szaktanárok állították össze, szűrni lehet előadó, évfolyam és szerző szerint is.

Az anyagok letölthetőek a weboldalról: https://motto.suli.hu/
Facebook: facebook.com/muveszek.otthoni.oktatasert

Ingyenes Arcanum Digitális Tudománytár 27 millió folyóirat- és újságoldal

Magyar Elektronikus Könyvtár

Itt olvashat könyveket ingyenesen gyűjtemény

Színészek ajánlották fel segítségüket a magyartanároknak

MÜPA ingyenes digitális Médiatár: 100  koncert,  40 irodalmi felvétel

  Élő közvetítések (színházi) csoport: https://www.facebook.com/groups/elokozvetitesek

Online koncertközvetítések a Zeneakadémiáról

A közvetítések műsora hamarosan bővül, a Zeneakadémia a járvány idején is kiemelten támogatja a magyar zenei életet, a magyar muzsikusokat, és közönségét minőségi, lélekemelő programmal szolgálja ki online. Hetente három alkalommal: szerdán, pénteken és vasárnap esténként online közvetíti saját archívumának kiemelkedő felvételeit a Zeneakadémia. A klasszikus zene kedvelői a Zeneakadémia honlapján a Koncertközvetítések menüpont alatt, illetve a Facebookon is megtalálják a koncerteket.

Március 25-én (szerdán) 19.30-kor Bartók Béla születésének 139. évfordulójára emlékeznek.

Műsoron:

 • Bartók Béla: A kékszakállú herceg vára, BB 62
  • Közreműködik: Meláth Andrea (mezzoszoprán), Bretz Gábor (basszus)
   A Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara
 • Vezényel: Kovács János

Esemény oldala: https://www.facebook.com/events/259811665028152/
Közvetítés a Zeneakadémia honlapjáról: https://zeneakademia.hu/multimedia/koncertkozvetitesek-120737
Közvetítés a Zeneakadémia Facebook oldaláról: https://www.facebook.com/zeneakademiaofficial/

A New Yorki Metropolitan Opera (MET) is bezárt, de hétfőtől kezdve minden este ingyen nézhetünk náluk egy-egy operát, ami aztán 20 órán keresztül elérhető lesz a honlapon.

A Google Arts & Culture a Google kulturális szolgáltatása, amit ama céllal hoztak létre, hogy elérhetővé tegyék a világ vizuálisan ábrázolt kincseit.
https://artsandculture.google.com/partner?hl=en

 Virtuális séták múzeumokban: tizennégy párizsi városi múzeumot, köztük a Musée d’Art Moderne de Paris-t, a Petit Palais-t, Balzac és Victor Hugo emlékházát összefogó Paris Musées lehetővé tette, hogy gyűjteményeibe betekinthessünk otthonról. A külföldről is elérhető online katalógusban több mint 300 ezer képzőművészeti alkotás, szobor, bútor, érme és életrajzi forrás szerepel. Több mint 100 ezer képet tett közzé digitálisan a Paris Musées szerzői jogi védelem nélkül, és további 200 ezer múzeumi tétel tekinthető meg online katalógusukban. Atget, Cézanne és Daumier alkotásai mellett akár egész online kiállításokat is nézegethetünk.

Járjátok be virtuális kiállításunkat! A Munkácsytól Mednyászkyig tárlat virtuális változatát jó szívvel ajánljuk a tanároknak is a digitális tanórák színesítéséhez.
Múzeum – otthonról: kattints és mélyülj el a képekkel kapcsolatos tudnivalókban, nagyíts rá a festményekre és fedezz fel minden részletet!

Magyar Filmadatbázis: 100 film ingyenesen megtekinthető.

Nemzetközi Cirkuszfesztivál gálája ingyenesen megtekinthető.

 Fesztiválozzunk otthon!

Március 21-én elindult a Maradj otthon! fesztivál. Száznál is több hazai zenekart, előadót kértek fel az ötletgazdák, hogy a #maradjotthon közös cél érdekében a saját felületeiken rendszeresen posztokkal, filmekkel, közönségtalálkozókkal jelentkezzenek, melyeket az online fesztivál Facebook oldalán is követhetnek a rajongók. Ugyanez az oldal figyelemmel kíséri és ajánlja azokat a házi koncerteket, amelyeket az előadók otthonról vagy a stúdióból közvetítenek, ezzel elviselhetőbbé téve a bezártságot.

„A Maradj Otthon!” virtuális fesztivál alapítója 50 szervező, hazai fesztiválok, klubok, események házigazdái. Velük közösen mindent megteszünk azért, hogy a hazai művészeket mozgósítsuk és együtt elérjük, hogy a közönség tartsa be a szabályokat és maradjon otthon. Évente több millióan járnak hazai fesztiválokra, koncertekre. A rajongókat a kedvenc előadóik tudják a leginkább megszólítani, rájuk hallgatnak, ez a Maradj Otthon! Fesztivál fő küldetése” – mondta el Lobenwein Norbert, az akció elindítója.

A „MARADJ OTTHON! FESZTIVÁL” egy nonprofit kezdeményezés, munkatársai társadalmi munkában vesznek részt benne. Támogatást, szponzorációt senkitől nem fogadnak el. A felmerülő költségek finanszírozását a VOLT Produkció önerőből vállalja.Az első koncertet Járai Márk (Halott Pénz) adta otthonában vasárnap este.

Március 23-án, hétfőn este 7 órakor pedig indul a Maradj Otthon Challenge: minden este más művész, más sztár mesél az otthonában arról, hogy hogyan tölti ezeket a napokat, és a szabályok betartására buzdítja a rajongókat.

A kihívás hétfőn – 03.23-án – Majkával indul, a keddi házigazdát majd tőle tudják meg a követők.

Bővebben a virtuális fesztiválról: facebook.com/maradjotthonfesztival
Esemény: facebook.com/events/209226760406914/

 

 

 

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760