Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Táborozzunk Együtt!Tisztelt Érdeklődők, Kedves Látogatóink! Engedjék meg, hogy figyelmükbe ajánljuk szakmai kitekintésünk mentén a fővárosi kulturális intézmények, művelődési központok idén nyáron megrendezésre kerülő táborait. Cikkünkben a budapesti kulturális szféra alkotóművészeti, fejlesztő tevékenységre épülő táboroztatási lehetőségeit mutatjuk be a 6-18 éves korosztály számára.

 

Tematikus Táborok az MMMH-banTematikus Táborok az MMMH-ban! – Munkácsy Mihály Művelődési Ház

Idén nyáron is szeretettel várunk minden táborlakót! Az előjelentkezés már elindult! A jelentkezési feltételek az eseménynél olvashatók! #mmmhnyáritáborok

 

 • Június 22–26-ig
  Gyémántkút Mozgásművészeti Tábor:
  Legyél Te hétvégére a táncparkett ördöge! Várunk szeretettel minden olyan kis- és nagylányt/fiút, aki szívesen töltené az idejét új táncok megismerésével egy jókedvű csapat tagjaként. Legyen az mazsorett, zumba, latin tánc vagy éppen hip-hop, nálunk kipróbálhatod magadat ezekben a mozgásformákban. A tánc mellett pedig kézműveskedéssel és egyéb szabadidős foglalkozásokkal várunk!

 • Június 29-től július 3-ig
  Varázslények Valáción Játéktábor:
  Kulcsszavaink: élmény, kreativitás, alkotás. Olyan képzeletbeli utazásra hívunk benneteket, melynek során a varázslények titkos szigetére kalandozunk. A hét folyamán különféle drámajátékok, szerepjátékok, csapatépítő játékok, kézműves alkotás és élménypedagógiai gyakorlatok segítségével megalkotjuk, mi több működtetjük a saját mesebeli világunkat. Várunk, ha szeretnétek egy hetet varázslatos lények között tölteni, vagy épp ti magatok szeretnétek azzá válni!

 • I. turnus: Július 6-10-ig és II. turnus: Augusztus 3-7-ig
  Kisecset Tábor I. turnus:
  Különleges élménytábor a Képfestők csapatával. Önfeledt alkotás és felejthetetlen kaland. Ezt tűzte ki célul a Képfestők csapata, akik egész évben bizonyították már, hiszen foglalkozásaikon a gyermekek olyan alkotói folyamatban vesznek részt, ami megváltoztatja látásmódjukat, kibontakoztatja egyéniségüket és növeli önbizalmukat! Kiss Móni és Endrődy Orsi egész héten át vezetik őket egy kalandos úton, ahol a vászonra festés mellett kipróbálhatnak rengeteg művészeti technikát, készítenek saját tárgyakat és festményeket, terveznek, játszanak, alkotnak és közben megismerik egymást és önmagukat. Az élménytábor végén kiállítás és kisebb bemutató, ahol a szülők és minden érdeklődő megnézheti, mit csináltak a gyerkőcök egy egész héten át.

 • Július 13-17-ig
  ECDS Tánctábor:
  „Dübörög a ház, beindul a tánc!” Hip-hop, street dance, show dance, new style egy héten át, a tánciskola vezető tanáraival.

 • Július 20-24-ig
  Dráma és Alkotótábor: Részletek hamarosan!

 

Bábozzunk együtt!Táborozzunk együtt! – KMO Művelődési Központ

Kedves Szülők! Júliusban és augusztusban a KMO tematikus napközis táborokat szervez. Jelenleg a KMO-nak és intézményeinek, a hatályban lévő kormányrendelet szerint zárva kell tartania. Ezért az előjelentkezéseket online tudják megtenni. Az esetleges nyitvatartás a kormány által meghatározott feltételek szerint történik.

 • 2020. július 6-10. hétfő-péntek 8.00-17.00
  Bábozzunk együtt! - Bábjáték tábor
  :
  Bábjáték és bábkészítés sok-sok mesével, játékkal, mozgásos és dramatikus játékokkal.

 • 2020. július 13-17. hétfő-péntek 8.00-17.00
  Spanyol Tánc - Kultúra tábor:
  Miről is szól ez a tábor? Táborozóinkat táncos és kézműves foglalkozásokkal várjuk. A táncórák célja spanyol tánclépések elsajátítása, a megtanult lépésekből kis etűdök összeállítása, koreográfia tanulás. Kreativitás és kézügyesség fejlesztő foglalkozásokon minden nap valami újat alkotunk (legyezők, virágok, címeres zászló készítés, színezők…stb.) Ezen kívül, játszóterezés, filmvetítés, popcorn és rengeteg játék, móka, kacagás!

 • I. turnus 2020. július 20-24. hétfő-péntek és II. turnus 2020 július 27-31. hétfő-péntek
  Újra Kispesten a Kocka tábor:
  2015-ben indítottuk útjára a Kocka tábort Pestszentlőrinc szívében, az Eötvös Lóránd Általános Iskolában, 2017-ben már a kispesti nyári programokban is szerepelt a Kocka tábor. A kezdetekben még csak 34 fővel vágtunk neki a tábornak, ám 2019-re a teljes létszám a négyszeresére nőtt. A tanárokkal közösen olyan pedagógiát dolgoztunk ki, ami nem csak a játékról szól, hanem arról, hogyan is tanítsunk játszva. Legyen szó a természetes színekről, vagy éppen az építési arányokról. Hangsúlyt fektettünk arra is, hogy az építmények egyezzenek a valósággal. Alapvető elképzelésünk, hogy a gyermekek játékába nem zavarhatnak bele az audiovizuális eszközök (telefon vagy tablet), de ide sorolhatnánk az internetet is. A játék fejleszt és közösséget teremt, de játék közben barátokkal gazdagodnak a gyermekeink. Nagyon sok tervünk van már, amivel szeretnénk nyitni a családok felé. Keressük azokat a lehetőségeket, amivel megkönnyíthetjük a családok döntését abban, mely táborba írassák gyermeküket vagy gyermekeiket. A játékparkunk majd 800 kiló építőkockát jelent, ami megközelítőleg másfél millió kocka. Idén lesz táborunk 6 éves.

 

Nyári táborok a Kultúrkúriában! Nyári táborok a Klebelsberg Kultúrkúriában – Klebelsberg Kultúrkúriában

Kedves Táborozóink! Az idei szünidőben is megrendezésre kerülnek tematikus napközis táboraink június 15 – július 31. között, amelyekre online lehet jelentkezni egyszerűsítve az ügyintézést. Az adott táborra az online jelentkezést a REGISZTRÁCIÓ gombnál található űrlap kitöltésével teheti meg. A tábor maximális létszámának elérése után kizárólag várólistás jelentkezéseket áll módunkban elfogadni. A jelentkezést minden esetben visszaigazoljuk, a tábor részvételi díját kérjük, hogy ezt követően szíveskedjenek utalni a válaszlevélben megadott feltételek szerint! Szeretettel várjuk a jelentkezéseket!

 

Nyári táborok a Marcziban! Nyári táborok a Marczi Közösségi térbenMarczibányi Téri Művelődési Központ

Kedves Táborozóink! Nagy örömünkre a kormány úgy döntött, hogy az idei szünidőben is megrendezhetők a napközis táborok! Így Marczis napközis táborok is lesznek idén! Június 22-augusztus 28. között szervezünk tematikus táborokat. Az idei évben bevezetjük az online jelentkezést, amely gördülékenyebb ügyintézést biztosít, illetve kiiktatja a jelenleg elkerülendő személyes kontaktust.
A jelentkezés menete:

– Kérjük, az alábbi táborok közül válasszák ki, hogy gyermekük melyik táborba szeretne jelentkezni!
– A tábor oldalára kattintva megtalálják a tábor leírását, az életkori ajánlást. A jobb oldali oszlopban olvasható a részvételi díj, letölthető a szülői tájékoztató, kérjük ezt figyelmesen olvassák el! 
– Szintén a jobb oldali oszlopban található az online jelentkezési lap linkje. Kérjük, hogy ezt pontosan kitöltve küldjék be!
– A jelentkezést minden esetben visszaigazoljuk.
– A tábor részvételi díját kérjük, a jelentkezés visszaigazolását követő 2 napon belül átutalni szíveskedjenek!

Reméljük, hamarosan találkozunk!

 • I. turnus 2020. június 29. - július 3. naponta 9.00-16.00 óráig
  II. turnus július 13-17. naponta 9.00-16.00 óráig 
  Mese Tábor (5-10 éveseknek): 
  A táborban mesélünk, játszunk, alkotunk. A mesék szereplőit, a mesékhez tartozó kellékeket, eszközöket egyszerű kézműves technikákkal magunk készítjük el. A korosztálynak megfelelő egyéb szórakoztató és képességfejlesztő tevékenységek is helyet kapnak a táborban: mozgásos játékok, dramatikus játékok, bábozás, beszélgetés, megfigyelés. A táborzárás napján kiállítjuk a héten készült alkotásokat, mesélünk, bábozunk.
  Angol nyelven értő és beszélő gyermekek is jöhetnek a táborba, egyéb nyelv esetén egyéni egyeztetés szükséges!

 • 2020. július 6-10. naponta 9.00-13.00 óráig
  Varázsceruza Tábor (11-16 éveseknek):
  Tanulási lehetőséget a rajzolás terén: csendéletek rajzolása során a rajzi technikák mellett a gyerekek munka közben ismerkednek meg a kompozíció, az arányok és a fejlesztés örök problematikáival is. Megismerik a rajzeszközök leggyakoribb fajtáit és az éppen tanult technikához illő különböző típusú papírokat is. Naponta elméleti bevezetéssel, esetenként oktató videókkal indul a nap.

 • 2020. július 13-17. naponta 9.00-16.00 óráig
  ALEhopp Légtorna Tábor (8-16 éveseknek)

 • 2020. július 20-24. naponta 9.00-16.00 óráig
  ALEhopp Cirkusz (8-16 éveseknek) 

 • 2020. július 13-17. naponta 9.00-16.00 óráig
  Kaktusz színházi játszó Tábor (11-15 éveseknek):
  A színjátszás által többet tudhatunk meg magunkról és a világról, a színjátszás által többet mondhatunk el magunkról és a világról. Közös gondolkodás és játék. Ki vagyok én? Milyen vagyok? Milyen a világ körülöttem, és milyen lehetne? Találkozási pontokat, kapcsolatot keresünk saját életünk, a világ és a színház között. A közös játék, az alkotás öröme, az együttműködés a színházi munkánk alapja. Játszó- és alkotótársakat várunk, hogy felfedezzük magunk körül a világot és benne magunkat. Kommunikáció, kulturális kifejezőkészség, szociális kompetenciák: kapcsolatteremtés, együttműködés, elfogadás, önkifejezés fejlesztése. A tábor tematikája a részt vevő fiatalok saját élményeire, tapasztalataira, valamint közösen választott irodalmi alkotásra épül.

 • 2020. július 20-24. naponta 9.00-16.00 óráig
  Kreatív Kangoo Tábor (6-12 éveseknek):
  Az óra változatos, vidám, lendületes, fiúknak és lányoknak egyaránt élvezetes. Játékos módszerekkel egyszerűbb koreográfiákat sajátítunk el, miközben az egész testet átmozgatjuk. A kangoo egy kifejezetten vidám, energizáló sport, így javítja a fiatalok általános közérzetét, jól érzik magukat a játékos foglalkozások közben, és nap végén jobb minőségű, pihentetőbb lesz az alvás számukra. A foglalkozások pozitívan hatnak az egyéniség fejlődésére, a gyermekek megtanulnak egyénileg, párosan és csoportosan sikereket elérni. A játékos formában végzett testedzés javítja a fiatalok mozgáskoordinációját, és a térérzékelést. A rendszeres sportolás jótékonyan hat a gyermek testi és lelki fejlődésére, egészségmegőrző hatása nem vitatott, javítja a vérkeringést, erősíti a csontozatot, növeli a vér oxigénellátását, segít az egészséges testsúly fenntartásában.

 • 2020. július 20-24. naponta 9.00-16.00 óráig
  Pliccs-Placcs Tábor (6-10 éveseknek):
  Ha szívből szeretsz mázolni-csurgatni-fröcskölni-kenni, vágni-tépni-ragasztani, színezni-dörzsölni, gyúrni-lapítani, akkor itt a helyed! Képzőművészeti technikák és stílusok között kalandozunk, híres festőket ismerünk meg, közben képzeletben elrepülünk a régmúlt időkbe és a jövőbe, a fantázia birodalmába és a természet világába. A tábor végén közös nagy kiállítást rendezünk.

 • 2020. július 27-31. naponta 9.00-13 óráig
  Lego Robotika Tábor (7-10 éveseknek):
  A gyerekek a LEGO WeDo építő készlet segítségével robotokat építenek, melyeket motorral és különböző szenzorokkal látnak el. A megépített robotokat összekötik a laptopokkal vagy tablet segítségével egy vizuális program környezetben programsort rendelnek hozzá, így könnyedén és játékosan sajátítják el a programozás alapjait.

 • I. turnus 2020. július 27-31. naponta 9.00-16.00 óráig
  II. turnus 2020. augusztus 3-7. naponta 9.00-16.00 óráig
  Divat tábor (10-15 éveseknek):
  Színek-formák-anyagok-trendek-stílusok. Megtudhatod, hogyan álmodják meg a tervezők a divatot és te is megpróbálkozhatsz ezzel! A táborban megismerkedünk az aktuális trendekkel, ruhákat tervezünk, újrahasznosítunk. Belekóstolunk a textiltervezésbe, divatrajzolásba, melynek során sokféle ábrázolási technikát, művészeti eszközt kipróbálunk, és saját tervezői mappát készítünk. Közben kicsit jobban megismerjük magunkat és egymást, megbeszéljük mikor, mit, mivel és hogyan viseljünk. A tábort kiállítással és divatbemutatóval zárjuk.

 • 2020. augusztus 3-7. naponta 9.00-13.00 óráig
  EcsetCselek Tábor (11-16 éveseknek): 
  A táborba azokat a gyerekeket várjuk elsősorban, akik tanultak már valahol rajzolni, de olyanok is jöhetnek, akik még nem rajzoltak, de most ismerkednének a festészettel. A tábor során a festészet különböző technikáival és az ezekhez való anyagokkal, papírokkal és ecsetekkel, valamint alapvető kompozíciós problémákkal ismerkednek meg a gyerekek. Hagyományos festői technikákkal dolgozunk, pl. akvarellel és gouache-sal. Szükség szerint technikai bemutatóval, műalkotás-elemzéssel és művészettörténeti példákkal fűszerezzük a napot, illetve megbeszéljük az aznap készült képeket.

 • 2020. augusztus 10-14. naponta 9.00-16.00 óráig
  Káosz Színházi Játszó Tábor (13-16 éveseknek):
  A Káosz az a hely, ahol merünk belevágni, ahol merünk bénák lenni, és, ahol önmagunkat adhatjuk. Kapcsolatokat keresünk saját életünk és a színház között, utakat a történetek és a megvalósítás között. ,,Ha igazán meg akarsz ismerni valakit, játssz vele!” – tartja a mondás, és maximálisan hiszünk abban, hogy a jó alkotófolyamat kiindulópontja a játék. Közösen játszunk, írunk, rendezünk – hiszen ez a hét a mi történetünk! Próbálgatjuk a határainkat, és sokat nevetünk. Számunkra ez a színház.

 • 2020. augusztus 10-14. naponta 9.00-16.00 óráig
  Tűzzománc Tábor (felnőtteknek):
  A táborba várunk szeretettel minden 8 év feletti gyermeket és felnőttet, akiket érdekel ez a varázslatos, sokrétű technika. Azok is bátran jöjjenek, akik még nem tűzzománcoztak, akik viszont ismerik ezt a technikát, ezúttal mélyebbre merülhetnek e tudásban. A tábort a zománcozásban több évtizede gyakorlott, mégis fiatal képzőművész vezeti, aki hivatásának érzi, hogy az alkotás örömét bárki számára elérhetővé tegye és alázattal vezesse a tehetségeket a művésszé válás útján. A zománc, mint látványos és dekoratív technika lehetőséget ad arra, hogy már első nap alkotásoddal a kezedben mehess haza. De aki nem éri be az első sikerekkel, bátran elmélyülhet a következő kihívásokban, mert ez egy nemes és évezredes múltra visszatekintő művészet, mely a mai korra is tartogat felfedezni valót. A tűzzománc táborban a résztvevők megtanulhatják, hogyan készítsék elő a fémet a zománcozásra, miként alakítsák formára, hogy kezeljék. A tárgyak készítése során kipróbálunk több, ismertebb és pár kevéssé szokványos zománcozási eljárást. Ezek kapcsán foglalkozunk a zománcozás történetével is. Készítünk majd kisebb használati tárgyakat, ékszereket és zománcfestményt, mindenkinek saját tehetségéhez és alkotókedvéhez mérten.

 • 2020. augusztus 24-28. naponta 10.00-16.00 óráig
  Színjáték dráma-studió tábor (14-18 éveseknek):
  Akarsz egy hétig „margitos” lenni? Személyiség- és kreativitás-fejlesztés, kommunikációs készségfejlesztés, beszédtechnika, improvizáció, ének, mozgás, színpadi alapismeretek, játék, játék, játék...

 

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760